Kubica: "Herşey Mümkün"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, aracının şu anda yeteri kadar hızlı olmadığının farkında olmasıyla birlikte bu sene şampiyon olmak için tahmin edilemeyen etkenlere güvenyior.

Polonyalı pilot, sezon içinde sadece tek galibiyet almasına rağmen bitime iki yarış kala lider Hamilton’un 12 puan gerisinde.

Aracında tempo eksikliğinin olduğunu gören Kubica, sürpriz bir sonucu göz ardı etmiyor ve herşeyin mümkün olduğunu söylüyor.

BMW Sauber pilotu, rakiplerinden daha az kaybedecek şeyinin olduğunu belirtti.

Kubica: "Son iki yarış için, 12 puan geride olmakla birlikte, önümdeki iki pilotun benim kazanmamdan daha çok kaybedeceklerinin olduğunu düşünüyorum"

"Şüphesiz en hızlı araca sahip olmak, sıralama ve yarış birincilikleri almak için mücadele edebilmek iyi olacak ve şu noktada biraz şansımın olduğunu söyleyebilirim. Çünkü normal şartlarda mücadelede edebilirim. Son zamanlarda tempo açısından geride kaldığımız sır değil"

"Ek olarak Renault ve Toyota Fuji’den bizden hızlıydı. Bu da, Ferrari ve McLaren’e karşı mücade etmede benim ve takım için işleri güçleştiriyor."

"Ama son bir kaç yarış, herşeyin olabileceğini gösterdi, hava nedeniyle, güvenlik aracı nedeniyle, Fuji’deki ilk viraj kazası ile. Bu yarışma tahmin edilemez. Elimizden gelenin en iyisini yapma nedenimiz de bu"

Kubica, hâlâ şampiyonluğu kovalayan konumda olmasının nedeninin, BMW Sauber’in bu seneki mükemmel dayanıklılığı olduğunu vurguladı.

Kubica: "Şampiyonada kalmanın tek yolunun, istikrarlı ve dayanıklı olmak olduğunu düşünüyorum. Bu sezon bu gerçekten harikaydı. Geçen sene kıyasla çok büyük bir ilerleme kaydettik. Geçen sene çok teknik meselemiz vardı ama bu sene hiç. Bu yüzden en büyük adımlar, geçen sene göre bu sene bu alandaydı"

"Hâlâ oyunda olmamızın nedeni de bu. Şüphesiz konumumuz, en iyisi değil. Ama hâlâ şampiyonluk mücadelesindeki üç pilot arasında isem,bu sezon %100 mükemmel olan dayanıklılık nedeniyledir"


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Hamilton bir kaç yarışta hata yapmasaydı bunlar konuşacak pozisyon bulamazlardı.Kubica bile potada ya ne diyeyim sana Hamilton..

  2. kubica kalbim seninle! :)) inş sen şampiyon olursunn

  3. eed çin:D fuji yazmsm pardon:P

  4. McLAREN TEAM avatarı

    önünde şuan ondan daha hızlı 7 pilot var bunların yarısı sorun yaşasa yinede şansı yok! ama dediği gibi heran herşey olabilir bakarsın starta onun önündeki tüm araçlar kazaya karışabilir:)

  5. kubiciğim sen bu sene olmasan iyi olur ya.ya masaa ya da lewis olsun ama sen de seneye olursun ki sende bu yetenek var.sen bence en iyisi gel mclarene.heyecanımız artsın.kovayla bu iş olmuyor.ben bile geçerim kovayı be:)

  6. çindemi demek istedin?

  7. murat korkut avatarı

    Yarış dışı etkenler devreye girmediği sürece BMW nin bir şey yapacağını tahmin etmiyorum ferrari ve mc laren in şu an için gerisindeler ama yarış içinde neler olur bilinmez.

  8. fujide su sekıl bır sıralama beklyrm 1.ham-mas 2.ham-mas 3.alo 4.rai 5.tur 6.kov 7.kub bu bnm dusuncem ama kubicanın ısı cok zor arac gelısımı olmazsa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir