Alonso Stratejiye Umut Bağladı

Fernando Alonso, Kanada GP’de Williams ve Red Bull sürücülerini ancak lastikler konusunda daha üstün bir strateji yaparak geçebileceklerini düşünüyor.

Kanada’da cuma günü yeni güncellemeler ile umut verici bir başlangıç yapan Ferrari, sıralamalarda Red Bull ve Williams takımlarının da gerisinde kaldı.

Alonso “Sınırdaydık. Turumuz çok iyiydi. Şaşırtıcı bir şekilde iyiydi. Finiş çizgisini geçtiğimizde önümüzde bizden hızlı 6 araç vardı. Ancak 3. seansta bir anda oraya gelmediler, hep önümüzde yer aldılar. Birinci seansta 12. sıradaydık. Bizim için zor bir cumartesiydi. Yeteri kadar hızlı değildik.”

“Şu anda şaşırtıcı bir şekilde iyi Williams’lar var. Red Bull’lar da sıralamalarda çok hızlıydı. Takımlar şampiyonasında ikincilik için mücadele etmek istiyoruz ve önümüzde Red Bull var. Bu yüzden yarın yapabiliyorsak onların önünde olmaya çalışmalıyız. Bu şampiyonadaki mücadeleyi sürdürmemiz lazım.” dedi.

Alonso, takımların bugünkü sıralamasında sıcaklıkların etkili olduğunu düşünüyor.

Alonso “7 yarışta her cuma günü ilk 3’te yer aldık. Yarışlara rakiplerimize kıyasla farklı bir şekilde yaklaşıyoruz. Her zaman cuma günü rekabetçi oluyoruz ancak cumartesi günü normal yerimize dönüyoruz.”

“İlk 2 viraj Barcelona ya da Bahreyn’deki gibi agresif olmanıza müsade etmiyor. Oralarda sert frenle riske girebiliyorsunuz. Muhtemelen en iyi şey sıcaklıklar üzerinde çalışmak ve hangi lastiklerin daha iyi çalıştığını görmek.”

“Dün yumuşaklar yarış için uygun görünüyordu ancak bugünkü yüksek sıcaklıkta süper yumuşak lastikler oldukça iyi performans gösterdi. Yarın da öyle olursa yarışta süper yumuşak lastiklere geçebilir ve ekstra bir pit stop deneyebiliriz. Bir şeyler denememiz lazım çünkü onların önünde olmalıyız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso Stratejiye Umut Bağladı” için 9 yanıt

  1. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Alonso çekip gitsin diyoruz da, zaten adam yıllık en fazla kazanan sürücü Ferrari’de.. Tabii ki başarı anlamında çok fakir kaldı Ferrari. Elinde iki tane harika pilot var. Hamilton ve Rosberg değil, Alonso ve Raikkonen’in duble yapması lazım, muhabirlerin Alonso’ya Raikkonen’i sorduklarında üstü kapalı laflar göndermesi, aynı şekilde Raikkonen’in umrumda değil demesi lazım.. Neyse ki yaşları geçiyor bitecek bu kabusta..

  2. Alonso gerçekten bu hafta sonu çok çok iyiydi attığı turda mükemmeldi, ancak Ferrarinin hızı onu ileriye taşımaya yetmedi.Araçta güncellemeler olsa bence en kotü şu performansla 3 olurdu.Ferrari büyük zafiyet ve rezillik örneği gösteriyor bütün takımlar güncelleme getirip çalıştırmayı başarırken, Ferrari büyük güncelleme olacak dediği Canada’da rezil oluyor ve güncellemeleri dayanıklılık açısından endişe duyarak kullanmaktan vazgeçiyor.Şu takıma baktığında gridde gerçekten eşine az rastlanır.

    Kimi’ye tek tur attırıyorlar bir nedenle onu da trafiğin ortasına denk getiriyorlar, acaba yoldan geçen adamı çevirip gel bu hafta takımı sen yönetmi diyorlar anlamadım.Çıktığı zaman ben anlıyorum trafikte kalacağını Ferrari anlamıyor, rezilllik ötesi bir başarısızlık şuan yaşanan.

    Sorun kesinlikle, sadece araç gelişim ekibinde değil, pist ekibi daha başarısız.Nereye tutsan elinde kalıyor.Ferrari 2006 dan sonra adım adım geriliyor ve bu gerileme hala devam ediyor.

  3. MyN1Fernando avatarı

    “Yarışlara rakiplerimize kıyasla farklı bir şekilde yaklaşıyoruz. Her zaman cuma günü rekabetçi oluyoruz ancak cumartesi günü normal yerimize dönüyoruz.”

    Güzel söylemiş,anlayana.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla utanıyorum artık birşey yazmaya. Şu adamın bu kadar kötü araçlarlan senelerdir yırtınmasına çok üzülüyorum gerçekten. Herkes en şanslı ballı falan diyorda, zerre şans olsa bu adamda şimdiye çoktan diğerleri gibi bir aracı kullanıyor olurdu. Seney mersedese gitse, bu sefer de mclaren hızlanır o derece…

    1. OtonomAktor avatarı

      valla inan alo yu o kadar sevmem filan ama dün sıralama turu sonunda serhan acar ın anlatımında “alonso geliyor 7. likten öteye geçemiyor” dedi ben dahi üzüldüm vallahi. yoksa alo nu gerçekten çok iyiydi performansı. bu basiretsiz ferrari yönetimi hem alo yu hem rai yi yakıyor. mümkünse seneye 2 side ayrılsın bu basiretsiz takımdan.

  5. Gridin en başarılı ve en yetenekli ismi olan Alonso çok samimi olarak Ferrarinin durumunu Cuma antrenmanlari ve Cumartesi siralama performansları mukayesesi ile izah etmiş. Kanımca Alonso bu kötü gidişatin kendi yetenekeleriyle dahi durdurulamayacagini öngörmekte. Alonso’nun sözlerine eklememiz gereken bugün ile ilgili önemli bir analiz var ki strateji anlamında Ferrari kesinlikle bambaşka ve efektif bir plan uygulamak zorunda aksi halde Alonso yine ilk 6 da, 5. Veya 6. Sıralarda olur ve Kimi muhtemelen yarış dışı kalmış veya 10. Sıralarda dönüyor olur.

  6. “Yarışlara rakiplerimize kıyasla farklı bir şekilde yaklaşıyoruz. Her zaman cuma günü rekabetçi oluyoruz ancak cumartesi günü normal yerimize dönüyoruz.”

    Küfretse daha hafif olurdu. Fena…

  7. Adama söylenecek söz bırakmıyor Ferrari.Alonso’da yine pollyannacılık hayallerine bürünmesin.7.likten öteye gidemez.Yine de sabırlı valla ben olsam çekip gitmiştim şimdiye.

  8. Adama söylenecek söz bırakmıyor Ferrari.Alonso’da yine pollyannacılık hayallerine bürünmesin.7.likten öteye gidemez.Yine de sabırlı valla ben olsam çekip gitmiştim şimdiye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir