Basın: F1'de En Yüksek Maliyet Honda'da

yazar:

kategori:

Honda’nın en son hesaplarına göre Japon takımın yıllık harcamaları, Formula 1 gridindeki diğerler takımlardan yüksek.

Asıl toplam bütçenin daha yüksek olduğunda şüphe yokken Daily Telegraph, Japon otomobil üreticisi tarafından finanse edilen takımın dünya şampiyonasında sadece 8. olabildiği senede yaklaşık 218 milyon dolar harcadığını yazdı.

Nick Fry geçenlerde yaptığı açıklamada üst düzey takımların bütçelerinin 300 milyon dolarları aştığını belirtmişti.

Nick Fry: "Bu Honda gibi bir takım için bu durum sürdürülebilirken, diğerlerinin bu seviyede mücadele edemeyeceğini düşünüyoruz"

İngiliz gazete, sponsorlardan gelenin sadece 10 milyon dolar olduğunu ve geri kalanın ise Tokyo kökenli Honda tarafından karşılandığını ifade etti.

Bu maliyetlerin çoğunluğu, motor bölümü için harcandı ama 52 milyon dolardan fazlası, 667 çalışana dağıtıldı. Buradan da kişi başına yaklaşık ortalama 80.000 dolara denk geliyor.

Telegraph, Ross Brawn’ın 2008 için teknolojik hazırlıklar kapsamında gelecek sene için Japon takımın hesaplarında daha yüksek maliyetlerin görünebileceğini ifade etti.

Bunun tersine McLaren’in toplam maliyeti, 570 çalışanı ile, 186 milyon dolar.


Yorumlar

  1. Demek ki Japonlarda para çok.Toyota takımı bu konunun en güzel örneği zaten.Adamlar sıfırdan takım kurdular ve yaptıkları harcamalar çok büyük oldu.Bunları yani masrafları galiba dert etmiyorlar fakat nereye kadar…

  2. Aslında sponsor gerçeği kaçınılmaz bir durum.İki sezon boyunca sponsorsuz bir görünüm geçiren Honda'nın bu harcamaları göz önüne alındığında sponsor şart diyorum artık.Zaten başarı yakalandığında bu sponsorlarında dikkatini çeker.Görsellik artacağı için çoğu sponsorların kendileri bu işe yanaşır.Tabi sponsor bulma işiyle uğraşan takımdaki biriminde çabalarıyla…

  3. Herkes gider mersine Honda gider tersine.En azından bu kadar harcamalara rağmen 2009 için gözle görülür bir başarı yakalamaları gerekir.Birde bu masrafların daha da artacağı söyleniyorsa başarının da gelmesi gerek artık…

  4. kaan kaanhan avatarı

    sanırım sponsordan vs.. gelen rakam çok düşük olduğu için toplam bütçe içerisindeki Hondaya binen yük çok fazla gerçektende.
    2008 yaklaşık(+/-) bütçeleri..
    1.Toyota: $445.6m
    2.McLaren: $433.3m
    3.Ferrari: $414.9m
    4.Honda: $398.1m
    5.Renault: $393.8m
    6.BMW Sauber: $366.8m
    7.Red Bull Racing: $164.7m
    8.Williams: $160.6m
    9.Toro Rosso: $128.2m
    10.Force India: $121.85m

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Japonlar kolay kolay böyle hatalar yapmazlardı fakat görünen o ki verimliliği es geçmiş durumdalar ….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir