NASCAR: Markalarda Şampiyon Chevrolet

yazar:

kategori:

Jimmie Johnson’ın Phonix’te kazanmasının ardından Chevrolet, NASCAR Sprint Cup’ta 32. markalar şampiyonluğunu kucakladı.

Ford ve Toyota ile uzun geçen bütün sezon boyunca mücadele eden Chevrolet pazar günkü yarışta Ford’un iki Toyota’nın üç puan üzerinde mutlu sona ulaşan takım oldu.

Kurt Bush’un sezon finalinde Homestad’da elde ettiği ikincilik Ford ya da Toyota’nınn matematiksel olarak şampiyonada Chevrolet’i altedebilmek için yeterli puanları kazanmalarını engelledi.

Chevy Racing’in menajeri Terry Dolan şunları söyledi: " General Motors’daki çalışanlar namına 32. NASCAR Sprint Cup Serisi Markalar Şampiyonluğu’nu kazanmanın onurunu yaşıyoruz."

" Şampiyonluk mücadelesi boyunca geriden gelip şampiyonluğa ulaşmak gurur verici bir başarı. bu şampiyonluk Chevy Takımı pilotlarının, patronlarının ve çalışanlarının azim, kendilerini adamaları ve GM Racing mühendislerinin iş birliğinin bir ödülü."

" Başarının devamını getirmek adına gözümüz 2009 NASCAR Sprint Cup sezonunda olacak."

Chevrolet bu sonuçla birlikte 2002 yılında şampiyon olan Ford’un ardından üstüste beşinci şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Bu başarı ayrıca 1950 yılında Oldsmobile’ın ilk markalar şampiyonluğunun ardından General Motors’un 38. markalar şampiyonluğu oldu.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir