"Renault'un Geri Dönüşü Muazzam Bir Ateşleme"

yazar:

kategori:

Takımın mühendislik sorumlusu Pat Syomonds’a göre 2008 sezonunun ikinci yarısında Renault’un formundaki gelişim, gelecek yıl öncesinde takımda büyük ateşeleme yarattı.

Fransız takım, sezona kötü bir başlangıç yaptı ama sonrasında işler düzeldi ve takımlar şampiyonasında 4.lüğü garanti altına aldı.

Fernando Alonso, Singapur ve Japonya’da ard arda iki galibiyet alırken takımı, Belçika GP’den bu yana diğerlerinden daha fazla puan topladı."

Symonds, takımının diğerlerinden daha iyi geliştiğini söyledi ve bunun 2009 için büyük bir güven yarattığını kabul etti.

Symonds: "Bu seneye beklediğimizden daha fazla geride başlamak hayal kırıklığı yarattı ve durumun bu şekilde devam etmesi bizi yürekten yaralayacaktı"

"İşleri tersine çevirme şeklimiz, bize muazzam bir ateşleme yaptı ve rakiplerimizi gelişim açısından geçebileceğimizi kanıtladık. Tartışmasız olarak şampiyonaya liderlik yapanları gelişim açısından geçtik. Çünkü onlara gerçekten çok daha yaklaştık"

"Bunun, bir çok yeni etkenin olacağı gelecek seneye giderken harika bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu tip şeylerde öne çıkabileceğimizi gösterdik"

Sezon için önlerine koyulan amaca ulaşılmasına rağmen Symonds, Renault’un başlangıçtan itibaren hızlı olamaması nedeniyle karmaşık duygular içinde.

Symonds: "Çok yüksek hedefler belirlemeyi severim ve sezon ortasında belirlediğimiz hedef, üçüncü hızlı araçla takımlar şampiyonasında 4.lüktü. Ama bu benim  normalde belirlemeyi istediğim hedeflerden değildir"

"Bununla birlikte aynı zamanda zor bir hedefti ve hedefin ilk parçasının somut ve gerçekleştirilmiş olmasından memnunum. Dördüncü bitirdik ve geçilemeyiz. İkinci bölüm ise, son bir kaç yarışta en hızlı üçüncü araç olduğumuzu göstermemize rağmen soyut, göreceli. Benim gözümde her iki konuyu da başardık"

Symonds ayrıca, bu hafta sonu Brezilya’da da güçlü olması gerektiğini söyledi.

Symonds: "Olmaması için bir neden yok. Son bir kaç yarışa baktığınızda, çok farklı pistlerde aracın iyi bir performans gösterdiğini gördük. Ama gücümüz kadar zayıflıklarımız da hâlâ yerinde duruyor. 12. virajın çıkışı ve ilk virahja giden uzun tepenin bizim için oldukça zorlayıcı olacağını, bizim güçlü olmayacağımız  bir yer olduğunu düşünüyorum"

"Bununla birlikte araç, 3. ve 5. hızlı virajlarda iyi olacaktır ve genel olarak son bir kaç yarışta gösterdiğimiz rekabetçiliğe benzer durumu devam ettirebileceğimizi düşünüyorum"


Yorumlar

  1. samed  sayar avatarı

    ateşlerse zaten bu adam ateşler.seneye daha güzel yarışlar çıkartıcaklar inş

  2. renault a fazla bir adam ama hala anlayamadığımız bir gelişme:D hadi bunuda yuttuk bakalım

  3. Michelin olsaydı bu kadar uğraşmazlardı ama artık Bridgestone'a da alıştılar, ayrıca motor dondurma olayı da epey sekte vurdu.. Seneye daha güçlü olacaklar; ayrıca Pat büyük adam! Alonso'yla büyük işler yaparlar..

  4. pat gridin en iyi basmuhendısı bence az sermayeyle neler yapabldgını gorduk geçmişte umarım hep bzmle olur;=)

  5. McLAREN TEAM avatarı

    Pat Syomonds renaultda saygıduyduğum bir mühendis! kesinlikle takım patronu olmalı biatoreden çok daha kaliteli ve zeki. birde ingiliz:)

  6. pat senin gibi dam varken inş döncez eski güsel günlerimize biz inanıyorum 2009 çok ii olcaz hadi renault go renault

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir