Massa, "Kirli" Oyundan Uzak Duracak

yazar:

kategori:

Felipe Massa, bu hafta sonu 2008 pilotlar dünya şampiyonunun belirleneceği Brezilya GP’de kirli oyunlara başvurabileceği yönündki düşünceleri reddetti.

Ferrari pilotu, bu ay başında Fuji’de Hamilton ile girdiği mücadelede çarpışmalarının ardından İngiliz pilot tarafından bu kazaya bilerek neden olduğu düşüncesi ile suçlanmıştı.

Geçen günlerde de eski takım sahibi Eddie Jordan, Interlagos’ta Brezilyalı pilota karşı dikkat etmesi konusunda Hamilton’a tavsiyede bulunmuştu.

Massa: "kirli oynamak, benim oyunumun bir parçası asla olmadı. (kirli oyunlarla) bir şeyler yapmak istemem"

Brezilyalı pilot ayrıca Pazar günü odak noktasının yarışı kazanmak olduğunu ifade ederken, bunun sonucunda şampiyonluk gelmezse de hayatın sonunun gelmeyeceğini belirtti.

Massa: "Aklımdaki tek şey, yarışı kazanmak. Geriye kalan bana bağlı değil. Eğer şampiyon olursam, hayal gerçeğe dönüşecek. Eğer olmazsa, sorun değil. Gelecek sene tekrar denerim"


Yorumlar

  1. Massa'nın değil de Kimi ve Alonso'nun kirli bazı hesapları olmalı! Şöyle Hamilton'u bi yerde kıstırıp ortadan girerlerse ne motor iflasını beklemeye ne de Hamilton'un hata yapmasını beklemeye gerek kalır. Yine de ben temiz bir yarış olacağını düşünüyorum yani Hamilton şampiyon olacak..

  2. Ertan Akkaş avatarı

    teoman iskender zaten problemde burda Ferrari'nin kenar yönetimini sen sevmiyorsun bizde McLaren'de sadece Lewis ve Ron'a gıcığız. Lewis yeteneği konusunda hiçkimse ile tartışmam ama gelgörki şu lafları yok mu?

  3. Massa şampiyonluğu sen hakediyorsun bana kalırsa.umarım şans da yanında olur ve düşündüğümüz hayal gerçeğe dönüşür 🙂

  4. ya hala kim iyi kim kötü diye söylüyorsunuz tamam hamilton ağrasif olabilir ama trencilik oynamadığımız dediği için haklı yarışda geçiş olacakki izlemekten zevk alacaksınız

  5. teoman iskender avatarı
    teoman iskender

    Eferin massa senden bunu beklerdim
    efendi cocuklar bu ferrari pilotlari
    ama kenar yönetim icin ayni seyi diyemiycem

  6. burak bocek avatarı

    sağol sen benım yerıme soylemıssın f-1 agızına saglık.dediğim gibi arkadaşlar ewskı defterleı açmaya gerek yok cunku sızde koca at gozluklerı oldugu surece her mclaren olayını savunur ama ısın ucu sızde dokundumu burda sızlanıp durursunuz buda sızın doganız geregı.ıyı hakım avukat falan olmamıssınız.oyle degıl mı adama sormazlar mı hanı sıze gore agresıf bunlar yerını kaptırmak ıstemıyor diye çartı masssa demezler mi?onjektıf olun kım ne yapmıs enıne boyuna tartın sonra konusun.kendı takımınız pılotunuz neler yapmıs kac tane ceza almıs halen aynı laflar.bırakın bunları artık.

  7. Kaan hangi şampiyona bitecekti massa hamitona vurmasa? Unutma massa orada vurmayıp arkasında dönse değil hamiltonu geçmek podyuma bile çıkardı. O yarışta hamilton tam bir fiyaskoydu. Startta ve hemen sonrasındaki virajda çimlere çıktı. gerilere düştükten sonra yükselemedi bile. Hangi şampiyonluktan bahsediyorsun. Massadan 0.3 0.4 sn geriden gelerek yaptığı tur zamanlarıyla mı şampiyon olacaktı.

  8. Bak şimdi ayıp ediyosun burak arkadaşım. Fuji de 5 kişinin yarışını mahvettiğini neden söylemiyosun. O da çok adil ve tamamen hırsla ilgili bir olaydı. O kadar temiz bir şekilde viraja girdi ki tam bir centilmenlik gösterisiydi.

  9. kaan kaanhan avatarı

    adam ne yapsın nihatcım, orda vurmasa belkide şampiyona kendisi için şuanda bitmiş olcaktı. denedi, zaten yutturabilseydi ceza almazdı ancak olan lewise oldu. kimseye çarpmayan frenajı kaçırdı diye ceza alıp tarihe geçen lewis, 0 çekti..massa hakemlerin yardımı ile +2 aldı.(sanırım bourdais e tur bindiriyor zannetti hakemler yada bourdais Fia nın yanınızda ferrari varken pozisyonunuz için savaşamazsınız kuralını unuttu :P) spada +4 massaya, -4 lewise.son yarışta Kimiden +2 destek hadi Rai yol vermesi normal diyelim.. en iyimser bakışla sadece 2 yarıştaki massaya hakem desteği bile 10 puan fark yaratıyor. şampiyonaya ne kadar müdahele edilmiş varın siz düşünün. umarım Alonsoya 2006 italyada yapılan büyük haksızlığın bir çeşidini brezilyada yaşamayız.

  10. burak bocek avatarı

    he birde belden aşgıya vurma kimi abi deyip fuji startındaki taktık.kim kime kirli oyun yazıyor cızıyor ortada o yuzden massayı kımse suclayamaz.fazla zorladı yerını vermemek ıcın temas yasandı cezasınıda aldı.başak felipennın bır tane bu sene kasıtlı hareketını yada baskasının yarısını mahvettıgı yarıs soyleyın.ilk avustralay gpde yıne ıcerden dalmıstı dcye carptı erken davranıp oda mı kasıtlıydı.ceza neden almadı bu adam?ornek gosterın bende tamam deyım.yoksa sureklı eskı defterlerı acmayın.bu kadar korkmanın komplo teorısı kurup felaket tellalı gibi yazmanın anlamı yok.hiçbirşey olmayacak enayi mi bu adam kendini neden rıske atsın tekrar ceza alsın.lewise carpınca yarısı bıtırme yada 1.olma garantisi mi var yada ceza almaması gibi.1yarısa bakarak ınsanları degerlendıyoruz her zamanki gibi.merak etmeyın lewis şampıyon olur sızde bayram edersınız

  11. burak bocek avatarı

    hah lewis ve massa'nın stilleri bile mukayese edilemez kirlilik konusunda.massa sezon boyu boylee buyuk bır hata yaptı onuda kasten yapmadım dedi ancak kabul edelım kı kasten acaba lewis neler yapıyordu sezon boyu.agresiflik adına hanı yarıs pılotu ya bu trencılık oynamıyoruz ya bız.bahreynde alosonun tepesıne bın kanada da kımıye bındır glocku cımlere at webbere dokun dumduz ılerı yolla.kımıyı geçmek ıcın sıkan kes o yuzden geçiceksiniz bunları.

  12. benim de sevmediğim pilot işte tam bu 🙂 git kasten vur sonra da ben asla kirli oyunlara başvurmam de. içinizden kim ferrari veya massa hayranıysa elinizi vicdanınıza koyup temiz hamleydi desin. gerçekten kirli değil miydi, hdefine ulaşmadı mı ?

  13. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Massa: "Aklımdaki tek şey, yarışı kazanmak. Geriye kalan bana bağlı değil. Eğer şampiyon olursam, hayal gerçeğe dönüşecek. Eğer olmazsa, sorun değil. Gelecek sene tekrar denerim"

    işte destelkediğim pilot bu.Go Massa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir