Küçük Takımlar, Sene Ortasında Gelişimin Dondurulmasını İstiyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in küçük takımları, harcamaları düşürme çalışmaları kapsamında 2o15’ten itibaren sezon içerisinde gelişimin dondurulması için zorluyorlar.

Strateji Grubu’nun Bütçe Sınırı kuralını veto etmesinin ardından takımlar, harcamaları düşürmek ve kontrol altında tutmak için çeşitli fikirleri değerlendiriyorlar.

Auto Motor und Sport’a göre küçük takımlar, her sezon 1 Temmuz’dan itibaren araç gelişiminin dondurulması yönünde teklifte bulundular. Bu teklif kabul edilirse 1 Temmuz’dan itibaren dondurulan parçalar kullanılmak zorunda olunacak.

Bir diğer öneri ise küçük takımların, her türlü yedek parçayı yarışlara götürmek yerine, direksiyon ya da şasi parçaları gibi bazı şeyleri gerekli olması halinde pit alanında diğer takımlardan satın alabilmeleri.

Planlanan şeylerin gelecek seneden itibaren kurallarda yer alması için 30 Haziran’dan önce takımların anlaşmaya varmaları gerekiyor.

 


Yorumlar

“Küçük Takımlar, Sene Ortasında Gelişimin Dondurulmasını İstiyorlar” için 7 yanıt

  1. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Duyduğum en saçma fikirlerden birisi. Büyük takımların hiç biri kabul etmeyecektir zaten.

    Küçük takımlar rekabetçi olsun diye bütçe sınırlaması getir, motorları dondur, bilmem kaç yarış kullanılan vites kutuları kullan, yakıt ikmalini yasakla… Peki o küçük takımlar ne yapıyor? Para getiriyor diye bir sürü kazmayı spora dolduruyor.

    Kimse kusura bakmasın. Paran yoksa defolup gideceksin. Millet sizin yüzünüzden spora olan ilgisini kaybediyor.

    Ayranları yok içmeye tahtırevanla giderler sı.maya (!)

  2. Küçük takımlar para yokluğu yüzünden sezon içinde gelişimi devam ettiremiyorlar. Ellerinde fikir var, ama üretecek para yok. Sonra bu fikirleri önümüzdeki sezonun aracına aktarıyorlar ve ilk yarışlarda yine podyumda olup sonra geriliyorlar. Lotus’un ilk yarışlardaki performanslarına bakın, Petrov podyuma çıktıydı la!

  3. Gelişimi dondurmak mı ? Siz gidin GP2’da yarışın eniyisi.

  4. Ne kadar saçma bir düşünce bu.. E o zaman, fazla çalışan takımın hakkı yenilmiş olmayacak mı ? Küçük takımlar maddi açıdan sıkıntı çekiyor olabilir. Fakat buranın sıradan bir spor olmadığını unutmayın. Burası F1. Yani motor sporlarının zirvesi. Maddi gücün yoksa katılmazsın olur biter. Sizin küçüklüğünüz yüzünden taraftarlar bu spordan soğuyor. Taraftarlar izlemedikten sonra F1’in hiçbir anlamı yok. Bütçe kısıtlaması, yok şu kısıtlaması bu kısıtlaması diye diye Ortada ne F1 kaldı ne görüntü. Ses bile değişti gitti.. Siz istiyorsunuz ki herkes eşit seviyede olsun. E o zaman bu spora milyonlarca dolar ödeyen takımların ne zoru var ? Burası her ne kadar şuan olmasa bile Motor sporlarının zirvesi.

    1. O zaman 5-6 takım yarışsın.Takımlar kendi içerisinde bir formül geliştirmeye çalışıyorlar işte öle hemen atlayıp gitsinler demekle de olmuyor.Kim gelicek ki şuan bile f1’e girecek takımlar yine küçük dedigimiz takımlar büyük bütçeli kim geliyor hani wv denildi gelmedi işte.

  5. kucuksen katılma kardesım bu formula 1 en pahalı spor

  6. Şey yapalım hatta, 1 yarış olsun kazananını da şampiyon ilan edelim. Kim 20 yarışlık masrafla uğraşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir