FIA Standart Motorlar İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

FIA bugün yaptığı açıklamada bir çok üreticinin tedarikçi olmak amacıyla başvuruda bulunmaya hazır olduğunu belirtti ve standart motor için zorlayacağını duyurdu.

Formula 1’i daha ekonomik yapmak adına FIA, Çin GP’sinde yaptığı açıklamada 2010-2012 yılları arasında Formula 1’de standart motorlar istediğini duyurmuştu.

Bu açıklamalar sonucunda bir çok üreticinin spordan çekilebileceği söylendi ancak Bernie Ecclestone, motordan kurtarılacak paralar sonucunda üreticilerin çekişmeyi düşünmeyeceğini söylemişti.

Bugün yapılan açıklamada bazı üreticilerin tedarikçilik konusunda bir çok konuya açıklama getirilmesinin istediği belirtildi. Bu konular arasında kullanılacak teknoloji ve motor değişikliği soruları bulunuyor.

FIA aynı zamanda üreticilerin aynı motorları üretmeyi tercih etmesi halinde hiç bir şekilde motor avantajı sağlanamayacağını da açığa kavuşturdu.

FIA aynı zamanda standart motor ve güç transmisyon sistemi tedarikçiliği için son başvuru tarihini 7 Kasım olarak belirledi.

Bu başvurularda ya sadece motor teklifi ya da hem motor hem transmisyon sistemi teklifi olacak.

Ancak FIA’nın motor ve transmisyonda farklı anlaşmalar istemesi halinde transmisyon sistemi için teklifler, motorun belirlenmesinden sonra alınacak.

Henüz hangi firmaların motor tedarikçiliği ile ilgilendiği bilinmiyor ancak FOTA içerisinde yer alan bir üye, Formula 1 içerisinden hiç bir üreticinin bu teklifi yapmadığını söyledi.

FOTA kaynağı "FOTA’nın hiçbir üyesi başvurmayacak. Bu tüm üyeler tarafından doğrulandı." dedi.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Eğer bu herifler standart motor diye blöf yapmıyorsa F1'in geleceği yok.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Fia FORD COSWORTH ü göreve çağırıyor anlaşılan ….

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    zorla zorla az kaldi kopacak :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir