Hakkinen, Hamilton’un Davranışlarından Memnun Kalmadı

Çifte dünya şampiyonu Mika Hakkinen, Lewis Hamilton’un Monaco’daki davranışlarının standartların altında olduğunu söyledi.

Hamilton, sıralamalarda pist dışına çıkan takım arkadaşı Nico Rosberg’in kasıtlı bir şekilde dışarı çıkarak pole kazanmasını engellediğini ima etmişti. Bunun dışında Hamilton, yarışı kazanan Rosberg’i tebrik etmedi.

Hakkinen “Nico’nun bu durumdaki sabrını takdir ediyorum. Lewis’in yaptıklarını sevmiyorum. Bana göre standartların altında davranışlar.” dedi.

Yarış geride kalmasına rağmen iki sürücünün hala konuşmadığı tahmin ediliyor. Toto Wolff  “Şu anda farklı yerlerdeler.” dedi.

Monaco GP hakemlerinden olan ve Rosberg’e ceza verilmemesi kararında söz sahibi olan Derek Warwick “Hamilton’a tavsiyede bulunmak istemem. O bir sürü yarış ve aynı zamanda şampiyonluk kazandı.”

“Ancak bir şey söyleyecek olsaydım ona sıradaki yarış Kanada’ya odaklanmasını önerirdim.” dedi.

Rosberg ise yaşananları geride bırakmak için istekli görünüyor. Rosberg “Zorlu olan yarışlardan birisiydi. Ancak aradan sonra her zamanki gibi konuşacağız. Ben takım çalışması için çabalıyorum.” dedi.

Gerhard Berger ise öyle düşünmüyor. Berger “Açık bir şekilde savaş başlıyor. Hamilton ödevini daha iyi yapmak zorunda. Şu anda Formula 1’deki en hızlı adam ancak hala çok fazla tırı vırı şeylere takılıyor. Rosberg mükemmel bir paket.” dedi.

Toto Wolff, pilotları arasındaki mücadelenin takımın ilerlemesinde faydalı olduğunu düşünse de Monaco’da yaşananların abartılı olduğunu söyledi.

Wolff “Sıralamalardan sonra kötü adam bendim. Onlara tüm öğleden sonra basın mensuplarıyla diğerinin aldatıp aldatmadığını konuşmanın kabul edilemez olduğunu söyledim. Yapacak farklı işlerim vardı.”

“Monaco’da yönetim kurulumuz ve partnerlerimiz vardı. Takımımın ve markamızın bu yüzden kötü olmasını istemem. Sürücülerin bu durumu anladıklarını düşünüyorum.”

“Kırmadıkları sürece oyuncaklarıyla oynamaya devam edebilirler. Asla Prost – Senna ilişkisi gibi olmayacak.” dedi.


Yorumlar

“Hakkinen, Hamilton’un Davranışlarından Memnun Kalmadı” için 23 yanıt

  1. Takımımın ve markamızın bu yüzden kötü olmasını istemem. Sürücülerin bu durumu anladıklarını düşünüyorum.” “Kırmadıkları sürece oyuncaklarıyla oynamaya devam edebilirler. Asla Prost – Senna ilişkisi gibi olmayacak.

    Patron emri vermiş. Wolff’ün spora nasıl yaklaştığını görmek güzel. Para.

  2. Beyler artık sıkılmadınızmı ya 2 de birde 2007 alonso hamilton yok ron dennis şöyle yapmış yok böyle yapmış ya allah aşkına bir düşünün schumi f1 i bırakmış ve griddeki tek şampiyon mc larenin elinde ve mc laren o kadar aptal ki ellerindeki tek dünya şampiyonunu bir çaylagın elinde ezdiriyorlar ya saçmalamayın kardeşim bırakın bu saçmalığı artık kabul edin hamiltonda en az alonso kadar yetenekli alonso başlarda hamilton çaylak diye pek takmadı ama baktı çaylak yabana atılacak gibi değil hemen en iyi yaptıgı şeyi yaptı mızmızlanmaya başladı kesin ayrıcalık istedi nede olsa tek dünya şampiyonu oydu 2007 de ama mc laren buna karşı çıkınca olanlar oldu siz istediğiniz kadar kabul etmeyin ve şunuda unutmayın o son yarışı tekrar izleyin ama tek taraflı olarak değil tarafsız olarak o zaman belki anlatsınız alonsonun nasıl şampiyonluğu hamiltondan alıp raiye verdiğini çünkü alonso biliyordu raiyi geçemeyince şampiyon olamıyacagını ve hamiltona 4.lügün dahi yettiğini iyi izleyin startta hamiltonu nasıl sıkıştırıp pist dışına çıkmaya zorladıgına iyi bakın ve son olarak burda böyle ikide birde bu konularla geteksiz tartışıp yerimizde sayıcagımıza sevinmeliyiz ki gridde bu kadar şampiyonu bir arada izleme şansımız var alonsoda hamiltonda raide vettelde şampiyon pilotlar keyfini çıkarın bırakın artık şu şöyle bu böyle

    1. Massa Raikonen e yol vermese hatta ona gerek bile olmadan Alonso Raikonen i geçebilse zaten şampiyon olacakdı. Çok özel iddialar olmadan 3. yarışda Massa nın Alonso yu nasıl şıkıştırdığınıda gördün mü? Yarış bu ve şampiyon olacak kadar büyük pilotsanız kafa kafaya mücadele ederken sıkışmayacaksınız. O kadar sıkışacak kadar zavallıysan Belçikada Raikonen i hata yaptıracak kadar nasıl zorluyordun yada 2007 Malezyada Massa ya hata yaptıracak peyki nasıl attı. Brezilya 2007 de Alonso, Raikonen i geçip 2. olsaydı şampiyon olabilecekken McLaren in yavru bebesini emzikleyecekmiydi… Takımın patronu onunla yarışıyoruz diyorsa yarışsınlar. Adam Prost-Senna gibi çarpışmanın değilde paşa paşa geçişini yapmışsa yeni nesil izleyicilere aksiyon sunamamışdır.

      Hakkinen ile Dennis in ürünleri pistde geçildiğinde Hakkinen in vah vah der gibi ellerini birbirine çarpışı çok şeyi gösterdi. Hamilton un hayat çaylaklıkları Hakkinen i dahi bıktırmış ve bu yorumlar çıkmış olmalı.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Tamam kanka. 2007’de McLaren Alonso’nun önünü kesti. Yav he he.

        1. Bence bir daha oku…

    2. Onur Gentas avatarı

      Kusura bakmayın ama bir Hamilton fanı olarak Alonso’nun Brezilya startında Hamilton’ı pist dışına çıkarmaya çalıştı görüşünüze katılmıyorum. Orada Hamilton’ın hatası vardı ve viraja çok hızlı girince pist dışına çıkmak zorunda kaldı. Hamilton orada o atağı yapmasa ve 4.lüğe bile razı olsa yetecekti. Öyle ya da böyle Kimi o sene şampiyon oldu ve bunun altında farklı şeyler aramamak ve tebrik etmek lazım. Biz önümüze bakalım artık.

  3. Haberin tek bir yerinde bile Alonso’nun ismi dahi geçmemesine rağmen yorumlarda en çok tartışılan konu yine Alonso / 2007. Bu sitenin haber / yorum senkronizasyonuna bayılıyorum 🙂

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Lewis takım politikalarını beğenmiyorsa buyurup sezon sonunda ayrılabilir. Bilgi paylaşımından kendisi de pekala faydalanıyor. Telsiz konuşmalarında pek çok kez gördük.

  5. Hemilton tipki okulda bir azgin çocuk gibi.Kulagini çekmek lazim.

  6. Duygularını gizleyemedi Rosberg’in yaptığı gibi ama ben olsam bende tebrik etmezdim bu kadar basit.

  7. hamilton 2007 deki ron amcasıyla Alonsoya tezgahladıkları oyunun aynısı şu an kendisi için dönüyor.

    hakkinen e gelirsek sezon başında kimi Alonsoya her türlü üstünlük kurar kahininin mucidi değilmi bu adam

    sonuç.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Hangi oyunmuş o bana bir anlatır mısın?

      Evet zaten McLaren çifte şampiyon Alonso’yu dünyanın parasına komplo için transfer etti.

      Alonso eşit bir takımda yarışamaz bunu kabullenin artık.

    2. Onur Gentas avatarı

      Hakkinen. Kimi her türlü yener diye bir cümle kullanmadı. Kimi turbo motorlara daha yatıın ve alonsoyu yenebilir dedi. Tahmin yürüttü ve sonucuda henüz belli değil. Bunu hepimiz yapıyoruz zaten.

    3. Aha 🙂 Hamilton’u yavaslatin yoksa casuslukla ilgili butun bildiklerimi Fia’ya anlatirim diyen senmiydin Alonso mu? Valla komik duruma dusmek icin her firsati degerlendiriyosunuz aferin 🙂

    4. bazı alonso fanları yemin ederim çok seviyesizleşiyor yahu, adam alonso fanı değil bilgisayar fanı 🙂

  8. Hamilton cig karakterini ortaya cikariyor. Hala buyuyememis, cocukca davranislar.

  9. Mercedes pilotlarina izin vererek bize buyuk bir armagan veriyor, ve su ana kadar durumu iyi idare ettiler ve etmeye devam edeceklerini dusunuyorum. Fakat bence bu saatten sonra garajin iki tarafi arasinda bilgi paylasimi kesilmeli, kim daha iyi ancak o zaman ortaya cikar. Yarin maglup olan pilot kalkip diger taraf icin benim bilgilerimle kazandi, kendi bilgilerini avantajlarini sakladi derse kimse bisey diyemez ve saibeli gibi durur. Mercedes`in takimlar sampiyonlugu ve pilotlar sampiyonlugu nasilsa garanti, bu durum onlar icin risk teskil etmez..

    1. Onur Gentas avatarı

      Ben açıkçası Hamilton’ın bu bilgi paylaşımından rahatsız olmasından dolayı da bu kadar sinirli olduğunu düşünüyorum. Buttonla da ciddi çekişmeleri oldu fakat bu kadar açıklama yaptığını hiç görmedim ki aralarının da böyle bozulduğunu hatırlamıyorum.

      1. Lewis McLaren döneminde bile bilgi paylaşmından rahatsız oldugunu söylemişti.O dönemde takım içinde bu kadar çekişme yokken hoşnutsuzlugunu dile getiriyorsa şimdiki halini düşünmek bile istemiyorum ki haklıda.En iyi oldugu pistlerde Nico çok kolay bi şekilde dezavantajını avantaja çevirebilir verilerden.O yüzden Mercedes’in bu konuya acilen bi çözüm bulması lazım.

        1. Hamilton u benim le yarıştırıyorsanız bende araç ayarları için verilerimi paylaşmak istemiyorum demişdir. Benim ayarlarımla pilot yaratıp benimle yarıştıramazsınız diyen kişi Alonso dur.

    2. OtonomAktor avatarı

      Evet bilgi akışı kesilmesi ortamin daha gerilmesini engelleyebilir. Son yarışta ortam çok gergindi.

  10. OtonomAktor avatarı

    E tabiki Senna ve Prost gibi olamazlar, onun için bir Senna birde Prost ayarinda pilotlar lazim ki mümkün değil..

    1. Alpay Rüzgar avatarı
      Alpay Rüzgar

      aslında HAM in yanında ROS yerine Raikkonen olsa baya komedi dönebilirdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir