Raikkonen "Ferrari Hatalarından Öğrenmek Zorunda"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin gelecekte daha güçlü olabilmek için bu sezon yaptığı hatalardan ders çıkarması gerektiğini düşünüyor.

Dünya şampiyonu bu sene kötü bir sezon geride bıraktı ve bir kaç yarış öncesinden şampiyonluk mücadelesinin dışında kaldı.

Raikkonen "Son seon kazandıklarım içerisinde çok fazla olumlu şeyler yok. Neler olduğu konusunda her detayı analiz etmeliyiz ve gelecek sene gelişim göstermek için her türlü hatalardan öğrenmeye çalışmalıyız."

"Ancak şu anda son yarışta herşeyimizi vermeliyiz."

"Gelecek sene bir çok yeni kural olacak ve kış boyunca çok çalışmak zorunda kalacağız. Bu sene pilotlar şampiyonluğunu kazanamadım ancak gelecek sene bunun için çalışacağımı garanti edebilirim."  dedi.

Raikkonen, Felipe Massa’nın şampiyonluk mücadelesi vereceği Interlagos’ta Mclaren’in zorlayıcı bir rakip olacağını söyledi.

Raikkonen "Bu seneki şansımızın ne olacağını görmek için cuma günkü antrenmanları beklemeliyiz. Sıralamalarda Mclaren’e karşı zor olacak."

"Son 2 yarışta Q3’te aracımda daha fazla yakıt kendimi daha rahat hissettim. Araca inanmak ve atak yapmak önemli ve bu fark yapıyor."

"Bir kaç kez çok yakın olmamızın ardından doğru ayarları bulmayıumuyorum. Sezon başında herşey çok iyi gidiyordu ancak daha sonra yolu kaybettik ve geri dönemedik. Çok uzun bir sene oldu ve tatil için sabırsızlanıyorum."  dedi.

 


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    ferrari kendi aracını geliştiren pilotlara alışık ve raikonen'de kendi için hazırlanmış araçla yarışmaya alışık! bence sorun bu..

  2. Hem Ferrari hemde kendisi hatalardan ders almalı

  3. Seneye herşey cok farklı olucakk !

  4. İnşallah seneye daha iyi bir ferrari görücez.
    Dediği gibi sorun ferraride o hala eski raikkonen zaten lastikleri ısıttıklarında her iki pilotumuzda iyi turlar atabiliyor.
    Sorunlar büyük ölçüde ferrari kaynaklı bence.

  5. burak bocek avatarı

    Evet bu yeni ekip hatalrını seneye tekrarlamamalı ve kazdan beladan uzak iyi puanlar kapmalı.yapılan yanlış stratejiler ve bazı pit kazaları bu takıma ve pilotlara altın puanlar kaybettirdi.

  6. aslında bu olağan bi şey. Kimi ferrarideki ilk senesinde şampiyonluğu kazanınca beklentiler bi anda yükseldi (ki Kimi olduğu için beklentiler zaten yüksekti) ama sorun şu ki Kimi orada sadece 2. senesinde ve bence ferrari hala Kimi'nin sürüş stiline uygun ayarları tam olarak belirleyemedi. bazen işler iyi gidiyo. sonra bi ayar değişikliği ve kimi'nin araçla mücadele ettiğini görüyoruz.. evet geçen sene şampiyonluğu aldı ama zaten o da rahat olmadı yani, kılı kılına.. kışın uzun test programında bu sorun hallolur umarım. yoksa seneyede umut yok bana göre..

  7. bekle ferrari çok döner kimi hamilton hep aaynı limitde ilerliyor ve zorlamaya devam ediyor

  8. tolga soydan avatarı

    sezon ortasında yapılan değişikllikler çok kötü etkiledi gerçekten.ayarlarınız iyi olmassa zorlayamazsınız ve zorlamak isterken sürekli hata yarparısnz.2009da geri dönecektr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir