Formula 1 Pilotları, Pirelli’yi Daha Yumuşak Lastikler Yapması İçin Sıkıştırıyorlar

Formula 1 pilotları, Pirelli’nin daha yumuşak lastikler yapması gerektiğini savunuyorlar ve bu konuda Pirelli’yi zorluyorlar.

Son senelerde Pirelli’ye yapılan sert eleştirilerin ardından İtalyan üretici, 2014’te tork gücünün yükselmesini bahane ederek daha sert lastikler getirdi. Öyle olunca lastiklerde yaşanan sorunlar gitti ancak bu sefer de pilotlar lastiklerin çok sert olmasından şikayet etmeye başladılar.

Fernando Alonso “Lastikler çok sert. Bu gizemli bir konu değil.”

“Pirelli normal lastikler getirdiğinde yol tutuşu 2-3 tur iyi oluyor ancak sert lastikler getirdiklerinde onları çalıştırmak 8-9 turu buluyor.”

“Çok yavaştık. 3. antrenman seansında termal görüntüde lastiklerin çok soğuk olduklarını ve onları ısıtmanın imkansız olduğunu gördük.”

“Ancak durum böyle ve herkes için aynı. Bu yüzden lastikleri diğerlerinden daha iyi çalıştırmaya çalışmalıyız.” dedi.

Sergio Perez “Bir kademe daha yumuşak lastikler gelebilir çünkü bu sene bir çok yarışı analiz ettiğimizde daha yumuşak lastiklerle yarışabileceğimizi gördük.

“Öyle olursa sürücü için daha keyifli olur ve daha fazla seçeneğe sahip oluruz.” dedi.

Paul Hembery “Testlerin hala çok kısıtlı olduğunu unutmayalım. Bu yüzden istek listesi hazırlamak çok kolay.”

“Bu sene hiç yağmur lastiği testi planlayamadık. Bu yüzden bazı kısıtlamalar var.”

“Geçen sene daha sert lastikler istediler. Bu sene ise daha yumuşak lastikleri istiyorlar. Bu yüzden günden güne değişiyorlar.”

“Mercedes lastiklerden mutlu…” dedi.


Yorumlar

“Formula 1 Pilotları, Pirelli’yi Daha Yumuşak Lastikler Yapması İçin Sıkıştırıyorlar” için 6 yanıt

  1. Sert lastik iyidir. Korumak zorunda kalmazsın. Bu lastiklere laf eden pilotları bir kenara yazacaksın, yeni getirilen yumuşak lastikler araçlarına uymayınca ciyaklamalarını tekrar dinleyeceksin.

    Elbette pilotlar işin içinde ve ne olması gerektiğini biliyorlar. Ancak kendilerinden çok araca yarayacağı için bunu söylüyorlar ne yazıkki.

  2. Yumusak la sert arasinda SAGLAM bir lastik yapmayi deneseniz Bay Hembery?

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Eee Pirelli bu sene şampiyonu belirledi aynısını geçen sene denediler ama lastikler çortlayınca mecburen eskiye döndüler Redbull yine şampiyon oldu. Lastikleri tüketen Mercedes 1000 km testten sonra bu sene sorunsuz gidiyor.

  4. “Mercedes lastiklerden mutlu…” dedi. 2014 lastiklerini 1000 Km test et yarış pilotlarıyla 2014 aracı rüzgar tünelindeyken bende mutlu olurum 🙂

  5. anlaşılan pirelliye yumuşak lastik yap diyorsun peynir yapıyor, sert diyorsun taş yapıyor. ama yine de geçen seneki lastiklerden iyidir. yarış içinde lastik koruma olmamalı.

    diğer takımlar olur da mercedes’in avantajı erir diye lastik değişimi istiyorlar muhtemelen. sonuçta en hızlı giderek lastiklere en çok yük bindiren onlar.

  6. sert lastıklerde mercoya yarıyınce tabıkı fark 1 sn den fazla oluyor bu eşitlik degıl de lastıklerı cabuk asındıran mercolara yardadı bu iş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir