Hamilton, Alonso'nun Demeçleriyle İlgilenmiyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton; Alonso’nun, Felipe Massa’nın şampiyon olmasına yardım edeceğini söylediği haberleri önemsemedi ve bu hafta sonu yapılacak olan Çin GP’ye odaklandığını söyledi.

Şampiyonada liderliği 5 puan fark ile Massa’nın önünde koruyan 23 yaşındaki İngiliz pilot, 2007 senesinde Alonso ile takım arkadaşı olarak sert mücadelenin içinde yer almıştı ve İspanyol pilot, sene sonunda takımdan ayrılmıştı.

Hamilton: "Bu konuda özel bir fikrim yok."

"Kendi işime konsantre oluyorum. Eğer bu hafta sonu rekabetçi olursa, puanları almaya çalışacağız ve önlerde olacağız. Başkalarının yaptıkları, kendilerine bağlı"

Alonso’nun demeçleriyle ilgili daha fazla torum yapmak istemeyen Hamilton, bunun yerine son iki yarışı kazanan Renault’un formundaki yükselişi övdü.

Hamilton: "Harika bir iş çıkardılar ve onların çok iyi iş çıkardıklarını, son iki senede ne kadar sıkı çalıştıklarını görmek harika. İyi iş çıkardıklarını görmek sürpriz değil. Hafta sonu boyunca bizi sıkı bir şekilde zorlayacaklarında şüphe yok"

Hamilton ve McLaren, Çin’e geldiklerinde geçen seneki yarış kabusu hatıralarında canlanıyor.

Bu konu hakkında nasıl dersler çıkardığı sorulan Hamilton: "Geçen seneden çıkardığım, bir şeyler olduğunda kafanı yukarda tutmayı ve çakıl tuzaktan uzak durmayı öğrendiğimi düşünüyorum"

"Geçen hafta sonundan aldığım oldukça fazla olumlu şey vardı. İlerliyorum, takım olumlu, takım olarak birlikte hatalar yaparız ve birlikte üstesinden geliriz"

Fuji’deki tartışmalara rağmen Hamilton, yarışlara yaklaşımında herhangi bir değişiklik yapma niyetinin olmadığını belirtti.

Hamilton: Her zaman olduğu gibi. Buraya gelirsiniz ve elinizden gelenin en iyisini çıkarmaya çalışırsınız"

"Araç çok rekabetçi ve geçen sene burada çok hızlıydık ve belki de bu sene, elimizdeki araçla daha rekabetçi olmalıyız. Ama çok çetin bir hafta sonu olacak. Zorlamaya devam etmeli ve elimizden gelen en iyi işi çıkarmalıyız"


Yorumlar

  1. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    kaan teoman onurdan bahsetmiş. mclaren onurlu olupta o bilgileri kullanmasaydı o zaman. onurlu olmadığı için bu bilgileri araç üzerinde kullandğı için puanları silinmiştir.

  2. umutntm sünger avatarı
    umutntm sünger

    Massa bana kasıtlı vurdu diyen adam gitti başkası geldi sanki keşke her zaman böyle olsa ama o talihsiz açıklamadan sonra benle birlikte birçok f1 severin sevgisini kaybetti. Bence hami şampiyon olacak hak ettide ama ben sevinmeyecem o açıklamadan sonra.

  3. ezgi bozkurt avatarı

    yaa hep ole yaparsın zaten hamılton :P:P
    alonsom gayet guzel soluo ıns massa olur sampıon,sen de işine bakmaya devam edersın..!

  4. kaan kaanhan avatarı

    Nebi..bilgilerin yerini değiştiren şahıs ve olayın 1 numaralı sorumlusu "Stepney", Ferrari çalışanı.."hatırlatma olsun"

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Alonso gecen yil sampiyon olduda kim engeledi bakti LEWiS ONDAN IYI KIVIRTDIDA KIVIRTDI SIMDIDE FERRARIYE GITMEK ICIN OLMADIK YALAKALIKLAR YAPIYOR HAYATIMDA BÖYLE ONURSUZCA DURAN BIR SAMPIYON DAHA GÖRMEDIM

  6. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    teo geçen sene mclaren adam gibi davransa idi alonsoya şu an hiç olmazsa pilotlarda bir şampiyonluğu oplabilirdi mclarenin onca yıl sonra. takımlar şampiyonluğunu saymıyorum.çünkü mclaren bilgilerin yerini değiştirdiği için (askeri tabir ile) puanları silinmişti galiba yanlış hatırlamıyorsam.

  7. Umarım kalan yarışları da Alonso kazanır ve Hamilton'a 2 yarıştır yaptığı yardımı sürdürür :)) sağol Alo.

  8. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    hic bir Akli basinda McLaren ci alonso yu desteklemez yaf bu alonso bizden uzakdursun aman gitsin masayami yardim edicek ferrariye yamanmak icin ne yapcaksa yapsin bizden uzakdur looo ugursuz alinso :))

  9. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Bravo LEWiS cok güzel ders vermisin diyer pilotlara ne demis .
    ben kendi isime bakarim bu kadar basit
    …….

  10. McLAREN TEAM avatarı

    alonso-hamilton arasındaki kişilik farkı iki açıklamadan sonra kendini göstermiştir!

  11. recep ivedik avatarı

    zoruna gitmiştir.

  12. oyun dedinde
    neden f1 turnuvası yapmıyoruz???özel bir nedenimi var ?

  13. kimi neden heyecan verici.tabii ki birçok kazaya ne sıradışı olaya karıştığı için.örneğin monako ve belçika.yoksa tabiki iyi sürmedi bu sene.ama hep akılda kalan olayların kahramanı.ama dediğim gibi en iyi geçişleri hami yapıyor.massa heildfieldin peşinde 5 tur kaldı hami ise geldi ve geçti.ben bile f1 oyununda bu kadar kolay geçemiyorum:) şampiyonluğu kimin kazandığının önemi yok bence.ben fanatik mclarenciyim ama yeterkiş heyecan olsun,kimin kazandığı önemli değil arkadaşlar.ve haketmek göreceli kavram.yeterki bizi ekran başına bizi çivilesinler.

  14. tabi hamiltonun 1-2 olması lazım…

  15. lewisin bu yarıştan sonra şampiyonluğu ilan etme şansı var sanırım massa nın başına birşey gelirse çinde herşey bitmiş olur…

  16. murat korkut avatarı

    Aferin sakin ve olgun şekilde demeç vermiş işine baksın neler olacağını hepimiz göreceğiz.Bu yarış snirlerine hakim olanın kazanacağı bir yarış olacak alakasız olacak ama yarışın süpriz ismi piquet olacak gibi geliyor.

  17. tabiki ulaş 😉 renaultun rekabtcı oldugunu anlamak ıcın kain olmaya gerek yok aklı yerınde olan herkes buna kaltlrkı lewiste böyle yapmıs:D

  18. massa şampiyonluğu kaybederse 2 şeyden kaybeder biri yarışa son 3 tur kala iflas eden motor 2 cisi çıkmayan benzin hortumu

  19. mclarenci arkadaşlar çoğu alonso nefreti taşıyor doğal bütün takıma haklı olarak karşı çıktı geçen sene. hamılton aracı çok agresif kullanıo ve etrafa zarar veriyor.. ve şunuda söliyim mclren taraftarlarını bir kısmı hala alonsyu destekliyor…

  20. tmm salih arkdşm:))))))

  21. ulaş bilir lewis hazır olduğunda banada lewisede haber ver olur mu?

  22. massa macaristan olmassa singapur olmassa şuanda liderdi rahat işte f1 bu. lewis yetenekli bir pilot ona şüphe yok ancak. herkesin dediği gibi daha sakin olması lasım.

  23. Hamilton'ın yaptığı hatalar yüzünden neden Massa sorumlu tutulup şampiyon olursa senin sayende olur gibi bir cümle kurdun anlamadım. Massa şampiyon olursa kendi takımına karşı olmuş olacak. Sezon boyunca kendi takımının yaptığı hatalar ortada. Bu kadar basit hatalar yapan bir pilota da ben şampiyon demem, ne kadar hakettiğini tartışırım. Geçen sene yaşadıkların bir ders almadığı Japonya'da bir kez daha gün yüzüne çıktı. Bir de Kimi'nin neresi heyecan verici ben anlamadım. 2005'te McLaren'de geçirdiği yıldan bu yana ben herhangi bir heyecan verdiğini görmedim. Bu sezon yaptıkları tartışılmaz bile. Kazandığı şampiyonluk kendisini yavaşlatmış gibi, istediğini aldı. Kimi'nin McLare'de yarışırken daha heyecanlı ve istekli olduğunu düşünüyorum.

  24. şampıon inş massa olcak hamılton daha şampıonluğu hazır deil bence. hamılton bile artık biliyor renaultun rekabetçi olcağını ve alonso bu hafta sonunu karıştıracak gibi

  25. ağzı olan konuşuyor.massa senin sayende şampiyon oolursa zaten ben ona şampiyon demem.ama şampiyon lewis olmalı.çünkü sevmeyenler de hak verecektir ki pistteki en heyecanverici kişi o ve kimi dir.

  26. işte bu helal sana lewis. sen şampiyonluğa yürü bir kervan gibi…alonsoda konuşsun istediği gibi….:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir