Red Bull: "Loeb, F1 için Yeteri Kadar Hızlı"

yazar:

kategori:

Dünya Ralli Şampiyonu Loeb’in Pazartesi günü Barselona’da Red Bull aracıyla teste çıkmasının ardından takımın mühendisi Casanova, Fransız pilotun Formula 1 için yeteri kadar hızlı olduğunu ifade etti.

34 yaşındaki Loeb, F1 takımlarının gelecek sene için hazırlıklara başladığı günde en hızlı 8. isim oldu ve İspanya’daki pistte sorunsuz 82 tur attı.

Red Bull yarış performans mühendisi Daniele Casanova: "Memnun edici açıdan şaşırmayı bekliyordum ve olan da buydu. Sebastien gerçekten etkileyiciydi. Araca bindi ve başından beri yanlış bir şey yapmadı"

Loeb, Bridgestone oluksuz lastiklerle geçici RB4 şasisini kullanarak 2009 seviyesindeki downforce üzerine simulasyonlarda bulundu. Ve 17 kişi arasından 8. hızlı isim olurken kullanılan araçların çk farklı olması nedeniyle dereceler arasında da büyük farklar göründü.

Yine de Casanova, Loeb’in performansının F1 temposunda orta sıralarda yer aldığına inanıyor.

Casanova: "Tam olarak temposu hakkında bir şey söylemek zor. En hızlı araç ile en yavaşı araasındaki fark 25km/s. Yani açık bir şekilde bir çok insan, farklı özelliklerde sürüş yapıyor. Buna KERS, kanatlar ve lastikler dahil."

"Doğru terazi biziz. Bu yüzden sanırım şunu söyleyebilirim: Sebastien orta grupta bir yerde yer alıyor, bu da çok etkileyici"

"Sebastien gibi bir pilota sürüş yaptırmak açıkçası eğlenceli. Ama bunun yanında bir çok yararlı bilgi de edindik. Lastikler, daha öncesinde sadece 2 veya 3 kez denediğimiz bir şeydi ve gerçekten oldukça farklılar. Bu fikir bizim için normal bir test olduğu yönündeydi. Bu yüzden iyi bir test temposunda gidiyordu, herhangi bir risk almadan"

Hıza sahip olduğunu kanıtlamış olmasına rağmen Loeb, kariyerinin bu bölümünde Formula 1’e geçisi düşünmediğini ifade etti.

Loeb: "Belki de çok yaşlıyım. Eğer bunu yapacak olsaydım, bir kaç sene önce düşünmüş olmam gerekiyordu. Bu sadece Red Bull tarafından bana önerilmiş fırsattı"

"F1’i ralli ile karşılaştıramazsınız. Çok farklılar. Rallinin daha rahat bir alan olduğu doğru değil. Çünkü bölümlerde tam gaz gittiğimde bugün olduğu kadar sıkı bir şekilde konsantre oluyorum"

Bu test Loeb’in ikinci F1 deneyimi oldu. Fransız pilot daha önce Heikki Kovalainen’in yanında geçecen sene Paul Ricard’da R27’yi kullanmıştı ve Fin pilotun 1,5 saniye gerisinde tempo bulmuştu.

Citroen WRC yıldızı, F1 aracını tekrar kullanmaktan memnun kaldığını ve performans açısından daha fazlasını da ortaya koyabileceğini belirtti.

Loeb: "Daha hızlı olabileceğimi düşünüyorum. Ama bir saniye veya şu kadar zaman daha hızlı gidebilirdim demeyeceğim. Çünkü değildim. Yine de gelişebileceğim alanlar vardı, özellikle de frenlemede"

"Bazen çok erken bazen de çok geç fren yapıyordum. İlk defa F1’e gelenler için en zor şeyin bu olduğunu düşünüyorum. (Sürüş yeteneklerinin) diğerleri için, pek de fena değildi. Daha önce bazı videolarda çalışmıştım. Bunlar da bana yardımcı oldu, yarış çizgisi gibi."


Yorumlar

  1. McLAREN TEAM avatarı

    f1 i tüm motorsporlarından ayıran şey yere tutunma gücü bu muhteşem bir zevk omalı 5g ye mağruz kalıyorsunuz ve araç hala pistde! loeb de ilk kulandığında sanki yere bağlı gibisiniz demişti!
    5g nin nasıl bir duygu olduğunu iyi biliyorum eskişehirde g testi yapmıştım 5g gerçekten inanılmaz birşey!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir