Teknik Değişiklikler – McLaren’in Fren Borusu Değişiklikleri

2014 sezonu başlamadan önce herkes McLaren’in Mercedes motoru ve güç üniteleriyle beraber gridde daha avantajlı olacağını düşünüyordu. Ancak bunun sadece en iyi motor veya güç ünitesine sahip olarak en iyi takım olunamayacağını rakipleri Mercedes AMG takımı 2014 değişikliklerindeki aerodinamik paketlemeyle beraber şu zamana kadar çok iyi bir iş çıkardı.

Barselona için takım çok fazla yeni parça getirerek öndekilerle farkı kapatmayı amaçladı ancak 1 – 1,5 saniyeye kadar olan farkı bir de üzerine Mercedes AMG takımının İspanya’ya getirdikleri yeniliklerle beraber neredeyse 2 saniyeyi kapatması gerekti ki şu ana kadarda bunu başarabildiği pek söylenemez.

http://3.bp.blogspot.com/-Ftyjk3NhTzw/U3OHSSTNDBI/AAAAAAAAMx0/voVUTBJdO3U/s1600/dne1409my56+&+dms1420ap1023+(Custom).jpg

Küçük değişiklikler açısından takımın hemen hemen her yarışta fren borularında ufak değişiklikler yaptığı görülmekte,ve bu değişikliklerle birlikte fren performansıyla beraber oluşan ısıdan elde ettikleri gücün verimi artmakta. McLaren ön fren kanalı yüzgecini çok daha büyük bir eğri ile şekillendirmiş. Bu eğriyle beraber hava akımı daha düzenli hale gelmiş ve lastik üzerinde daha büyük bir etki oluşturmakta.

Aracın arka kısmında dizili şekilde kanatçıkların yerini Barselona’da daha sade tek bir hava girişiyle değiştiği görülmekte, bununla beraber hava akımının daha düzenli olması amaçlanmış ancak daha ufak tüp şeklinde kullanılan arka fren borularının getirdiği avantajın yanı sıra soğutma problemi oluşturabileceği düşünülmektedir.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir