Button, Slick Lastiklerden Oldukça Büyük Keyif Aldı

yazar:

kategori:

2009’da Formula 1’e geri dönecek olan slick lastikler için takımlar şimdiden alışmaya başlıyorlar. BMW Sauber, Honda ve Super Aguri slick lastikleri bugün kullanan takımlardı.

Slick lastikler daha ilk günden hızlı olduğunu gösterdi ve pilotlar 1998’den beri kullanılan oluklu lastiklere oranla slickler ile daha mutlu olduklarını söyledi.

Günün ilk hızlı zamanını elde eden Jenson Button "Çok eğlenceliydi. F1 aracında ilk defa slick lastikleri kullandım. Bu lastikler ile sürüşünü daha tahmin edebiliyorsun. Aracın nereye daha çok gidebileceğini biliyorsun."

"Sanırım en son slick lastikleri F3’teyken kullanmıştım. Bugün gerçekten keyif aldım. Açıkçası bu daha gelişimin başlangıcı ancak ilk izlenimim iyi. Hâlâ 2009 kuralları için hep beraber çalışmamız gerekiyor ancak yinede iyiydi." dedi.

Button’un iyimserliğine rağmen Super Aguri ile slickleri test eden James Rossiter daha temkinli yaklaştı olaya. Button 2008 downforce ayarları ile slickleri test ederken Rossiter 2009 kurallarına ayarlanmış downforce paketi ile slickleri test etti.

rossiter_ahuri_772978005.jpg

Rossiter "Önce 2009 için ayarlanmış downforce paketini oluklu lastikler ile test ettim ve araç sürülemiyordu. Daha sonra slickleri takınca daha iyi oldu."

"Slicklerin hızlı virajlarda daha iyi olduğunu düşünüyorum, belkide öndeki araçlara daha çok yaklaşabilirsiniz. Ancak yavaş virajlarda ise biraz kaybediyorsunuz. Tam olarak bilmiyorum."

"Henüz gelişimin başlangıcı ve neler olacağını göreceğiz. Ancak aracı sürmenin zor olduğunu söylemeliyim. " dedi.

Mclaren slick lastikleri cuma günü kullanacağını belirtti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir