Alonso, Massa'ya Yardımda Kararlı

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’un son zamanlardaki rekabetçi formunun devam etmesi ile Felipe Massa’nın pilotlar şampiyonluğuna ulaşması için yardım etmektedeki istediğini tekrarladı.

Şu andaki pilotlar şampiyonası lideri Hamilton ile arasında sert rekabet yaşanmasının ardından sezon sonu McLaren’den ayrılan İspanyol pilot, Çin’de Perşembe günü yapılan basın konferansında Ferrari’den Massa’nın veya BMW’den Kubica’nın şampiyon olmasını tercih ettiğini belirtti.

İspanyol basına hafta başında verdiği Massa’ya yardım ile ilgili demeç sorulan Alonso: "Açıkçası bu soruyu bekliyordum"

"Bunu Fuji’de söylediğimde, şimdi rekabetçi bir araca sahibiz. Ferrari ve McLaren ile mücadele edebilecek gibi görünüyoruz."

"Herşeyden önce McLaren ve Ferrari ile mücadele edebilmek için Şangay’da ve Brezilya’da rekabetçi bir araca sahip olmamız gerekiyor ve eğer bunu yaparsak, Felipe Massa yarışı kazanır ve ben ikinci veya üçüncü olursam, mümkün olduğunca çok puan almak adına Felipe için mutlu olurum ve benim yaklaşımım sadece bu"

Massa’ya yardım etmek istediğini açıklayan ALonso’nun 2008 dünya şampiyonu olarak görmek istediği asıl pilotun Robert Kubica olduğunu ifade etti.

Alonso: "Burada sonsuza dek durup söylediğimi yanlış anlayabilirsiniz. Bütün bunları söylememle birlikte, en iyi ilişkim Robert ile ve onun şampiyonluğu kazanmasını isterim"

"Ama bu oldukça zor. Çünkü aracının performansı, 12 puanı kapatmayı zor kılıyor. Ama ben kendi işimi yapacağım ama sonuçları gördüğünüzde bazı takımların kazanmasını veya diğerlerine göre bazı takımların kazanmasını görmek istersiniz"

"Şampiyonada herhangi bir kilit unsur olmayacağım. Kim kazanırsa kazanacak. Çünkü son iki yarışta daha iyi bir iş çıkardı. Yorumlarımdan istediğiniz anlamı çıkarabilirsiniz ama bu çok basit."

Alonso, McLaren ve FErrari’yi geçmeye henüz hazır olmamalarına rağmen son iki yarış kazandığı Renault’un sezon sonuna kadar bir güç olarak yer almasını beklediğini söyledi.

Alonso: "Umarım burada (çin) iyi oluruz. Açıkçası zaferler daima ….. Burada kazanmak için belki de bir aday olacak kadar hızlı olmadığımızı hâlâ düşünüyorum ama tekrar iyi bir iş çıkarıp takım adına olabildiğince çok puan almayı umuyorum"

"Şu anda, 2,5 aydır aracı sürmek çok hoş. Bu yüzden burada rekabetçi bir araç olmaması için herhangi bir neden göremiyorum. Belki bir galibiyet için değil ama umarım hedefimiz podyum olur"


Yorumlar

  1. bi arkadaş alonso sevilen bi pilot değil demiş. alonso gridde bi çok arkadaşa sahip ve her gün bi başka takım patronun tarafından övülen bi pilot. sevilmeyen biri varsa oda hamiltondur. bunu görmemeniz tuhaf

  2. hemde sonuna kadar katılıyorum

  3. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Böyle bir açıklamayı alonso ya hiç yakıştıramadım açıkçası. Açıklamalrına katılan arkadaşlar varsa size de yakıştırmadım.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonso herzaman kendıne gore agzına gelenı dusundugunu anında soylemıstır.massa nın samp olmasını gonulden ısteyebılır elbette buna kımse laf etme hakkına sahıp degıldır.ancak bunu bu sekılde acık acıksoyler massa ya elımden gelen yardımı yaparım dersen pek sık olmaz.bu hamıltonu buldugum her fırsatta engellemeye calısırım demek.sen su ankı konum ıtıbarı ıle onların rakıbı degılsın.ıkısınde takım arkadası degılsın.aslında bunu kendı kalbınde yasayıp dıllendırmese daha ıyı olurdu.sımdı alonso yardım edıcem elımden gelenı yapıcam dıyorya farz edelım hamılton yarıs ıcınde bır sekılde alonso ılekarsı karsıya geldı.zaten renodan cok hızlı mc laren.hamıltonda alonsoyu ole bır gectıkı dıyelım.yada alonso hamıyı sıkıstırıp elınden gelenı yaptıgı halde gecemedıgını farz edelım.hamıltonda samp oldu dıye kabul edelım.herkesın elıne ne oldu alonso sana kımıye ragmen samp olduk kozunu verıp hamıltonu kahraman yapmazmı.bence yanlıs bır acıklama:!!

  5. arkadasın birside işin içinde en genc dünya sampiyonlugu var tabikide herseyi yapıcak demiş
    alonso o dediklerini yaparak ünvanı koruyacaksa zaten hiç bi manası yok o sampiyonlugun
    hak ediyorsa kazanır gecer eder her ne kadar bu sene verilen kararları tartışsakta o ünvanı alan kişi bileginin hakkıyla almış olur

  6. bunun alonsoyla yakından uzaktan alakası yok basın uydurmacaları bunlar!

  7. mustafa ozca avatarı

    keşke takımlar 3 pilot çıkara bilse alonso yu çok istiyorum ama felipe ve kimi den vazgeçilemez

  8. ezgi bozkurt avatarı

    alonsom haklı hamılton olmasındansan tabıkııı massanın olması daha ıı.alonsoyu koltugundan we sampıonlugundan eden bı adama yrdm etmesı beklenemezz umarım massa olur sampıon.ama son 2 yarıs da 1.lıgı yıne kımseye kaptırmazsın ınşş alonsommm:)

  9. çoğu insan alonsoyu çekemiyor arkadaşlar. go fernando go yine şamp olcaksın buna bütün kalbimisle inanıyoruz (GECE GÜNDÜZ FARKETNEZ FERNANDO ALONSO AFFETMEZ):))) (shumi fernando ulaş)

  10. yürü be alonso kim tutar seni 😀

  11. yasin ağam gelde bunu burdakilere anlat herkes nasıl görmek istiyosa öyle yorumluyo:))yaw bunlar f1in tadı tuzu beea:D

  12. f1 de tartısmalar cok dogaldr shumı gıbı bırı bıle belcıkada dc nin üstüne yürümüştü bnn massa- alonso gcn senekı olayda bır garıplk goremyrm

  13. gurcan hezer avatarı

    daha önce de yazmıştım ama ALONSO her seferinde yeteneğinin dışında iyi bir pilot olmadığını her durumda kanıtlar nitelikte bir tavır sergilemektedir.Gelecekte ferrariye gitme olasılığını bi nebze güçlendirebilmek için yapılmış ,ne 2 f1 şampiyonluğu ,ne de bukadar podyum görmüş tecrübeli bir adama yakılşacak bir açıklama ama ALONSO olunca yakışıyor çünkü herkes karakterine uygun konuşuyor….
    F1 TARİHİNDE böyle bu kritik zamanda böyle açıklamalarda bulunan 2. bir pilot var mı? Ben alonsonun ferrariden bir çıkarı olmadan bu açıklamaları yapmadığını nereden bileyim,yada olası bir mücadelede hamiltona çarpsa bunu para yada gelecekteki ferrari koltuğu için olmadığını nasıl düşünmeyeyim…
    ÇOKKKK GEREKSİZ SAÇIKLAMIŞ AKORTSUZ KONUŞMUŞ VE VAHİM KERE MÜHÜM BİR HATA YAPMIŞ…
    Yetenekler zamanla körelir ,insanlar yaşlanır hatta öldükleri zaman akıllarda tavır ve tutuml
    arı kalır…
    Şimdi alonsoyu bir senna ,schumacher yada hakkinenin anımsattığı saygınlıkla eşdeğer hatırlayan olacak mı?
    konuşup tavır sergilemektedir.

  14. Kubica daha çok puanda olsaydı aynı şeyi ona da yapacaktı ki bunu da söylüyor zaten.

  15. Olayın ferrari ile alakası yok.Alonso eğer geçen sene mclaren ve hami ile sıkıntı yaşamasaydı sizin dediğiniz doğru olabilirdi.Fakat adam kişisel duygu ve düşüncelerinden kaynaklanan bir takım hisler besleyerek hamiltona bu sevinci yaşatmamak adına bir yapabileceği bir şey varsa yapmak istiyor bu kadar basit.

  16. geçen sene alonsonun arası hamiltonla da iyi değildi.demek ki massayla arası daha çabuk düzelmiş:))

  17. hayat ne garip, oysa çok uzakta değil daha geçen sene bütün dünyanın önünde sözlü tartışmaya girdiği bir pilota bu derece destek vermesinin arkasındaki sebep ne olursa olsun dürüst olmaktan oldukça uzak..

  18. bende burda boşa konuşanlara sesleniyorum alonsoyu savunmak değil amacım şampiyonluk görmüş bi pilotun böyle talihsiz açıklamalar yapması gerçekten yanlış(eğer söyledikleri çarpıltılmadıysa)farkettiyseniz"Burada sonsuza dek durup söylediğimi yanlış anlayabilirsiniz''diye bir şey söylemiş bu adam bence yorum yapmadan önce haberi iyice okuyun yorum yapmış olmak için yorum yapmayın.

  19. merak etme teo alons o2 sene en önde olup şampıon oldu o nasıl davranılcanı ii bilir. saten fujidede gördük.:)))

  20. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    kimseyle ikili diyalog a girmemeye calisiyorum herkes gibi bende yorumumu yazarim 15 yilik bir F1 fan i olarak ben ortaya yazarim isteyen alir isteyen almaz :))

  21. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ha bide alonso iki kere 1, oldu gevezelik yapmaya basladi ya lewis gibi massa gibi önde olsa ne olacakti düsünün daha önce sezon ortasinda GIGI cikmiyodu agzi olan konusuyo iste yaf sampiyon adaylari bile senin kadar konusmuyo ki kubica bile aday cocuk ses cikarmiyo konus konus meydan bos nasilsa :))

  22. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    ferrari sampiyonlga giden yolda hersey mübahtir isterse gitsin en sondaki pilot yardim etsin önemli olan onlar icin sampiyonluk bu dürüst yoldan ve ya illegal yoldan olsun farketmiyor gecen yil gördük belesden takimlar sampiyonu oldular FIA sayesinde sankki gercek sampiyon olmuslar gibi sevindiler reziligin daniskasi .
    aslinda ferrari onurlu olsa massa onurlu olsa sunu diye bilir cikipda yaf kardesim bizim kimsenin yardiminia ihtiyacimiz yok alonso kardes sen kendi isine bak demeli ama nerde onlarda böyle onurlu bir durus ..

  23. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    son kararinmi alonso :)))) yaf sen önce kendi takimina yardim et töbe bisey diycem olmuycak

  24. McLAREN TEAM avatarı

    alonsonun bu açıklamalarının arkasında neden ferrari massa ve taraftarları tepkigöstermiyor anlamış değilim inanın bu benim takımım için söylemiş olsaydı ilk tepkiyi ben verirdim!bunlar çok aşağılayıcı çirkin açıklamalar!nedemek yardım edecem? senin o ferrari ve massa ile yaşadığın sorunlar ve kavgalardan sonra utanmadan çıkmışsın ve yardım edecem diyorsun! yardım etmeni çok ama çok istiyorum bu ayrı konu ama burada ferrari ve massaya büyük bir hakaret vardır! ferraride massada şampiyon olabilecek kapasitede (dikkat et force india degil)sitiline saygı duyuyorum alonso ama kişiliğine yalnızca koca bir sıfır!

  25. alakası yok alonso bunları soylemıyor bıle artık medya kopmus kafasından haber uyduruyor!

  26. Alonso cok konuşmuyor ne söylese abartılıyor bence..

  27. bu rada deniliyorki alonso çok konuşuyor ben buna katılmıyorum. adam gidior ispanyol radyosunda bi fikir yada bir eleştiri yapıyor ve hemen bu haber olarak bislere aktarılıyor. aloso fasla konuşan biri deil medya çok abartıyor bence. gelelim bu konuyo FERNANDO ALONSO 2 KEZ DÜNYA ŞAMP. OLMUŞ bir pilot. ve efsane adam shumiyle yarışma şansını bulan ve onun zamanında en genç dünya şamp olmuş kişi.ve en genç dünya şampyonluğunu korumak istiyor ve haklıda. eğer şuanda lewis alonsonun durumunda olsaydı aynı bu şekilde davranırdı eminim herkes bunu yapardı

  28. inş alonso yeterki massa sampiyon olsun

  29. renaultu tek amacı vardı markalarda 4. ve bunu başardılar 16 puan fark var. alonso ise kovailenene ve haidfelde çok yakınlaştı. alonso çok rahat.. renault istedğini aldı markalar 4. sırada. onun için biatore karışmas alonsoya eğer markalarda toyotayla çekişseydik evet biatore karışa biliridi ama herşey garanti artık

  30. Henüz Çine gelmedik ama :))

  31. alonsonun acıklamalarını dogru bulmamakla beraber serkan arkadasım bncede flavio ya karsı dogru konus bır takım dırektoru dunya sampıyonlkları bulunan bir pilotun agzını bantlayamaz oyle olsaydı ferraride raikonen massaya yrdım ederdi ama rai buyuk pılottur her yarıs hedefı yarıs kazanmak oldugu ıcın cıkar ısını yapar sıralamaalarda fln yardım edemez ha soyle olur bırıncı rai gıdıyodur 2. massa rai yavaslar yol verrir ama rai fazlasını yapmaz cunku o bır dunya sampıyonu alonsoda dunya sampıyonu onu ıstesenzde susturamazsınz

  32. hemıltın çinden iti baren bitmiştir

  33. Ben son iki yarış için başetmesi ,uğraşması gereken pilotları kastettim.sadeced massa değil kimi,alonsa,kubica belki diğerleri …..

  34. Murat korkut doğru söylüyorsun da Alonso ve Hamilton arasında ilişki artık ne boyutlarda gerildi ise;geçen hafta fuji de hamiltona tur bindirme olayında gereksiz yere turu geri alması (HAminin)bu durumu en bariz şekilde ortaya koymuştur.Demekki Alonso da bir güzellik yapmak istiyor Hami ye .

  35. Yavuz Balcı avatarı

    başetti zaten yeterince. pitte geçmediği pilot yok yarış esnasında.daha ne yapacak.ha şampiyonluktan bahsediyorsan orayıda biz geçtik.bize zevkli yarışlar izleten tüm pilotlara teşekkür ediyorum.sanki bu sene hamilton bunu daha çok yaptı.

  36. Kimi ve Alonso eğer ki Hamiltonun önünde olurlarsa haminin işi zor gözüküyor.Haminin başetmesi gereken pilot sayısı gün geçtikçe artıyor :))

  37. murat korkut avatarı

    Alonsonun kendi işine bakıp Renault a mümkün olduğunca puan almak olmalı.Massa yada hamilton şampiyon olacaksa herkes kendi göbeğini kesmeli,bir alonso ve Renault taraftrı olarak bu açıklamayı şık bulmadım,massayı bende şampiyon görmek isterim hatta sezonun ilk yarışında yazdım,favorim massa demiştim.Hak eden kazansın umarım hak eden massa olur.

  38. SERKAN İŞİN İÇİNDE EN GENÇ dünya şampiyonu ünvanı varsa bunu herkeş yapar ben olsam bende yaparım alonso elinden geleni yapacaktır

  39. tmm briatore'yi geçtimde, reno taraftarları(alonso taraftarlarından bahsetmiyorum) niye alonsonun bu demecini eleştirmiyolar, alonso kimin için yarışıyor? reno içinmi yoksa ferrari içinmi? görüyorumki renocuların içinde kimse çıkıpta alonsonun ferrari yalakalığı yapmasına bişiy demiyor.. düşünün, reno taraftarınız ve bir pilotunuz ferrariye yol veriyor veya geçmesini zorlaştırmıyor, yahut bir mclarene karşı mantıksız, gereksiz veya aşırı tehlikeli savunma yapıyor, ben olsam eleştirirdim, ama ne yazıkki renoculuk diye bişiy kalmamış, alonso fanatikliğine ve bunun getirdiği duygusallığa bırakmış yerini olay..

  40. Yavuz Balcı avatarı

    serkana laf söylüyorsun zamanında siz rona demediğinizi bırakmadınız ki. briatoreden herhalde daha önceden beri var.ha serkana bende katılmıyorum ayrı konu.bu lafların mario veya stefanoya veya bergere de söylenmesine karşıyım.bu adamlar f1 in devamı için şart.hiç değilse bıraktıklarında yerlerine bırakacakları adamlarla.ayrıca alonso bu konuşmalarına devam ediyor yalnız bu sefer durumu toparlamış.griddeki en iyi 3 pilottan biri.yalnız şu var.sağduyu bakımından ve konuşma açısından hamiltonda alonsoda raiden çok şey öğrenmeli.

  41. ulaş haklısın kardeş evet alacamız bir öcümüz var ayrıca sekan doğru konuş ron adam olsaydı 2 pilotu idare ederdi

  42. serkan konuşmalarına dikkat et olurmu biatore kaç yıldan beri f1 içinde saygısızlık yapma. alonso dobra dobra konuşur her saman. ve ne cesaret ki bumu bağıra bağıra sölüyor.. ben seneye bekliyorum mclarenden alacağımıs bi öcümüs var ron dennis ten:))))

  43. briatore adam olsaydı alonso bunları söyleyemezdi..

  44. ferrari tarafatrı olmakla birlikte alonso nun sevilmeyen bir pilot oldugunu dusunmuyorum ama massa ya yardıme denin kimi olmasını tercih ederim

  45. aragon

    kasıtlı ve centilmenlik dışı bir hareket yapmadan bu dediklerini yapacaksa ve başaracaksa kimsenin diyecek bişeyi olamaz…bir mclaren taraftarı olarak hoşuma gitmesede alonso kendini mutlu edecek şeyi açıklama hakkına hakkına sahiptir.tek sorun lewise bir müdahalesi olursa kendi kariyeri için çok kötü olur….zaten sevilen bir pilot değil çok üst düzey ve yetenekli olmasına rağmen.böyle bir davranış çok kötü duruma sokar alonsoyu…

  46. Bunu Fuji'de söylediğimde, şimdi rekabetçi bir araca sahibiz. Ferrari ve McLaren ile mücadele edebilecek gibi görünüyoruz."

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir