Massa "Kaybedecek Bir Şeyim Yok"

yazar:

kategori:

Ferrari takımı bu hafta sonu yapılacak olan Brezilya GP’ye her iki şampiyonada da mutlu sona ulaşmayı umarak gidiyor.

Felipe Massa pilotlar klasmanında lider Hamilton’un 7 puan gerisinde ve şampiyonluk için kendi yapacakları yeterli olmayacak. Brezilyalı pilot aynı zamanda lider Hamilton’un sonucunu da takip edecek.

Markalarda ise Ferrari, Mclaren’in 11 puan önünde lider durumda. Massa geride olmasına rağmen baskı altında olduğunu düşünmüyor.

Felipe Massa "Son bir kaç senedir burada, Sao Paolo’da, yapılan yarışa hazırlanmaya alıştım ve burada elimden gelenin en iyisini yapıyorum çünkü gelecek sene buradan sonra bir yarış daha olacak."

"Son yarışta puan bakımından Lewis’e göre daha zor bir iş yapacağım doğru ancak benim hafta sonuna yaklaşımım onun yaklaşımından daha düz olacak. Sadece pazar günü öğleden sonra yapılacak yarışı kazanmaya odaklanacağım ve umuyorumki takım arkadaşım arkamda olur.  Şu anda düşündüğüm tek şey kazanmak. Bundan gerisi benim elimde olmayacak ve tam olarak ne kazandığımızı görmek için beklemek zorunda kalacağız."

"Brezilya GP’de ne olacağını tahmin etmek imkansız bir şey ancak neden olduğunu söyleyemeyecek olsam da aracımız burada her zaman iyi oluyor.  Burada her zaman iyi gittik ve bu hafta sonu koşullar nasıl olursa olsun – kuru ya da ıslak, sıralama ya da yarış- aynısının olmasını bekliyorum. Kesinlikle Lewis beni baskı altında tutmaya çalışacak ancak üzerimdeki baskı sıfır çünkü kaybedecek bir şeyim yok. Burada insanlar arkamda ve özellikle geçen sene bu yarışta olanları hatırlarsak tüm baskı onun üzerinde olacak. Bu sezonun son pazar günü için sabırsızlanıyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Burdayım aslanım ben kovi 2 defa motor patlattı hami'nin basına iflas qelmedi ve ben inandıgımı soyledım ben senmıyımki f1 dışı şeyler soylıcem? Motor İflası qelebilir umuyorum böyle olur. Sende Umabilirsin Yarışı Lewis in kazanmasını bi daha dil uzatma bana.

  2. R.SCHUMACHER  avatarı

    Şampiyonluğun son yarışta belirlenmesi şampiyonanın daha sıkı gecmesini ilgimizi daha bi o yönde tutmamızı sağlıyor ama massanın bu şekilde konuşması yani ben sadece yarışı kazanmaya odaklanıcam veya kaybedecek birşeyim yok demesi şampiyonanın seyrini afifletiyor ama yinede kim şampiyon olursa olsun son derece hak etmiş durumda olacagından eminim.. tabi gönülden ilk olarak massa cıkıyor 😀

  3. Mclarendan Hamiltona bir motor iflası hediye gelecek buna inanıyorm.

  4. massa şampiyon olur. hamilton çünkü hala çaylak benim için

  5. Yağmurda tabi ne oalcağı belli olmaz ama pist üzrinde hafta sonu boyunca yağmur olaiblir. Sao poulo hafta sonu boyunca yağmurlu gözüküyor. Zaten o yüzden diyorum takımlar şampiyonluğuda garanti değil pilotlarda bu heyecana yürek dayanırmı bilmiyorum 😀

  6. Bu güne kadarki en güzel yarış şuminin 2006 brezilya veda yarışıdır

  7. zafer cevik avatarı

    merak etme massa cım
    kazanacağında bir şey yok :)))

  8. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    öyle ama temkinli olmak en iyisi… sonra vahlamayalım:D

  9. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    tifosi_sercan, sen meraklanma pilotlarımızdan biri olmazsa diğeri takımlar şampiyonluğu için gerekli puan yada puanları getirebicelecek potansiyele sahip 😀

  10. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    eyv…
    bide kaçırmayalım takımları bu laftan sonra fena olur..:D

  11. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    tifosi_sercan eline sağlık ,lafı ağzımdan aldın :)))

  12. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    kovalainen kadar pasif kalan bir pilotumuz yok ama bu yetmezmi… onun için endişe etmiyorum takımlar şampiyonluğundan…

  13. McLAREN TEAM avatarı

    kaybedecek takımlar şampiyonluğu var!hatırlatmak istedimm…

  14. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Kaybedecek çok fazla bir şeyiniz yoksa ve kazanacak çok şeyiniz varsa tabiki yağmur yağmasını istersiniz.Mantıklı değil mi ?

  15. Birileri yağmurdada mı konuşuyo.

  16. thrillercd thrillercd avatarı
    thrillercd thrillercd

    Umarım öyle bir yağmur yağarki italyadaki yağmur yanında hiç kalır. O zaman görürdük bakalım kimin daha çok etkileneceğini.

  17. "hadi massa sana güveniyorum" demeyi çok isterdim ama malesef diyemiyorum. iyi bir pilot ama bana güven vermiyo açıkcası. ama dualarım kendisiyle. sonuç bizim için pek fark etmeyecek ama lewis tan iyidir heralde.

  18. McLAREN TEAM avatarı

    istisna şöyle olabilir! ferrari yağmurda çok başarılı bir araç yapması lazım ve massa yağmurda stilini değiştirmesi lazım..

  19. yağmur yagarsa mclaren takımlar şampiyonluğunu bile alabilir

  20. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    evet sezon boyunca böyle oldu ama ben bu yarışta istisna bekliyorum…:)

  21. McLAREN TEAM avatarı

    baskı olayı biraz fazla abartıldı!pilotlar her yarışta baskı altın da yarışıyor ama bunun için eğitim alıyorlar bu hafta sonu için problem değil esas olan yarışa doğru ayar ve stratejiyle başlamak önemli olan bu sonrası dayanıklılık lastikler ve en son baskı bunu bu kadar abartmaya gerek yok!
    bu hafta sonunda kuru bir pist olursa sıradan bir yarış olacak, yok yağmur olursa hamilton biraz daha avantajlı olabilir çünli yağmur altında ferrari ve massa sorunyaşama ihtimali yüksek!yağmur olursa bazı pilotlar ortaya çıkacak alonso,vettel,heildfed,rosberg,kovalinen ve bu pilotlar yağmurda ferrarilerden daha hızlı.yani massanın ihtiyacı olan ilk üçe girmek onun için zor olacak..

  22. mehmet cihan ferhatoğlu avatarı
    mehmet cihan ferhatoğlu

    bu sene mclarenden çok ferrari sorun yaşadı yağmur olursa sıradışı yarışlarda hep lewis vardı hahahaha go lewis forza mclaren

  23. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bizim kaybedecek bişeyimiz yok eren:)) hamilton düşünsün… yarışın monotonlaşması en başta bizim işimize gelmez….

  24. Hafta sonu yağmur var.. Ferrecilere duyrulur 😀

  25. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    massa da heyecan vardır tabi, ama bu seyircisi önüne çıkacak olmasından bence… ve bu ona baskı değil pozitif enerji veriyor… bunu diğer brazilya gp lerinde görmüştük… tabi bu seferkinin tek farkı az da olsa şampiyonluk şansı olması…

  26. bence massa daha heyecanlı hamıltondan ama bellı etmıyor eger bu heyecanını kontrol altına alabılırse (sayet kım alırsa) o kazanacaktır

  27. Ertan Akkaş avatarı

    Massa şu anda şampiyonluğu kafasından artık atmış gibi. Ama diyelimki yarış içinde Hamilton bir sorun yaşadı o zaman gelen baskıyı kaldırabilir mi? Umarım şampiyonluğu alırsın. HAmilton'uda tebrik etmek için bekliyor olacağım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir