Alonso Ferrari’ye Gelişim Çağrısında Bulundu

2011 yılının ardından İspanya’da ilk kez podyuma çıkamayan Alonso, Ferrari’ye yeniden gelişim çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz yıl İspanya GP’sini kazanan Alonso bu yıl ki yarışı lider Hamilton’ın 87 saniye gerisinde altıncı sırada tamamladı.

İspanyol pilot, yarışta hiçbirşeyin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

“Çok zor bir yarış oldu. Yarış boyunca düşük yol tutuşu ile mücadele ettik. Beni şaşırtan hiçbirşey yoktu”

“Yarışın hemen başında ciddi bir mücadele vardı. İlk virajda birilerini geçmem mümkün değildi. Yarışın yüzde 90’nında trafikte sıkışmış durumdaydım”

“Tabi ki birinci veya ikincilik için mücadele etmek istiyorum ama ne yazık ki bugün biz yeterince hızlı değildik”

“Farklı stratejiler denedik ve günün sonunda Kimi’yi geçtik. Ön grupla farkı kapatmamız gerekiyor”

Alonso, Ferrari’nin en kısa sürede gelişmesi gerektiğini söyledi.

“Ne yazık ki Barcelona’da geçen yıl olduğumuz yerde değildik”

“Mercedes ile aramızdaki fark cidden çok büyük. Yarışın sonunda en yakın rakiplerinden 40 saniye daha hızlıydılar. Bu Mercedes’in aracının potansiyelinin gösteriyor. Kesinlikle aracımızı geliştirmemiz gerekiyor”


Yorumlar

“Alonso Ferrari’ye Gelişim Çağrısında Bulundu” için 21 yanıt

  1. Mustafa Sar avatarı

    alonsocuları şimdi ateş basmıştır.. bunların çoğu aslında ya mc larenci yada renault’cudur.. kötülemek için yazmadım.. alonsocular Ferrari ye doluştuğu günden beri huzur kalmadı.. yok alo şöyle yok alo böyle.. yok arabayı sırtında taşıyor daha ne yapsın.. 2008 de massa’nın şampiyonluğunu yedi daha ne yapsın.. Nelson sağolsun her şeyi anlattı da haberimiz oldu.. alo’ya sorsan 2008 de olanlardan haberi yoktur.. ama bizim haberimiz var … alonso cular bir an önce gidin mc laren’e alo’yu da alın.. yeter artık..
    FERRARİ başının çaresine bakar.. bu büyük bir ihtimalle WET olur… mümkünse alo hemen gitsin mc laren’e raikkonen’i gölgelemesin.. 2. pilot ise Luca Badoer olsun.. bir kez daha sorun yok…

  2. Mustafa Sar avatarı

    takım alonso değil raikkonen etrafından toparlanmalı.. raikkonen bu ilgiyi hak ediyor.. alonso ile bu kadar zaman kaybettik… kan değişiklliği gerekir.. Wettel iyi bir aday … iyi bir mekaniker ve iyi bir tasarımcı ile hem raikkonen hem de wet yıllarca şampıyon olabilir… un ve şeker var.. pasta yapacak bir teknik direktör aranıyor… ondan sonra değme keyfime işleri..

  3. Mustafa Sar avatarı

    hızlanmak için alonso’nun çağrısına gerek yoktu… Ferrari’nin tur yemesi zaten büyük bir sorun… bir de alonso’nun rol kapma çalışmaları ile uğraşamayız.. eşek yükü ile para alıyorsun Ferrari’den bir git mc laren’e de rahat edelim artık… Ferrari koltuğuna Wettel oturmalı… eN azından son şampiyonumuz RAİKKONEN takımda gölgelenmemiş olur…

  4. Mustafa Sar avatarı

    şu alonso da bir gitse de takım rahatlasa ya…
    üstelik alonsocular da alonso ile birlikte gider de bir başımızı dinleriz artık…

  5. Beyler Bu Sene Mercedesi geçen olamayacak %100 %100 KESİN bilgiler .. Mercedesi bu kadar hızlı yapan ERS SİSTEMİ VE MOTOR !!! 900 beygir üreten ers ve motor hiç bir takımda yok!!! Ferrari Ne yaparsa yapsın Mercedese hiç bir zaman ulaşamayacak, Çünkü motor değişikliği sezon içerisinde yapılmıyor şu anda Redbull da Mercedes motoru olsa 2 si aynı güçte olur, Mercedes Ers ile yine kazanan takım olur en iyi şaşi Redbull da ama bu işler sadece şaşi ile bitmiyor Merdedes de pilot ayağını kazdan çekse bile Ers sistemi kendiLiğinden devreye giriyor adamların karanlık dosyalarında daha neler var neler, 2010 2011 de sürünen takım şimdi yenilmez oluyor 1 senede ne olduda oldu böyle açıkca her şey ortada YENİ KURALLAR İLE HOŞGELDİN MERCEDES… FERRARİ YÖNETİMİ GEÇMİŞ OLSUN..

  6. Toyota’nın rüzgar tünelinde yapılmış son aracın da hali ortada. Bu seneyi de bu bahaneyle tamamladınız diyelim, peki ya seneye ? 2015 aracı tamamen yeni rüzgar tünelinde üretilecek ve %80 ondan da birşey olmayacak. O zamanki bahaneniz ne olacak ?

  7. Scuderia Fernando, politik oyunları iyi biliyorsun takımı Santander’in paraları sayesinde kendine köle ettin aracı da sen geliştir.

  8. 5 yıldır bulunuyorsun fakat değişen hiçbir şey yok.

  9. Mercedes ısrarla aracın ön tarafında oynama yaparken, Ferrari saçma bir şekilde aracın arkasıyla oynuyor. Hangi sezon neresiyle oynanacağını karıştırıyorlar galiba. 2009 yapacaktınız bunu. Yıl olmuş 2014 halen aracın arkasına maymun kolu yerleştirip downforce üretirim bu yeni kurallarla diyen bir takım var. İspanyada beceremediklerini gördük. Monacoda da adapte edemezlerse zaten körler sağırlar birbirini ağırlar misali arkada Mclarenle beraber ilk 10 mücadelesi verecekler.

  10. Muammer UYAR avatarı

    İki pilot da yarış boyunca yarışmadı, resmen buz pateni yaptılar. Görüyoruz ki düzeltildiği söylenen Rüzgar Tüneli yine mantar çıktı. Gelen güncellemeler çalışmadı. Elinde yenetekli mühendisler + modern tesisler olmadıktan sonra direk 2017 ye odaklansan sonuç yine değişmez.

  11. Ferraride efsane Schumacher oncesi doneme bakarsak,suruculer sampiyonlugu 79 da Jody Scheckter ile gelmis,yani 20 yili askin suren bir sure pilotlarda sampiyon olamamis,takim olarakta 83 yilinda sampiyonlugu almis,15 yili askin surede takimlar sampiyonu olamamis,Schumacher doneminde,Brawn,Todt ve Schumacher birlesince ve motor gelisiminde sinirlamalar olmayinca sampiyonluklar gelmis,yani çok açikki f1 bir ekip ve koordinasyon isi,su anki takima baktiginizda Alonso ve Kimi disinda gorevlerini mukemmel yapacak baska isim ya da isimler sayilabilir mi,bence hayir…

  12. crazyayrton avatarı

    Anlamadığım konu nasıl takımın bu hale gelmesine müsade ediyor Ferrari . Niye 2014 değişikliklerine zaman varken bu takım iyi çalışmadı ve bu kadar kötü araç üretti.Veya niye takıma Horner Newey gibi isimler getirilmiyor.Bundan kastım şu Newey gibi adam yok mu koskaca ferrari’de veya yoksa neden iyi mühendis bulamıyor ferrari. aynı şey mclaren için de geçerli.

    1. Zamanında Newey’de Mclaren da başarılar elde etti ve başarısız da bir zaman dilimi oldu ta ki Mclaren’dan ayrılana kadar. Maalesef öyle adam al getir oturt başına yaptırtla olmuyor.

    2. Ferrari ne kaybediyorsa kibrinden kaybediyor. Çift Burun yapmayı ya da Red Bull tarzı burun yapmayı gururuna yediremediler herhalde. Kırmızı asil araca öyle çirkin burun yapılır mı hiç? bu sene çift katmanlı difüzör yok, arka kısımda geliştirecek pek bir şey yok, tamamen önle uğraşmak gerekiyor yine beceremiyorlar.

      İlk yarıştan beri hayalcilik oynasamda, ha düzeldi ha düzelecek diye umut beslesemde, bu sene gelişim çok hızlı olacak desemde aracın virajlardaki o halini gördükçe, özellikle pilotların o mücadelesini gördükçe içim acıdı. Bir nevi hamallık yapıyorlar. Bir Hamala göre iyi maaş alıyorlar ama adamlar bu iş için boydan postan karnı doya yemek yemekten oluyorlar. Şu Alonso, Şu Hamilton ve kısa boylu tüm pilotlar sevglilerin yanında çocuğu kadar kalmak ne kadar zor bir durum hakkaten mental olarak güçlü olmasalar bunalıma girerlerdi. Bir de buna Alonso’nun hamallığı ekleniyor. Aracı sürecem diye yarışta herhalde 2.5-3 kg kaybediyor, bu aşağı yukarı 3 gün yemek yemeden sadece suyla yaşamak gibi bir şey. Onun için üzüldüm.

      Belki 25-30 milyon euro alıyorlar ama 6-7 yaşından itibaren ot gibi yaşamaya mahkum oluyorlar. vay karting, vay antrenman, vay beslenme derken sosyal hayat yok. Şimdi tüm bu gelişmeleri düşününce özellikle Ferrari ve Force India’yı süren piotlara çok acıyorum. Marussia ve Caterham bile daha dengeli, yavaşlar ama en azından pilotları yormuyorlar. Bu Force India ile Ferrariyi pilotlar hızlandırmak zorunda. Bunun içinde araç içinde mücadele etmeleri gerekiyor.

      Dengesiz bir araçta süreceğime 10 milyon Euro daha az alırım dengeli bir takıma geçerim Alonsonun yerinde olsam. raikkonen’de emekli olmadan biraz birikim yapayım diye geldi galiba. Ferrariyi uzun süredir tutuyorum ama 2011’de bile bu kadar zavallı görmemiştim. Hem pilotlara yazık ediyorlar, hem prestijlerine. Araç yine yavaş olsun ama şu pilotları cenge sokmayın araç içinde. Başlarım şampiyonluk mücadelesine de, 2.lik savaşına da. Alonso ve Raikkoneni araçtan inerken gördüm adamlar solmuş, bitmiş. Bu adamlara bunları yapmaya kimsenin hakkı yok. Ferrari’nin kendi şerefine 3 kuruş saygısı varsa gerekirse mühendisleri aç yatıracak 20 saat çalıştıracak şu adamlara dengeli bir araç verecek. Yazık günah be!!!

    3. Sorun İtalyanların teorik mühendislikten uzak olması diye düşünüyorum. Test yapıp “Aaa beyler şurada sorun çıktı, hadi bir şeyler yiyelim Siesta’dan sonra toparlarız” mantelitesi hala geçerli ülkede. Takımın başarılı olduğu zamanlarda vızır vızır test yapmak serbestti bildiğiniz üzere.

      İkinci neden ise İngilizlerin aerodinami biliminde sayko olması. Ülkenin neresine giderseniz gidin, havacılık-uzay mühendisliği ve yarış mühendisliği bölümlerini bulabiliyorsunuz. Suyun kaynağı İngiltere iken aktığı yer de İngiltere oluyor. Yetişen adam kariyerine İngiltere’de başlayıp, evini de İngiltere’de kuruyor. Kimse de 30 yaşında pılını pırtını toplayıp İtalya’ya gelmiyor, İtalyan veya Latin kökenli değilse eğer.

      1. crazyayrton avatarı

        mantıklı. Ama koskoca Ferrari bunu yapar mı ?

        1. İtalya’da panjur tamir eden adamdan üniversitedeki profesöre kadar herkes aynı mantelitede çalışır. Sınav olmak için 40 dakika yol tepip, 2 saat boyunca hocanın yazlıktan gelmesini beklemiştim mesela.

  13. Şu Şişik tekerlek somunu galiba illegal çıktı. Fia’dan uyarı yiyince sessiz sedasız kaldırmışlar. Ferrariye gelince illegallikler neden bu kadar göze batıyor arkadaş? Bahreyn’de oldukları yere geri dönmüşler. Sadece Force India geriledi diye 1-2 basamak yukardalar. Ferrari aracında o burun ve yayık ön kanat olduğu sürece virajlarda savrulmaya, downforce üretmemeye mahkum ve pilotlarda bir süre daha Spartacuslük yapıp otomobille savaş verecekler.

    1. benim anlamadığım şey illegal parçalar kullanılıyorsa bu araçlar nasıl yarışabiliyor vede aldıkları puan niye silinmiyor

      1. İllegalliğini mevcut kurallara göre belirliyorlar galiba. Geçen sene Lotus kullanırken pek dikkat çekmemişti. İllegal Downforce kazandırıyor diye bu sene gözlerine batmış. Ferrari Çin’de Downforce gerektiren sektörde ufakta olsa biraz hızlıydı.

  14. Podyum imkansız dediğinde atıp tutanlar vardı… Adamın bildiği varmış ki konuşmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir