Bridgestone 2009 Lastiklerine Henüz Karar Vermedi

yazar:

kategori:

Bridgestone Teknik Müdürü Tetsuro Kobayashi, Japon üreticinin 2009 lastik seçiminde biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bütün Formula 1 takımları, bu hafta Barselona’daki testlerde oluksuz lastiklerle çalıştı.

Kobayashi, şirketin 2009’da hangi özelliklerdeki lastikleri kullanacağına kadar vermede yapması gereken hâlâ bazı işlerin olduğunu kabul etti.

Kobayashi: "Hâlâ verileri değerlendiriyoruz ve her bir GP için özel lastik çeşitlerini belirlemeden önce biraz zaman alacak."

"Her bir yarışa iki tip lastik götüreceğiz ve bu iki lastik karakteri arasında 2008 sezonunda gördüğümüzden daha fazla fark elde etmek üzerine çalıştık"

"Tahsis edilenlerden daha sert olanı, çok iyi bir istikrar sunmalı ama başlangış tur zamanlarında iyi olmamalı"

"Daha yumuşak olan, çok iyi bir başlangıç tur zamanı sunmalı ama kullandıkça performans düşmesi yaşamalı. Bunun, ilgi çekici yarışların ortaya çıkması için yarışmacılara strateji seçenekleri ve meydan okumalar sağlamasını umuluyor. Lastik işaretlemesi için ise tam olarak ne yapacağımız konusunda hâlâ çalışıyoruz"

Kobayashi ayrıca, takımların testler sırasında lastiklerini uygun sıcaklığa getirmekte güçlük yaşadıklarını da kabul etti.

Kobayashi: "Oluksuz lastiklerde önceki sürüşlerden zaten bir çok veriye sahibiz. Bu yüzden (bu haftaki) test, bunun üzerine takımların yaklaşımını geliştirmeye yardım etti."

"Burada Barselona’daki hava oldukça serindi. Bu yüzden takımlar, daha sert olan lastikleri ısıtma ve bu sıcaklığı korumada zorluk çektiler. Üç gün boyunca bir çok veri topladık ve hâlâ bunları analiz ediyoruz"

"Bu tamamıyla doğrudan işlem yapılacak şey değil. Üç bün boyunca burada bir çok değişik özellikte araç kullanıldı, şu anki araçlar, 2009 downforce araçlarının simulesi ve 2009 aerodinamik paketin ilk versiyonlarına sahip araçlar. Ayrıca hâlâ gelişim aşamasında olan KERS’e sahip araçlar da vardı"

"Çok ilginç bir üç günlük süreç oldu, özellikle de 5 defa Dünya Ralli Şampiyonundan (Loeb’den) geri beslemeler almamızla, yeni pilotları görmemizle ve pistte çok iyi bilinen Senna isminin yer almasıyla"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir