Massa'nın Mühendisi Motor Avantajını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın yarış mühendisi, 2008 sezonun son yarışı için Brezilyalı pilotun motor konusundaki avantajını kabul etti.

Şu anda şampiyonada 7 puan fark ile lider konumda olan Hamilton, Interlagos’a, Çin’de kullandığı motor ile gidiyor ama Ferrari pilotları Massa ve Raikkonen, yeni V8 motorlarıyla piste çıkacak.

Bu da, motorların bir sonraki yarış için korunmanın bir anlamı olmadığına işaret ediyor ve Ferrari pilotları böylelikle motorlarını azami değerde kullanabilecekler. Ayrıca Ferrari pilotları ile birlikte Hamilton’un takım arkadaşı Kovalainen de yeni motorla Brezilya’da yarışacak.

Motorsport Aktuell’e konuşan Rob Smedley: "Bu bize hareket için daha fazla alan sağlayacak. Kabaca bunun anlamı, bütün yarışta azami devirlerde sürüş yapabiliriz"


Yorumlar

  1. forzaferrari avatarı

    2008 sicili temiz olmayan motoru çok fazla oynamamak gerek! derken 2008 sicili temiz olmayan motordan kastın nedir McLAREN TEAM ??

  2. McLAREN TEAM avatarı

    2008 sicili temiz olmayan motoru çok fazla oynamamak gerek!

  3. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    iyi hos da lewis in hiza ihtiyaci yok ilk 5 e girsin yeter normal sartlarda zaten oralarda olur .
    bu hirs ferrariye markalar sampiyonlugunuda kaybetdirmesin :))

  4. Kaan neyi tartışıyoruz neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Çayır çimen gezmesi dememi şaka olarak algılayabilecek yaştasın sanırım. Pist dışına çıkmasının tur zamanlarını 0.3 sn kadar etkilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Anlatmak istediğim massa yarış içerisinde hamiltondan çok daha güçlüydü. Üstelik opsiyonel lastiklerle bile. Ayrıca hamiltonun startta ve sonraki virajda yapmış olduğu hatalar onun gününde olmadığının açık bir kanıtıydı. Şimdi ne demek istediğimi anlatabildim mi?

  5. kaan kaanhan avatarı

    çimlerle alakası yok, açıkça massanın çarpmasından kaynaklanan hasar.demekki yarış sonrası fotoları incelememişsin. çimlere çıkmayla oluşacak bir hasar değil.
    http://www.autosport.com/gallery/photo.php/id/117192
    http://www.autosport.com/gallery/photo.php/id/117191
    belkide haklısın lewis aracı yanlamasına sürmüştür çimlerde biz farkedememişizdir. :))

  6. Süpersin sercan. Tam bende ondan bahsedecektim. Sezonun son yarışı olmasına rağmen gelişim kaydediyorlar. En çarpıcı örneği de arka kanat. Tüm bunlar bana göre motor dezavantajını kapatmak için.

  7. Şener sakın beni yanlış anlama. Ben çok kötü olduğunu söylemedim. Fakat eğer ki sıralamalarda gerilere düşerse ya da yarış esnasında bu ona büyük sorun açacak. Çünkü hamiltonun bu yarışta amacı sadece motorunu korumak olacak. Bir de ferrari ve diğer takımlar sadece bu yarışa özel tek yarışlık motor yapacak.

    Bana göre mclaren büyük bir hata yaptı. Joker hakkını tıpkı massa veya heiki gibi önceden kullanıp (hiçbir sorun olmasa bile) son yarışa sıfır motorla girmesi gerekirdi.

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    mclaren bunu düşünerek belkide son yarışa bu kadar yeni aero parçayla geliyor… bakalım tüm bunlar performansı nasıl etkileyecek….

  9. Kaan sakın o massanın çarpmasından değilde iki kez üst üste çimlerde gezmaesinden olabilirmi:))

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şöyle bir Mercedesin 2.nci yarışına çıkmış motorlarına baktımda öyle çok aman aman bir fark ortaya konacağı kanısına varamadım ;Malezya 5;Belçika 3;Monaco 1;Almanya 1;Avrupa 2;İtalya 7 gibi sonuçlar mevcut puanlamaya girmediklerini yazmadım onun için en kötü ihtimalle 5.ncilik olabilir bir aksilik olmadığı sürece ;fakat Ferrariler İnterlagosta egemen bir hava süreceklerdir orası kesin ….

  11. burak bocek avatarı

    İnşallah bu yarışta pole ve yarışı alırsın ve karıyerının en ıyı sezonun geçirirsin.senı en cok takımın yaktı ve sımdı o pompayı dusuren cok pısmandır.senın ıcın herkes seferber oluyor ama sen şampıyon olmasanda bu sene herkese kendını bır daha ıspatladın.muthıs bır sezon geçirdin.en cok km lider goturen yarısı tur olarakta ve griddeki start pozisyonu en ıyı pılot oldun.muhtemelen elınde olan 2yarısı kaybettın kı sımdı 7galibiyetin olabılırdı.olsun saglık olsun felipe al bu yarısı guzelce bıtır.şampıyon olabilecek kapasiteye sahıp oldugunu gosterdın herkese.motor avantajında var bas gaza felipe hehe:)

  12. kaan kaanhan avatarı

    fujide Ham tırmanamadı çünkü aracı hasarlıydı saolsun massa, aracın sol arkasını parçalamıştı.

  13. Sercan söylemek istediğim olay şu. Eğer ki gerilere düşerse tıpkı fujideki gibi yukarılara tırmanamaz. Bence oradaki en büyük sorun hamiltonun ikinci kez motorunu kullanıyor olmasıydı. Aynı olay çinde hem massanın hemde kiminin durumuydu. İkisi de neredeyse 0.3 sn yavaştı hamiltondan. Ve durum şimdi çok daha farklı. Başa oynayan takımlardan reno, bmw ve ferrari neredeyse tüm pilotlarıyla sıfır motorla yarışacak. (yanlış olabilir bu bilgim) Üstelik bu motor sadece 1 yarış için yapılacak..

  14. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    mclarenin motor performansından ötürü yarışta geri kalacağını sanmıyorum… yani en azından şampiyonluğu kaybedecek kadar…. ferrarilere oranla kötü olabilir ama motor devri yüzünden 5.likten de geriye gideceğini düşünmüyorum… ama iflas eder o ayrı tabi…….

  15. Evet tek yarışlık motor massanın lehine olacak. Bana göre mclaren joker hakkını kullanmadığı için çok büyük yanlışlık yaptı. Şuan için bu gündeme gelmedi çünkü hamilton motor sorunu hiç yaşamadı. Ancak heikinin son yarışlarda yaşadığı problemler dayanıklılık sorunu söylentilerine yol açtı.

    Eğer ki son yarışta hamilton motor problemi yüzünden yarıştan çekilirse ya da, öndekilerin temposunu yakalayamayıp şampiyona için gerkli olan puanları alamazsa bu ferrarinin sezon boyunca yapmış olduğu hatalara bedel olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir