Alonso "Fantastik 2.liği" Kutluyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Brezilya GP’de elde ettiği beklenmedik ancak fantastik ikinciliği kutluyor.

Renault pilotu yarışa 6. sıradan başlamasına rağmen değişken hava koşullarını en iyi şekilde değerlendirdi ve yarışı lider Massa’nın ardından ikinci sırada tamamladı.

Alonso "Startın herkes için zor olduğunu düşünüyorum. Açık bir şekilde ıslaktı, özellikle 1-2 ve 3. virajlar ve oralarda sorunlar yaşadık."

"Daha sonra güvenlik aracı geldi ve yarışa tekrar başlamamızdan 2 tur sonra kuru lastikler için pite girdim. Takım BMW’nin kuru lastikler ile çok iyi gittiğini gördü, bu iyi bir karardı ve bir anda kendimi 3.lükte buldum, bu bakımdan yarış bizim için iyiydi."

"Sonuna kadar mücadele ettik ve 2.liği koruduk. Fantastik bir sonuç ve 2. olarak podyuma çıkmak istediğimin çok fazlasıydı."

"Massa bugün biraz daha hızlıydı ve ben Kimi ile olan farktan endişe duyuyordum." dedi.

Bu sene 2 galibiyet kazanan İspanyol sürücünün gelecek hafta, gelecek sene için Renault’ta kalacağını açıklaması bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Alonso:Rain King , Prince of Darkness.

  2. alonsoyu takdir ediyorum gerçekten ne göz var adam da ya 4 yarışın 3 ünde yağmur başladığını bu adamdan öğrendik.gerçekten iyi yapıyor işini

  3. kürşat 2004 sezonunda bahsettım 8 numarayı kullandıgını bnde bılıyrm fakat renaultta seneye 8 numara olmyacagına gore 7 numara yı kullanacagına gore ona gore soyledım 4.takımın bırıncı pılotunun numarası yanı

  4. kürşat 2004 sezonunda bahsettım 8 numarayı kullandıgını bnde bılıyrm fakat renaultta seneye 8 numara olmyacagına gore 7 numara yı kullanacagına gore ona gore soyledım 4.takımın bırıncı pılotunun numarası yanı

  5. mehmet ceviz avatarı

    adamımsın el nano.sezon boyunca f1 i beraber seyretiğim arkadaşlarım bile(başka takım taraftarı)sana hastalar.hepsine keşke alonso bizde olsa dedirttin durdun.magıcalonso nun yorumuna imza atarım.spa dan sonraki araçla sezon başında olsaydı şampiyonluğun enbüyük adayı olurdu.neyse busezon baya heyecanlı ve tartışmalı idi.ekonomik kriz inşallah bizleri ve f1 i etkilemezde gelecek sezonlarda hep heyecanlı oluruz.forever f1. saygılar

  6. tijs_wervest avatarı

    İlginçtir ki asıl 3 şampiyon pilot podyumdaydı:(

  7. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Yasin 2005 aracı R25 in numarası 5'ti 🙂 2004 te trulli(7) alonso(8) numaraydı alonso 7 numarayı hiç kullanmadı.(21minardi,8reno,5reno,1reno-mclaren)

  8. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    bu adamı hala şu pistteki pilotlarla bir tutuyorlar ya kahrediyorlar beni.helal olsun alonso inşallah seneye singapur veya çinde senin şampiyonluğunu kutlayacağız.

  9. Magic Alonso öyle bir yorum yapmssn kı kardesım katılmamak elde değil alonsoya en iyi aracı vermene gerek yok o bı sekılde halledıyo bugun ferrarili raikonenle arasında 14 puan fark vardı sene basında Q3 e kalamayan renosuyla tarıh yazdı 14 puan sampıyon olan lewisin takım arkadasını ezdı sezona en ıyı ıkncı arac olarak gıren nıckı ezdı alonso sen en ıyısın seneye tekrar 7 numaralı aracla donus vaktı fernandom 7 numaralı arac senın karıyerıne basladgın 2 dunya sampıyonuluguna uzandıgın aractı sımdı tekrar 7 numaralı aracla tarıh yazma zamanı haydı renault şimdi sıra sende su adama hakettıgı aracı verın verılecek cok ders var son olarak nelson piquet senın ıcın soyleneck 3 saarkı var KENDIN ETTIN KENDIN BULDUN yar saçların lüle lüle PİQUET sana GÜLE GÜLE yürü ANCA GİDERSİN f1 de izlediğim en becerksz pilotlardan birisin ınsan balı kendı evnde adam gıbı performans gosterr finish gordugun yarıstan fazla yarıs dısı kaldıgın yarıs var utan yav alonso 18-0 yendi seni ayıp ayıp heikki bile gecen senekı renaultla 7.bitirdi klasmanı ALONSO&GROSJEAN&RENAULT

  10. Alonso sezonun başında bocalamıştı özellikle ben monaco da hayal kırıklığına uğradım ama sezon sonuna doğru alonso gerçekten neler yapacağını,yaptığını tekrar gösterdi.Formula1 pilot olarak hiç olmadığı kadar iyi durumda bi taraftan yeni jenerasyonlar Hamilton Vettel Kubica bir taraftan Alonso artık Massa ve ne olursa olsun Raikkonen diğer tarafta Rosberg duruyo diğer Sebastien-Bourdeus- Timo Glock gerçekten iyi bir sene geçirdi.Başka:Adrian Sutili izleyiniz derim.Weber duruyor tabii ve Hayalkırıklığı:Nelsinho Piquet artık koltuğunu kaybetti gibi.

  11. zafer cevik avatarı

    teşekkürler Alonso, umarım seneye daha iyi bir araca sahip olursun.

  12. Sen dünya üzerindeki en iyi pilotsun Alonso'm.Bugün kendini f1 den anlıyor zannedenlerin söylediğinini aksine tırnaklarınla kazıya kazıya elde ettiğin o 2 şampiyonluğun devamı gelicek adım gibi eminim.Şansla senin başarını karşılaştıranlar bir avuç beceriksizdir emin ol.

    My sweet prince you are the ONE!!!

  13. Yahu çok merak ediyorum Alonso'nun kararını.. En iyisi Renault da kalsın onu en iyionlar anlıyor..

  14. bir mclaren ci olarak bu gün çok mutlu olsam bile sanırım alonso konusundaki burukluğum bir ömür devam eder . bugün harikaydı tüm sezon harikaydı . ve evet bu sene alonso mclaren de olsa sanırım singapur da falan ilan ederdi şampiyonluğunu . ama yinede önceligim mclarendir kim sürerse sürsün . alonso ya ikinciliği ve tüm sezon boyuncaki performansı için tebrikler .

  15. MagicAlonso avatarı

    En hızlı araca gerek yok yeterki ilk 3te olabilecek bir araç verin ve ona destek olduğunuzu gösterin gerisini alonso hallediyor.Altındaki araçla sezonu 5. bitirdi.Kovalainen heildfeld gibi pilotlarda kullandığı arçlardan utansınlar.Seneye hızlı bir araçla şampiyonluk nasıl önceden garanti edilir herkes görecek.Sonuna Kadar Fernando sen en iyisin ve hep öyle kalacaksın.

  16. Bence hala en iyi o! Ben hayıflanıyorum.. Ne yapıp edip onu küstürmemeliydik. Bu sene McLaren ve ya Ferrari kullansaydı işi son yarışa bırakamazdı..

  17. barış şanlı avatarı
    barış şanlı

    Evet Alonso araç performanslarına ve pilotlar klasmanına bakacak olursak senin kaliteni görmemek için kör olmak gerek. Umarım seneye şampiyona için ön sıralarda olursun. Bunu başarabileceğin iyi bir araca sahip olursun. (önümüzdeki sezona bu sezonun ikinci yarısındaki renault performansında bir araçla başlarsan bile şampiyonluğa oynarsın)

  18. Alonsonun altında ıyı bır arac oldummu yapıyor pılotaj olarak bana gore en ıyılerden degıl en ıyısı

  19. Teşekkürler Alonso. İyi bir pilot olduğunu bu sene ispatladın. Tıpkı her ne kadar yarış kazanamasa da Ferrari taraftarlarının en çok gurur duyduğu 2005 sezoununda olduğu gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir