Briatore: "Renault Kendi Zirvesine Döndü"

yazar:

kategori:

Renault takım patronu Flavio Briatore, 2008 sezonun sonudaki güçlü performansının ardından en iyi durumlarına ulaştıklarını belirtti.

2005 ve 2006 dünya şampiyonu takım, 2007’de çok kötü iken Fernando Alonso’nun geriye döndüğü 2008’in başında da iyi değildi.

Bununla birlikte İspanyol pilot, sezon sonuna doğru ard arda iki yarış kazandı ve Belçika GP’nin ardından en fazla puan toplayan pilot oldu.

Renault’un sezon sonu formu, Alonso’nun 2009’da takımla kalmasında kendisine güven verdi. Briatore, Renault’un tekrar güvenilecek bir güç olacağını belirtti.

Briatore: "Gerçekten öyle olmasını umuyorum. İhtiyacımız olan herşeye sahibiz, gelişmeler kaydediyoruz ve bulduğumuz her bir gelişim hemen araçta sonuç buluyor"

"2006 öncesindeki durumumuza geri döndük. Ferrari de 2005’te neredeyse kazanamamıştı. Bunlar olur. F1’de çok iyi ve çok kötü iş çıkarma arasında çok ince bir çizgi bulunuyor."

"Ama bunu yapmak için çok değişmemiz, daha genç ve başarıya daha az yeni insanlar almamız gerekti. Sır şu: öncelikle neyin yanlış olduğunu anlamanız gerekiyor. Ancak bunun sonrasında alışmaya başlarsınız"

"Aksi takdirde sağlam temeli olmayan bir araç üretmiş olursunuz. Geçen sene bu şekilde, sorunun nerede olduğunu anlayana kadar 5 ay kaybettik. Rüzgâr tünelinde tekrar çalışmak zaman alıyordu. Ama şimdi hazırız"

Briatore, açıklamanın sezon sonunda yapılmasına rağmen Alonso ile bütün sene boyunca yeni bir anlaşma için konuştuklarını belirtti.

Briatore: "Fernando ve ben, her hafta sonu konuşuyorduk. Ama sene sonundan önce bir açıklama yapmama konusunda fikir birliğine varmıştık. Takımda ona sahip olarak, diğer pilotlarla deneyim sağlayabiliriz. Ama Grosjean çok genç ve bu sene GP2’de çok hata yaptı"

"Ne olursa olsun eğer gerçekten güçlü birini senmek istiyorsanız, pilotlarınızı yetiştirmeniz gerekiyor. Bizim Fernando ile, McLaren’in de Hamilton ile yaptığı gibi"

Briatore ayrıca, FIA’nın motorlarla ilgili önümüzdeki sezon için verdiği kararı da destekledi ve böylelikle daha denk bir seviyenin yakalanacağını ifade etti.

Briatore: "Adil olanın şu şekilde olduğunu düşünüyorum: birilerini geride bırakarak 5 sene boyunca performansları donduramazsınız. FIA’nın amacını öğrendiğimizde, Viry’deki motor fabrikamızdan 80-90 kişiyi çıkarmıştık. Diğerlerinin de aynısını yaptığını düşünmüyorum"

"Bu bir hataydı ve bir diğer hata da FIA tarafından, enjektörlerdeki karışıma belli bir aralık getirilmesiyle yapıldı. Bu, tamamıyla kuralların ruhuna aykırı idi."


Yorumlar

  1. salla malla avatarı

    mücadeleci bir reno ve şampionluğa oynuyan pilot Fernando!.. tadına/heyecanına doyulmcak bir sezon olcak demektir benim için. umduğum gibi olur inş.

  2. sık okunan haberler mi.burdaki yorumları önemseme gerek yok yaw:)

  3. Şakaydı sanırsam o yorum 😀 Ciddiye almaya gerek yok herşeyi. Anlaşılan sen hariç herkes gülüp geçti.

  4. nebi sertoğlu avatarı
    nebi sertoğlu

    sayın youmcu arkadaşlar yaklaşık 20 gün önce "brezilya gp antremanlarında alonso lider"adlı haberde anmet kara isimli arkadaşımız bir yorum yapmış. hilal arkadaşımz ile benim aramda bir aşk olabilir gibilerinden.ben böyle bir şeyi kesinlikle düşünemedim yorum yazarken , böyle bir düşünceyede sebebiyet verdiğim için hepinizden özür diliyorum.özelliklede hilal arkadaşımızdan.ben evliyim ve bana göre dünyalar güzeli bir kızım var.o yorumuda bugün yeni gördüm o yüzden açıklama yapma gereği gördüm.sizlerden ve hilal arkadaşımızdan tekrar özür diliyorum.sayın trf1 yöneticilerindende özellikle rica ediyorum bu yorumu sık okunan haberler altına geçerlerse çok mutlu olacağım.

  5. herzaman demişimdir BİR GÜN MUTLAKA BİR GÜN R29 hadi görüm sizi renault um

  6. nelson gerçek gücünü bu sene göstercktir eminim go nelson…

  7. go gernango go nelson r29 2009. grsjean çaylğı senin öğreneceğin daha çok şeyler var biras daha kal gp2de:)))))

  8. Bu adam mavi gözlükle doğdu heralde hiç çıkarmıyor…

  9. salih bozok avatarı

    briatore senin hayatını yaşamak vardı.

  10. reno iyi arac yaparsa alonsonun hırsıda eklenirse(ki eminim cok hırslı olacak 2009) alonso geri dönebilir

  11. forza grosjean:D adamım yha en sevdgm pılot o bnm herkesten cok ıstyrm onu renault f1 aracının ıcınde gormeyı piquetide oldum olası sevmedm halada sevmyrm grosjean fransız oldugu ıcın takımın baskısı cok normal umarım en kısa surede oturur umarım bu seozn ıcı postalarlar piquetide grosjean R29 a oturur hayalım ıkı pılotumu(alonso-grosjean) sampıyonluga oynarken renault aracında gormek umarım hayalım gercklersr:D

  12. MagicAlonso avatarı

    yasin ben Gp2 nin bütün yarışlarını kaçırmadan izledim grosjean gerçekten çok hızlı ve bende onu destekliyorum fakat bazen çok gereksiz ve saçma hatalar yapıyor kaldı ki briatore de tam benim düşündüğüm gibi konuşmuş bu sene çok fazla hata yaptı.Grosjean bu sene F1 de yarışmaya başlamış olsaydı en az nelson kadar hata yapardı ki buda reno için dah kötü olur çünkü nelson azda olsa alıştı bişeyler öğrendi.Ben nelsondan hala ümitliyim.Gp2 de yarışırken çok güzel yarışlar çıkarıyordu bu adam bukadar çabuk harcanmamalı bence.eğer bu sezonda çok kötü devam ederse zaten sezon içinde postalar reno.

  13. Demekki o da Pique&Grosjean ile ilgili çok baskı gördü ki bi açıklama yapma isteği duydu. Pişman olabileceğini hissediyor galiba.

  14. yasin arkdşm nelson gp2 hamıltonla başa baş mücadedele ediyordu. ben hala nelsonu destekliyorum:)))) grsjean ii bir pilot alobilir ama demekki daha öğreneceği bası şeyler varmış. HEM bis bunları düşünüyorsak biatorede düşünür yani onun için biatore doğru kararı vermiştir benm için

  15. grosjean gp2 da cok fazla hata yapmıs mıs nelson f1 de az hata mı yaptı cok bılmıs o cok hata yaptı dedgın adam baba namıyla gecen piqueti solda 0 bırakır sonuna kadar grosjean

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir