2014 Kanada GP – Mercedes Sorun Yaşadı, Ricciardo Kazandı!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nın heyecan dolu 7. yarışı Kanada GP’yi Red Bull pilotu Daniel Ricciardo kazandı.

Sezonun 7. yarışı olan Kanada GP’nin ilk yarısını Mercedes lider götürürken yarışın ikinci yarısı Mercedes’in yaşadığı sorunlarla birlikte büyük heyecan kazandı.

Yarışı ilk 2 sırada götüren Mercedes pilotları, ikinci pitlere gelmeden önce güç kaybı yaşamaya başladılar. İkinci pitlerde takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçmeyi başaran Lewis Hamilton’da bir anda ortaya çıkan fren sorunu nedeniyle İngiliz sürücü yarış dışı kaldı.

Takımın şampiyona lideri sürücüsü Rosberg, son anlara kadar arkasından gelen baskıya dayandı. Arkasındaki grupta yer alan Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, Force India sürücüsü Sergio Perez’i geçmesinin ardından hemen Rosberg ile farkı da kapattı. Son 2 tura girerken Ricciardo, Mercedes pilotu Rosberg’i geçerek damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Böylece Ricciardo, hem Formula 1’deki ilk galibiyetini kazandı, hem de bu sene Mercedes’ler dışında kazanan ilk sürücü oldu.

Takım arkadaşının fren sorunuyla yarış dışı kaldığı Kanada’da 2. olan Rosberg, kaybı minimum seviyede tutarak puan farkını önemli ölçüde arttırmayı başardı.

Uzun süre Force India pilotu Perez’i takip eden Vettel, son turlara girerken geçmeyi başardı ve 3. sıraya yükselerek son anda podyumu kurtardı.

Vettel’e geçilmesiyle 4. sıraya gerileyen Perez, son 15 turda yükselişe geçen Williams pilotu Felipe Massa’nın baskısına maruz kalmaya başladı. Ancak bu mücadele çok uzun sürmedi. İlk viraja girerken Massa’nın Perez’e kıyasla geç fren yapması nedeniyle iki sürücü büyük bir temas yaşadı ve yüksek hızda bariyerlere vurdular. Kazanın ardından iki sürücü de sorunsuz bir şekilde kokpitten çıkmayı başardı.

Yarışı dördüncü sırada tamamlayan ancak bunun nasıl olduğu ekranlara pek yansımaması nedeniyle şaşkınlık yaratan isim Mclaren’den Jenson Button oldu.

Force India’dan Nico Hulkenberg 5. olurken onu bu hafta sonu ön bölümden çok uzakta olan Ferrari pilotu Fernando Alonso takip etti.

Williams ile yarışa iyi başlangıç yapan ancak son bölümde biraz yavaş kalan Valtteri Bottas 7. olurken onu iyi bir hafta sonu geçiren Toro Rosso pilotu Jean Eric Vergne takip etti.

Kanada’da son puanlar Mclaren’in çaylak sürücüsü Kevin Magnussen ve Ferrari’den Kimi Raikkonen’in oldu.

 

 

 

Poz Pilot                 Takım                   Süre
 1. Daniel Ricciardo      Red Bull-Renault        1sa39dk12.830s	
 2. Nico Rosberg          Mercedes
 3. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault
 4. Jenson Button         McLaren-Mercedes
 5. Nico Hulkenberg       Force India-Mercedes
 6. Fernando Alonso       Ferrari
 7. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes
 8. Jean-Eric Vergne      Toro Rosso-Renault
 9. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes
10. Kimi Raikkonen        Ferrari
11. Sergio Perez          Force India-Mercedes
12. Felipe Massa          Williams-Mercedes
13. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari
14. Esteban Gutierrez     Sauber-Ferrari

Yarış dışı

    Romain Grosjean       Lotus-Renault            58 laps
    Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault       47 laps
    Lewis Hamilton        Mercedes                 45 laps
    Kamui Kobayashi       Caterham-Renault         22 laps
    Pastor Maldonado      Lotus-Renault            21 laps
    Marcus Ericsson       Caterham-Renault         6 laps
    Max Chilton           Marussia-Ferrari         0 laps
    Jules Bianchi         Marussia-Ferrari         0 laps


Pilotlar                               Takımlar

 1. Nico Rosberg            140        1. Mercedes               258 
 2. Lewis Hamilton          118        2. Red Bull-Renault       139
 3. Daniel Ricciardo        79         3. Ferrari                87 
 4. Fernando Alonso         69         4. Force India-Mercedes   77 
 5. Sebastian Vettel        60         5. McLaren-Mercedes       66 
 6. Nico Hulkenberg         57         6. Williams-Mercedes      58 
 7. Jenson Button           43         7. Toro Rosso-Renault     12 
 8. Valtteri Bottas         40         8. Lotus-Renault          8  
 9. Kevin Magnussen         23         9. Marussia-Ferrari       2  
10. Sergio Perez            20        10. Sauber-Ferrari         0  
11. Felipe Massa            18        11. Caterham-Renault       0  
12. Kimi Raikkonen          18 
13. Romain Grosjean         8  
14. Jean-Eric Vergne        8  
15. Daniil Kvyat            4  
16. Jules Bianchi           2

Yorumlar

“2014 Kanada GP – Mercedes Sorun Yaşadı, Ricciardo Kazandı!” için 200 yanıt

  1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Öncelikle şöyle başlayayım, Malezya’da 1-2 puanın hesabını yapan Williams bugün belki de galibiyete mal olan bir kararla Massa’yı öne geçirmedi.

    Ek olarak kazada Massa hatalı olan diyenler kendilerini avutsun. Tur bindireceğiniz adama pist üzerinde yenilmek böyle dengesiz yorumlara yol açabilir.

    Yarışa gelirsek gerçekten güzel bir yarış oldu. Mercedes’ler olmasa efsane bir sezon olacak hakikaten. Red Bull şansı iyi değerlendirip belki de hasar kapatmak için geldikleri Kanada’dan harika bir sonuçla ayrılıyorlar. Ek olarak Vettel sanırım yarışı pitte kaybetti.

    Güzel, zevkli bir yarıştı.

    1. Onur Gentas avatarı

      Sizce Bottas’a takım emri gelse Bottas bunu uygularmıydı?

      1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
        ForzaFerrariForzaFelipe

        Bilmiyorum ama vermeliydi. Malezya’da karar nasıl doğru uygulandıysa burada da beklerdim ben.

        Bu arada Massa yine pitlerde de galibiyete mal olan saniye ve sıraları kaybetmiş olabilir.

        1. Onur Gentas avatarı

          Evet ciddi zaman kaybetti pitte. Hala amatör takım modunda Williams neyazık ki.

  2. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Rezalet bir yarış çıkaran Kimi Raikkonen’i hala daha en iyi göstermeye çalışan yorumlar okuyorum. Fanatizm kötü bir şey yahu. Olmuyor işte süremiyor Ferrari kabullenseniz keşke..

    Yarışı Ricciardo kazanmış, Force Indialar mükemmel mücadele vermiş tek pit ile, Rosberg direnmiş, Button şaha kalkmış. Ama hala derdiniz Raikkonen… Neyse bu yarış cidden Ferrari şu güncellemeleri uygulayabilseymiş güzel olacakmış. Neyse Alonso kendini bu sene de kanıtlamış oldu 7’de 7 yaparak.

    Bu arada Mercedes farkındaysanız Hamiltona’a; “Rosberg ceza alacak, çok zorlama.” dediler. 5 tur falan limitte gitti Hamilton, şak sonra ceza yok.. Mercedes tarafını belli etti haklı olarak. Hamilton kalan yarışlarda maksimum çıkarmak zorunda artık.

  3. Bugüne kadar kimsenin dillendirmediği bir şeyi dillendirmek istiyorum.

    Bence Ferrari motoru, Renault motorundan da güçsüz. Belki %100 performansta Ferrari daha iyidir ama bunu kullanamadığı açık ve mevcut kullanılabilen perofrmansta Renault bence daha iyi. Ferrari’nin ağırlığına da girmek istemiyorum. Hem çekiş yavaş hem düzlük hızı.

  4. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    -Rosberg kirli oyunlar peşinde.
    -Fia ve yarış kontrol Mercedes’e bir yaptırım uygulayamıyor nedense…
    -Perez geçmeye çalışırken veya geçilmemek için her zamanki gibi abuk sabuk hamleler yapıyor.
    -Hulkenberg ve Red bull pit duvarı Vettel’i sabote etti.Drs açıkken daha yavaş nasıl olunur enteresan.
    -Hamilton’ın hakkı yendi şikan kesme olayında,son uyarımız gibi abes bir açıklama geldi.
    -Riccardo doğru Force’un arkasında olduğundan geçiş yapıp kazandı,Force’lar lastik saklayacağız,1 sıra’da 1 sıra mantığıyla yarışınca herkesin yarışı sabote oldu resmen,Rosberg bunlara dua etsin yoksa 5-6 olacaktı açık bir şekilde.
    -Massa’yı neden pite aldılar onuda anlamadım açıkcası.

    1. -Rosberg’in şikanı kesmesi bir oyunun sonucu mu ilginçtir bunu da bilmek Monaco gibi imkansız. Başka bi sayfada da yorumladım, şikanı kesti diye ceza vermeleri daha abes olurdu sonuçta Hamilton aracını yanına doğru getirebilmiş değil ve yarışta şikanı 3-4 pilot 1er kez kesti hiçbirine bir ceza verilmedi Rosberg’e neden verilsin. Hamilton’un şikanı kesişini görmüşsündür Rosberg’le yanyanayken kesti ve yerini geri verdi..Rosberg’de böyle bir durum söz konusu değil. Burada sorun şikanı kesen aracı yavaşlatma amacıyla kasis yerleştirmeyen Kanada Gp sorumlularında. Rosberg burada avantaj sağlamamalıydı. Yarım saniye civarı aldı.
      -Perez konusunda tamamen katılıyorum.
      -Yarışta savunma yapmak bir sabote değildir bir taktiktir. Hulkenbeg ve Perez araçlarının düzlük avantajını kullanarak sıralarını korumak istediler bu gayet doğal. Redbull konusunda diyeceğim birşey yok Vettel’i sabote etmek onlara birşey kazandırmaz. Ayrıca Redbull DRS açıkken hava koridorunda da olsa Force İndia’dan 3 km hızlı olabiliyordu bunun nedeni Renault motoru da değil Redbull’un araç karakteridir. Aynı motorla Toro Rosso’lar hız ölçüm noktasında ilk 5’teydi.
      -Tekrar söylüyorum Perez’in tek pitstopla arkasındakileri tutması bir sabotaj değildir. Ricciardo güzel bir geçiş yaptı zamanlama ve atak şekli olarak. Rosberg konusunda haklısın en fazla 3. olabilirdi çünkü Redbull’lar daha erken geçse 1-2 olurlardı Williams’ı bilemem geçebilir miydi Perez’i eğer Redbulllar olmasa önünde.Ama 5. 6. değilde 3 en fazla 4. olurdu Rosberg.
      -Massa’ya sert lastikle finişe gideceğiz dediler 3-4 tur sonra pite aldılar bende anlamadım sanırım düzlük hızına ve Redbull’ların düzlükte yavaş kalmasına güvenip pitstop yaptılar. Massa biraz daha yetenekli olsa bu işe yarardı gerçi.

      1. Akıl ve mantık avatarı
        Akıl ve mantık

        Şikanı kesenler ya yavaşladı ya da yerini verdi Rosberg umursamadan hız kesmeden devam etti,drs alanında da çıktı ki durumu değerlendirince Hamilton hızlı turlarla geliyordu buradaki tamamen art niyetliydi yani.Force Indialar konusunda ise yaptığınız size sıra kazandırmıyorlarsa bu sabote etmektir,hem kendini hem diğerlerini zira makas daralınca pite girdiğinde diğerleri senden uzaklaşmış olacak mantıken ve bu da senin stratejinin tamamen saçmalık olduğunu gösterir.Arkada tutma Vettel’in ki yavaş araç ile kısa düzlükte aracı iyi konumlama drs açabildiğinden.Massa bir ara 343 km’yi gördü.Vettel pite girmeden akıllı olalım dedi ama pit duvarı bu sefer çuvalladı.Red bullar mercedes motorlu aracı geçmekte çok zorlandı hatta pes etti,zaten araç ve lastik problemli olunca geçebildiler.

  5. Arkadaslar yarislari detayiyla izlemiyorsunuz sonra torku kontrol edemiyor gibi gulunc yorumlar ortaya cikiyor. Neyin ne oldugu ortada, kendini aracta iyi hissetmemesine ragmen Kimi son bolumde gayet hizliydi. Takim pilotlari arasinda ucurumlar yok, ezdi gecti zihniyetinde adamlar suyu bulandiriyor zaten. Bu solediklerim mercedes ferrari ve redbull icin gecerli. Olay sadece zaman meselesi ve yonetim meselesi(ferrari icin). Bekleyip gormekte yarar var.

    Bu arada son turlardaki pilot performanslarini paylasiyorum, Button nasil 4. Oldu diye merak eden arkadaslar s2 derecelerine bakmalari yeterli.

  6. Ahahahaa, ulan ne güldüm. Kimi torku kontrol edemiyormuş. :d
    Gerçi ne olursa olsun hayal kırıklığına uğradım bugün fakat olay torku kontrol edip edememesi değil tabii ki.

    Ricci’ye de tebrikler bu arada.

  7. Muhteşem bir Roland Garros finalinin ardından güzel de bir yarış izlemek sıradan ve aşırı sıcak bir pazar gününü güzelleştirmeye yetti. Yarışı izlerken keyif aldım gerçekten, şu Mercedes’lere daha sık bişeyler olsa ya 🙂 Aman diyelim, tahtaya vuralım, Mercedes fanlarımız yanlış anlamasın.

    Ricciardo gerçekten iyiydi ama zaten mevcut koşullarda galibiyet kesindi. Rosberg’i tebrik etmek gerek, mükemmel bir iş çıkardı. Button yine sessiz sedasız iyi bir performans sergiledi. Force India’lar da gayet hızlılardı, Perez kaza yapmamış olsa takım için güzel bir sonuç olabilirdi. Ferrari’de durum malum, Alonso yapabileceğini yaptı, Raikkonen ise pitlerin ardından trafiğe takılmasının ve enteresan hatasının ceremesini çekti. Yine de yapılan bazı ağır eleştirileri hak etmediğini düşünüyorum zira son yarışlarda tempo olarak Fernando’ya yakın bir performans sergiliyor. Adamı kovup ta kimi getireceksin yahu? Saçma.

    Trf1.net’i uzun süredir sessiz sedasız takip eden bir f1 tutkunu olarak şu noktaya değinmek istiyorum. Yorum yapmaktan ziyade haberleri takip edip yorumları okuyorum, ben yorum yapana kadar zaten herkes olup bitenin özetini geçiyor, çorbada tuzum olsun istersem bazen yorum yapıyorum. Geçenlerde bir üyenin (zannedersem Berkhan Oğulcan Akçay idi kendisi, yanlış hatırlıyorsam affola) güzel bir yorumu vardı. Yorum yapacaksan biraz klas olmalı, okunmaya değer olmalı demişti. Tamamen katılıyorum. Geyik yapmak ayrı bi olay, yeri gelince bazen ben de bir şeyler yazıyorum. Ancak şu pilotları ve yarış hakemlerini fütursuzca eleştirenler biraz komik geliyor bana. Özellikle hakem kararları ve teknik konularda yapılan düşüncesizce eleştiriler.. Vay efendim kararlar yanlış, şu şöyle olmalı, şu teknik patron böyle, şu takım patronu şöyle, şu pilot çok kötü.. Zaten yurdum insanının en çok yaptığı hatalardan biri bu, her şeyi ben bilirim edası. Ayrıca eleştiriye, makul ve seviyeli tartışmalara gelememe yoksunluğu. Karşılılı seviyeli atışmayı provoke edip ortalığı karıstırmalar. Eleştirince de hatayı kesinlikle kabullenememe durumu. Bazen empati yapmak gerek, işin iç yüzünü bilmeden TV karşısında yorum yapmak kolay tabi. Her takım, her pilot her zaman başarılı olacak diye bir durum da söz konusu değil. Empati yapmak lazım biraz.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Teşekkür ederim.

      1. Rica ederim.

    2. Çok yerinde bir yorum olmuş eline sağlık

  8. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Rosberg ne kadar adi bir pilot olduğunu bir kez daha kanıtladı bana göre. Geçilmeyeyim diye adam şikanı kesti. FIA’nın da ceza vermemesi sıktı artık. Monaco’dan sonra yine çirkefleşti ama FIA hala uyarı veriyor. Hayır Hamilton bir gün ya arkadan bindirecek. Yada yarış sonunda ağzını yüzünü dağıtacak. İyi de yapar Britney’e.!

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari’ye gelince. Kimi’nin bugünkü performansı araca oranladığımızda pit-stoplara kadar iyiydi.

    Şimdi bazı arkadaşlar türemişti İspanya Gp’den sonra. Ne olmuştu hatırlayalım:

    Raikkonen önde. Alonso yaklaşık 2 saniye arkada. Peki ne oldu? Alonso pite geldi. Bunu arkadaşlar nasıl açıkladılar? Arkada Massa pite girmişti. Alonso Massa’ya geçilmesin diye pite alındı. Tabi bu teori yarış sonrasındaki açıklamalarda tamamen fos çıkınca haberlerin altında göremedik bu arkadaşları.

    E tabi ayrıca Kimi’nin neden 2 pitle yarıştırıldığı da bu arkadaşlar da dahil olmak üzere hiçkimse tarafından açıklanamadı. (Bazıları F14T’yi geçen 2 yılın Lotus’u zannettiler o ayrı)

    Bugün ne oldu? Roller farklı. Zaten Kimi çeşitli olaylardan dolayı sonuçları alamayınca Alonso müthiş eziyor gibi gözüküyorsa da, iki şampiyon pilotun performansları epey benzer. Çin GP hariç.

    Dönelim mevzuya. Bugün İspanya’nın tersi olarak Alonso önde. Kimi aynı şekilde yaklaşık 1.5-2 saniye geride. Peki ne oldu? Kimi’nin arkasındaki pilotlar pite girdi? Peki pite kim önce girdi?

    Alonso.

    Arkadan erken pite giren 4 pilot Kimi’yi geçti. Şimdi burada yukarıda bahsettiğim teoriyi tekrar savunacak mısınız? Alonso’nun bu takımda öncelikli olduğunu inkar etmenin artık bir anlamı yok. Bu kadar zorlamaya gerek de yok. Adam takım içinde öncelikli yere sahip. Bunu bir bahane olarak sunmuyorum. Ben eşitsizliğe hiçbir zaman tahammül edemeyen bir birey olarak sinirleniyorum sadece. Ve buradaki arkadaşların tutarsız yorumlarına. Zaten Ferrari’nin şu halinde hangi pilotun önde bitirdiğinin bir önemi yok. Alonso bu sene şampiyonada taş çatlasa 5. bitirir.

    Kimi’nin pitlerden sonra saldığı ortada. Bunu inkar etmem. Spin için de antrenmanda neredeyse aynısı olmuştu. İlginç bir durum. Kimi Raikkonen’in öyle bir viraj çıkışında öyle bir hata yapacağını düşünmek saçmalıktır. Bunu Maldonado bile yapmaz. O kadar yavaş bir viraj çıkışında öyle bir şey olması için gaza bir anda yüklenmeniz gerekir.

    Kimi hiç hata yapamaz mı? Elbette yapar ve yapmıştır da. Ama böyle bir hata yapmaz. Bir problem olduğu ortada. Ferrari’de şu anda konuşulmaması gereken tek şey pilotlarıdır.

    Ferrari’nin muhtemelen tarihindeki en kötü otomobillerden birini izliyoruz. Mercedes ile onboard kıyaslaması yapınca arada devasa fark var.

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      He bir de şunu da söylemeden bitirmeyeyim. Geçtiğimiz 2 yılki Raikkonen’in bu sene bir anda bittiğini düşünenlere söyleyecek söz bulamıyorum. Adam Lotus ile diğer takımlar bütçe avantajı ile geliştirme yarışında fark atmaya başlayıncaya kadar şampiyonluk potasına girmişti.

      2012’de de medya Kimi’nin daha sezon bitmeden Lotus’tan gönderileceğini yazmaktaydı. Daha sonra seslerini duyan oldu mu? Olmadı.

      Daha önce de yazdığım gibi dünyadaki en pislik oluşumlar medyadadır. Birisi çeşitli nedenlerden dolayı düştüğü zaman sırtlanlar gibi üzerine üşüşür, düşene bir tekme daha atmaya çalışır, “bundan bize bir ekmek çıkar mı ki” diye bakarlar.

      Şu anki Mercedes’in koltuğunda Kimi olsaydı gridde kimse tozunu yutamazdı.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Bu sitedeki bazı insanların da tarif ettiğim medyadan pek bir farkı da yok.

    2. yarıştan sonra sky’da ted kravitz ferrari’den birine sordu kimi’nin spinini. adam bir anlık dikkat dağınıklığından olmuş olabilir, onun dışında hızı fena değildi dedi.

    3. Ferrari Alonso ya da Kimi taraftarı değilim
      ancak 3 pit stop yapan birinin 2 pit stop yapana göre daha önce pite girmesi gerektiğini bilmiyorsan sana diyecek birşey yok

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        xD

        Peki 2 pit yapanla 3 pit yapanın ilk pitleri arasında 1 tur mu fark olur sevgili dostum?

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          millet kendi pilotunu savunmak için bilmedikleri bile sallıyarak yedirmeye çalışıyor herkes herşeyi kendi bildiğini sanıyor o yüzden boşver.

    4. raikkonen vehbi avatarı
      raikkonen vehbi

      dedigiği,n gibi simdiye kadar yapılan bütün yarışların aynısı oldu ferrari alonso nolursa olsun yarışı kimi nin önünde bitirsin diye kimi nin yarışını mahvetti ispanyadan sonra dünkü pitlerde ferrarinin garajına ciddi şekilde dalmak istedim ne santandermiş be dünya markası ferrariyi satın almış pes doğrusu.

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ricciardo müthiş şekilde abartılıyor şu anda. Stratejisi Vettel’den daha iyiydi. Hamilton fren sorunundan kaldı. Daha sonra yarışın sonunda geçtiği otomobiller ciddi fren sorunu yaşayan ve çok büyük baskı altında finişe gelmeye çalışan Perez, ve yine fren sorunu yaşayan ve ek olarak motorda güç kaybı yaşayan Rosberg.

    Buna karşılık kusursuz çalışan otomobiliyle Ricciardo. E bu iki otomobili geçmesi zaten beklenen şeydi. Düzlük süratinden dolayı Perez’i geçmesi çok uzun sürdü. Onu geçmesi halinde yarışı kazanacağı ortadaydı.

    Herhangi bir sorun yaşamayan en öndeki sürücü oydu. Ve kazandı. Ne var ki bunda ben anlamıyorum?

    Tamam kalitesini gösteriyor. İlk galibiyeti tamam ben de çok sevindim zaten hak ediyor. Fakat olağanüstü bir yarış kazanmış gibi davranmak da saçma.

    1. Yukardaki yorumunu okudum .Yarışı kazanan Daniel Ricciardo değilde Kimi Raikkonen olsaydı aynı yorumu yazacakmıydın?

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Olağanüstü bir yarış kazanmışçasına yazmazdım emin ol. Rİcciardo göklere çıkarılmış durumda ama bence yarışın 2. yarısındaki gidişata bakarsak olağan bir galibiyet aldı.

  11. Ayrıca Alonso, Massa’nın arkasında giderken pit stop yapmak zorunda mıydı? Eğer zorunlu değilse Ferrari yine sıvamıştır.

  12. Ferrari Rai’yi kovsada kurtulsak. Rai’nin menfaati açısından 🙂

    1. 😀 kimse yok demez. Keşke Williams’ta olsaymış adamların sıcak hava performansı olağanüstü. Kimi’ninde favorisi sıcak havalar. Güzel bir birleşim olurmuş..Kader işte, şahlanamayan ata bindik artık.

  13. ForzaFerrari avatarı

    Mercedesler elleriyle verdiler galibiyeti. Çok gülünç duruma düştüler. Laudanın yüz ifadesi herşeyi açıklıyor. Bu yarış iyi bir ders olmuştur kendilerine. Takım emri işte bu yüzden olmalı. Saçma sapan ataklar, atraksyonlar, blokajlar, rakiplerden 30 sn öndeyken sıralama turu atar gibi turlamalar; sonuç hamilton yarış dışı rosberg 2. Bundan sonraki yarışlarda farklı bir strateji izleyebilir mercedes. Bilmiyorum bu teoriyi kanıtlayamam ama içimden bir ses rosbergin takım tarafından kollandığını söylüyor. Bu bir sezi sadece kollanmıyor da olabilir. Riccardoya büyük tebrikler. Vettel perezi daha erken geçebilse redbull dublesi görebilirdik. Massa bu kaçıncı ölümcül kazası ben sayamadım. Sonu pek hayılı görünmüyor. Kazada bence hata massada lastiği vs tazeydi motor da mercedes olduğu için son tur yine geçebilirdi çocukca bir hata yaptı. Ferrari ortalarda görünmedi alonso yine olabileceği yerde bitirdi. Raikkonen sonuncu oldu. Böyle giderse bence ayrılsın raikkonen. Ciddi imaj kaybı yaşıyor. Eskiden raikkonen dedin mi bi pilot figürü canlanırdı kafamızda, o figürden eser yok. Raikkonen eski raikkonen değil.

    1. mclaren engin avatarı
      mclaren engin

      Cuk diye oturmus massa hakinda atup tutanlara kapak olsun

    2. OtonomAktor avatarı

      demek esas büyük hata perez inmiş. o yarış hızıyla farkedemedim ama bu şekilde büyük oranda perez suçlanabilir bu kaza da.

      1. Perez’in onboardı da izlerseniz temastan saliseler önce sağa kırdığını göreceksiniz. Felipe’nin onboardından da belli oluyor zaten.

    3. ForzaFerrari avatarı

      paint terk. almış ss paintte çizmiş. nerden biliyosun sen frenajın orası olduğunu? Massanın frenajı kaçırdığı yeni gelen görüntüde çok açık görünüyor. pereze çarpmasa da duramazdı zaten.

      1. Buyur. Perez’e 5 sıra grid cezası geldi. Hadi iyi geceler. Duramazmış.

        1. ForzaFerrari avatarı

          Haberim var zaten karardan. Hakemlerin her dediği doğru olacak değil. Bu benim bakış açım. Massanın bu ilk değil yaptığı ama her seferinde yırtmayı başarıyor nasıl oluyorsa. Yazık etti mahvetti perezin yarışını.

  14. OtonomAktor avatarı

    hakkını yememek lazım performansı iyiydi vet in. pit stratejisi olarak kötüydü ki o yüzden geçildi ric e. geçen seneki araçlar olsa vet in geçileceğini düşünmüyorum çünkü vettel geçen seneki araçları kullanma ve maksimumu çıkarmada en iyisiydi. Serhan Acar a da yarıştan sonra sordular geçen seneki araçlar olsa ric in vettel in önünde bu kadar önde olabileceğine ihtimal vermiyorum çünkü vettel o konsepteki araçları gerçekten harika kullanıyordu dedi yarış sonrası programda. bugün ric te vet te iyiydi ikisini de tebrik etmek lazım.

  15. mclaren engin avatarı
    mclaren engin

    BUTOON NASIL 4 OLDU DIYE MERAK EDEN ARKADASLARA BUTTON KAXA OLMADAN ONCE ILK DRS ALANINDA HEM ALONSO HEMDE HULK GECTI BUARADA SON 3 TUR KALA FARKI 1 SANIYEYE KADAR INDIRMISTI

  16. sezon başlamadan önce, alonso – raikkonen efsane ikilisinin aynı takımda yarışması heyecanı sürekli olarak dile getiriliyordu. O dönemde bu ikilinin neler yapacağından önce, ferrari’nin onların mücadele edebileceği bir araç yapmasının önemli olduğunu dile getiriyordum. Aynen öyle bir sezon oluyor. Arka sıralarda neler yaptıkları çok da önemli değil. bakın button nerelerden gelip 4. oldu ama çok da önemli değil 😀 Sadece nasıl dördüncü olduğunu merak ediyoruz :DDD

    1. OtonomAktor avatarı

      valla aynen ya. bu button nasıl 4. oldu. kanada nın sorusu bu oldu 😀

  17. Ric helal olsun koçum , alonsodan sonra favori pilotumsun… Böyle devam ederse çok büyük pilot olacak. Rosberg 2 yarısta kendinden iğrendirdin. Her olayında insan acaba diyor bir çakallık yaptı mı diye . (şikanı düz geçerek drs mesafesinden yırttı ,zaten zorlayarak gelen hamiltonun lastik avantajıda yoktu) yinede Hamilton silkeledi attı ama şansı yaver gitmedi , yazık oldu derken olaylar seyreyledi , cokta keyif aldım kaza olmasa daha büyük keyif alıcaktım cünkü rosberg belkide podyuma dahi çıkamayabilirdi . Evet button 4. nasıl oldu sorusunu bende merak ediyorum , umarım çakallıkla değildir.

  18. Bu Sezon hiç bir yarışı 1 dakika olsun bile izlemedim sadece sonuçlara ve demeçlere baktım hep izlememe rağmen şunu söylemek istiyorum mercedes gene 3-4 yarış sorun yaşamazsa şampiyon olucak ki rosberg büyük ihtimalle arada böyle tökezlemeler olur redbullcu arkadaşlar fazla ümitlenmesin Mercedes bu sezon alıp götürür artık 🙂 Bianchi’ye nazar değmiş ilk turda 🙂 Ferrari tam olarak napmaya çalışıyor çözemedim açıkçası

  19. Yarışı kazandık tebrik ederim ilk üçü ama maalesef böyle bir kazanma pek sevindirmiyor insanı.

    Mercedeslerin sorunu MGU-K sorunuymuş sistemi tam olarak kullanamadılar bu da güç kaybettirdi ve freni etkiledi. Mercedes’in diğerlerine en çok fark attığı sistem bu sistem bunu geliştirirlerse diğerleri yakalaya bilirler. Vettel startta yar kazandı ama maalesef Lewis geldi geçti bunun tek motor gücüyle alakalı olduğunu düşünmüyorum geçmiş yıllarda hani hep aero ile hızlı olup düzlükte fırsat tanımıyorduk bu gün bunu da yapamadık. Force İndıaların arkasında çırpındım durdu gerçektende adamların sürtünmesi minimum seviyede olan bir arabaları var motorun da hakkını verelim.

    Ricciardo hak etti bu galibiyeti podyumda arkadaşlarının durumunu sorması o büyük kazadan sonra çok güzeldi Vettel in arabadan inip Ricciardo yu havaya kaldırması tebrik etmesi güzeldi. Günün en kazançlısı şüphesiz ki Rosberg oldu. İyi geceler sağlıcakla

  20. ros iyi çocuk görüntüsü altında iyi çakallık yapıyor son şikanda bildiğin geçilmemek için şikani kesmedi daldı resmen ham yapsa herkes söver ayrıca ceza almaması da çok ilginç kesinlikle 5sn cezası alması gerekiyordu monacoda yaptığı hareket çok masum değildi orada da ceza almadı

  21. Ricciardo kazanan pilot özgüveni ile bundan sonra çok daha iyi olacaktır. Mercedes’ lerin sorun yaşamasının bu galibiyette etkisi olsa da hakederek kazandığı bir galibiyet oldu.

    Rosberg bu 2.likle şampiyonluğa göz kirpti. Ancak şikanı kestiginde yerini vermeyip devam etmesi etik olmadı. Oysa ki Hamilton aynı durumda yerini Rosberg’e geri verdi.

    Vettel kesinlikle yarışın en iyilerinden biriydi.
    Strateji kurbanı olması ve Hulk’un arkasında kalmas ı muhtemel galibiyetini engelledi ancak Ric’in kazanmasına sebep olduğundan kanımca hayırlı oldu.
    Drs’si açıkken bile kendidinden 20 km daha hızlı Massa’ya yaptığı savunma derslikti.

    Button kaos yarışlarında bir şekilde tirmanmayi başarıyor. Öndeki mücadeleye yoğunlaştığımızdan bircogumuz sondaki yükselişini kaçırdık ancak hepimize yarış sonrası sürprizi yaptı.

    Massa Macaristan 2009’dan beri mental sorun yaşıyor. Bugun de yarışın yıldızı olabilecekken Vettel’den kurtulamamasi sonrasında kazası ile yine sonuç hüsran oldu. Vettel’den erken siyrilsa yarışı bile kazanabilirdi.

    Ferrari’ye ben bile üzülüyorum. Diyecek bir şey yok.

    1. Billy Bones avatarı

      Rosberg yerini korudu.

      Hamilton keserek geçiş yaptı.

      Rosberg sıra avantajı sağlamadı.

      Hamilton sağladı.

      Rolleri değiştir,Hamilton vermezdi,Rosberg verirdi.

      Fia ceza vermedi.Konu kapandı.

  22. Button uzun düzlükte ikisini birden geçerek yükselmiş kazaya ait tekrarlarda button virajı döndüğünde ikisininde önünde zaten hulk ve alonso birbirlerine çok yakınlar.

  23. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yarışı nerenizle izlediğinizin göstergesi bu yorumunuz. Vettel pit stratejisi yüzünden takım hatası ile geri düştü. sonuç olarak düştü mü düştü. Son virajda yaptığı savunmalar yeterli ona kör gözle bakanlar için. Bu dünya böyle bir devir kapanır bir devir açılır en azından biz sizin gibi takım içinde pilot sevmemezlik yapmıyoruz. Bak Alonsonun devri bir kapandı açılamıyor yazık sen şuan grid üzerindeki en başarılı pilota tokatlanıyor desen ne olur demesen ne olur Vettel’in içine oturmuyordur senin yorumların.

  24. bu arada rosberg çok çakallıklar yaptı yarışta. ilk virajda ve sonrasında son şikanı keserek… ilk virajda hami geçebilirdi ama resmen attı dışarı.

    bir de massa bıraksın şunu yapsın bunu yapsın diyorlar bu kazanın ardından. kazanın % olarak kimin hatası olduğu bile tartışılırken, ikili mücadelelerde bu tür şeylerin yaşanması çok normal. işte zorlamasaydı, vs vs diyoruz ama o zaman da cesur sürücü yok, geçmeye çalışan yok diyoruz. bazen çelişiyoruz kendimizle.

    massa’ya gitsin diyorsak, kendi başına sürüş yapan ve araç çizgideyken spin atan raikkonen ne yapsın?

    1. Hocam bunun adı motor sporu herhalde sıkıstıracak Hamilton olsa baska türlümü davranacaktı veya bir baskası:)

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Adamsın Abdullah Çelik

    3. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Ralli 🙂

    4. Billy Bones avatarı

      rakibinin anlayacağı dilden konuşuyor.yapacak bişey yok :))

  25. Billy Bones avatarı

    royal hunttan inciler.lewis rezil etti? ikiisde 1 kere şikan kesti.ikiside birbirine 1 kere sahte atak yaptı.ikiside aynı sorunları yaşadı.biri yarış dışı kaldı biri 2.oldu.ikiside zaman zaman hızlıydı diğerine göre.objektif ol biraz

    1. Onur Gentas avatarı

      Billy bones sen objektifmisin? Buram buram taraf tutan yorumlardan sonra başkasını objektif olmamakla suçlaman komik olmuş gerçekten. Hepimiz yarışı izledik. Eğer ki sen iki şikan kesmede fark göremiyorsan yarışı tekrar izlemeni öneririm.

  26. Çok güzel bir yarıştı ben keyif aldım, Button beni çok şaşırttı 🙂

    Ferrari çok aşırı kötüydü bu seneki gelişimi durdurmuşlar açıklamalara göre 2015 yöneliyorlar arkadaşlar.Kimi’yi psikolojik olarak bitme noktasına getirdiler, ilk pitlerdeki rezaletten sonra Kimi sallamama moduna girdi, hadi 1 tur erken Kimi’yi alsalardıda görseydik Ferrari’nin boyunu posunu.Takımda tek adam var ALONSO, oda bu takımın sonunu getirip öyle gidecek merak etmesin.Force india ya bakıp strateji nasıl yapılır öğrensinler.Takımın derdi strateji yapmak değil aman nasıl olurda Alonso’yu Kimi’nin önünde bitirtiriz.Ulan arkadaş Kimi’yi bir tur geç pite alıyorsun adamın yarışının içine ediyorsun adam Alonso’nun arkasında pite giriyor 3 sıra geriden çıkıyor, e kardeşim bu adam robotmu be, insan tabi demoralize olacak.Farklı strateji yap ters lastik yap birşey yap, ama diyorum ya yarışta strateji öndeki araçları geçmek değil Alonso’yu Kimi’nin önüne geçirmek.Bugün Alonso iyi bir strateji ile yarışsaydı en kotu 4 olurdu.

    Rosberg gerçekten şampiyon kumaşı olduğunu gösteriyor, ben bile ekranda izlerken baskı hissediyorum buna rağmen hata yapmadı ve Hamilton’u(griddeki en hızlı pilot olduğu düşünülüyor)şöyle veya böyle geçiyor helal olsun, sorunlu araçlada mükemmel iş çıkarttı.Daha birşey belli değil Mercedes pilotlarının şampiyon olması haricinde.Son yarıştaki 50 puan bence şamp belirleyecek.

    Kazada ben Massanın suçu olduğunu düşünmüyorum, öndeki araç çok erken frene bastı ve Massanın önüne doğru kırdı hafiften..

    Güzel bir yarıştı izlemeye değdi..

    1. Hamilton Rosberg in yanında kuzu kesildi nerde o geçis pilotu button ı sürekli tekrar tekrar geçen o hamilton.
      Sürekli Rosberg in arka kanadında yarıs bitiriyor adam akıllı bir tane geçis hamlesi yok:)

    2. Bu araçla Ferrari ne yaparsa yapsın 6.lıktan öteye gidemez.Bu 6.lık da bu kadar araç yarış dışı kalınca geldi.Ayrıca şimdiden 2015’e odaklanmak da nedir anlamıyorum.Ferrari yarış da mı kazanamayacak bu sene.O zaman o takımdaki rezil insanların orda 1 dakika kalmaya hakkı yok.Bıktık bu gelecek seneye odaklanıyoruz açıklamasından.Beceriksizlikleri yüzünden 2 seneyi bir arada götüremiyorlar.

      1. Ayrıca arkadaşlar belirtmiş zaten Alonso’nun Raikkonen’in önünde bitirmesini kendinize yediremiyorsunuz.Şu paranoyaklığınızdan kurtulun.

        1. Geçsin geçmesine bir dediğimiz yok, ancak düzgün bir şekilde adil bir şekilde geçsin, işine gelmeyince Kimi’yi arkaya atmak için her türlü şaklabanlığı her türlü stratejiyi yapan ferrari’nin işine gelince normal prosedürü uyguladığını görmek bizi üzen.Yani isyanımız adaletsizliğe.

    3. ya aslında Kimi Alonso’dan 2 saniye falanda hızlıydı da, Ferrari yavaşlattı, statejiyle adamı geri düşürdüler… spin atsın diye pitten sinyaller yolladılar… yoksa Kimi acayip hızlıydı, Ferrari yüzünden yarış galibiyetini Ricciardo’ya hediye ettiler

    4. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Allah aşkına saçmalamayı kes birader, hep bir bahaneniz var. Yahu zaten Alonso öndeyken neden takımın Alonso’yu öne geçirme çabası olsun. Nasıl bir hayal dünyasındasın. Alonsonun arkası dediğin yerde 5 saniye fark açmıştı Alonso ilk pitlerden önce. Startan 10. kalkmış, gelmiş Alonso’nun dibine kadar, üstüne bide SC. Hayal dünyasında yaşayıp başkalarına suç bulana kadar sor bakalım kendine ilk pite kadar neden geçememiş Alonsoyu da her tur daha da aradaki fark açılmış. Sen bunları görmemişin gidip şöyleydi de böyleydi diyorsun.

      1. Sen Alonso ilk pite girdiğindeki farka birdaha bak gel arkadaşım, aslında tur bindirmişti yanlış görüyorsun.Ne oldu İspanyada atıp tutuyordunuz ilk pit zorunluluğu yok diye Alonso önde olunca nasıl zorunluluk oluyormuş gördük.

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        saçmalamassın gerçektende fark en fazla 1.5 sn di yazacagım şeyi sen dahil herkes biliyor. ferrari insanlık yapıp rai yi önce alsaydı en azından alonsoyla vergnenin arkasında beraber çıkarlardı kimin önde olacagını bilemeyiz fakat rai bütün sürünün arkasında kalmazdı buna emin ol.

    5. OtonomAktor avatarı

      valla kardeş alo öndeydi zaten hep kimi nin önüne almak gibi bir dert yoktu ortada. alo mu kimi mi dersen kimi derim daha dürüst kalmasından alo yanında ama hakkını vermek lazım kötü araçta alo rai den iyi. raikkonen i o spin attığı an gördüğümde dedim ki hani futbolcu eto hakkında çok popüler laf var “eto bitmiş ya” diye ona istinaden o spinini görünce ” rai bitmiş ya ” dedim kendi kendime. izah edilcek bir yanı yok. ortada adam akıllı bir performansta yok. massa perez teması olmasa sonda puan dahi alamıyordu zaten ki bana göre hiç haketmiyordu.

      button un performansa baksın rai ile button yakın gittiler yarış boyu gridde de yan yanaydılar zaten. araçlar arasında da çok fark yok ikisi de kötü. button nerde kimi nerde. kimi nin artık birşeyleri düzgün yapması gerek. bugüne kadar hep savundum ama savunulcak yanı kalmadı. alo kötü araçta çok net şekilde çok daha iyi rai den kabul etmek gerekir.

      1. Bu araçla Rai bitmiş ya diyemezsin.Anca Ferrari bitmiş diyebiliriz.Bu araca hangi pilotu koyarsan koy Alonso gibi puan toplayamaz.Bu spinler ise normal.Araç o kadar dengesiz ki düz yolda bile spin atabilir.

        1. OtonomAktor avatarı

          rai gibi pist üzerinde çok hata yaptığını görmeye alışık olmadığımız bir pilot herhangi bir baskı yokken ve yarış çizgisinde iken üstelik çok yavaş halleyken spin atıyorsa bu rai nin iyi olmadığına işarettir. başka bir izahı yok bence. rai yi kollardım bu yarışa kadar hep kolladım ama bu yarıştaki performansı (araç ne kadar kötü olursa olsun) pek elle tutulur bir yanı yok. o spine istinaden söylediğim bir laftı zaten bu “rai bitmiş ya” lafı.

          1. Raikkonen F1 Team avatarı
            Raikkonen F1 Team

            Ne yalan söyleyim ben de dediğinin aynısını söyledim o spini görünce. Live timing’den takip edebildiğim kadarıyla super softlarla Alo ile denk turlar atıyordu. Softlara geçtikten sonra yavaş kaldı. Mag.’ a yaklaşıp geçer diye ümit ederken 12-13 saniyeye kadar farkın çıkması da Kimi aksini iddia etse de motivasyon problemi olduğunu gösteriyor. Sonuç olarak yarışın başında ve sonunda hızlı bir Kimi ortasında ise yokları oynayan bir Kimi vardı.. Takım ne yaparsa yapsın çıkıp kendisini göstermesi gerekiyor.. Savunulacak bir tarafı yok bana göre. Mevcut araçla Ferrari eşit strateji dahi yapsa Alo’ya yenilecek bir görüntü çiziyor..

    6. @Erendost Yapma şimdi arkadaşım bu kadar kine gerek yok,ayrıca Ferrari bugün doğru stratejileri yaptı pitstoplarda,tabi önde olan Alonso’yu aldılar 1 tur sonra da Kimi’yi.Tabi bu tartışılır her zaman önde olanı mı alıyolar ki diyebilirsiniz buna bişey diyemem benı de ilgilendirmez zaten Alo-Rai kapışmalarınıza hiç katılmadım sezon başından beri ama yoruma cevap yazma nedenim şu,Raikkonen 3 sıra falan kaybetmedi o pitlerde Alo karlı çıktı Vergne’i geçti,Rai’yi de tam zamanında pite alarak Button’un önünde kalmasını sağladılar.Yani sıra kaybetmedi onu belirteyim dedim,bu yarışta kayırmanın düşüncesi bile olamaz

  27. Rosberg hamilton dan bir kez bile atak yemedi burası monaco da değil.
    İstediği gibi oynadı Rosberg. Hamilton o kadar zorladıki frenler hiç problem olmasa zaten iflas edecekti yarısın geri kalanında.
    Bu kadar zorladı zorladı anca pitte geçebildi Rosbergi.
    Hamilton ın pistinde iyi bir ders verdi Rosberg ve artık rüstünü ispatladı o problemli araçla da gayet iyi direndi helal olsun.Zaten geçen sene bu sene Hamilton kaç defa arkasında basladı rosberg in bir tane söyle ahım sahım sıkıstırdığı button a yaptığı gibi eze eze geçtiği yarısı yok hep arka kanadında yarıs bitiriyor yaptığı baska da bir sey yok.

  28. rosberg power avatarı
    rosberg power

    sonra bir ışık gördüm birde baktım button 4. olmuş 😀

  29. MyN1Fernando avatarı

    Brezilya 2012’nin de bir tekrarını yaşamış Vettel.

  30. arkadaşlar yarışı izleyemedimde birisi yarışın linkini atabilirmi?

  31. Harika bir yarış oldu Mercedesler sayesinde.4’lü 5’li gruplar da eğlence kattı bugün.Ferrari o getirdiği güncellemeleri yarışta kullansaydı Alonso sever böyle karambolleri,affetmez alırdı bu yarışı 🙂

    Massa’nın Alonso’yu geçişi ve kariyerinde ilk kez “I am much quicker” demesi bugun ona yeterince heyecan yaşattı sanırım ki fazla gaza geldi son turda biçti Perez’i de Vettel’in balı ne balmış arkadaş bişey demiyim diyorum da başka pilot olsa biçilmişlerdi,Vettel yine yırtmış oldu milim farkla,gerçi kendisi görüp kurtardım dese de var bir şans ortada.Bana 2006 Bahreynde yine Massanın uçuşunu hatırlattı orda Alonsoyu biçecekken Alo harika kurtarmıştı.Bir de bu arada biçti falan diyoruz da bence hata Perez bianda sola yönelmese Massa’nın da çarpacağı yoktu tabi.

    Riççardo’nun kazanmasını istedim son turlarda ne yalan söyliyim.Vettel’in sinirleri iyice bozuldu,ampiyonluk yarışında da Hamilton’un.Red Bull’daki çekişin kimsede olmadğını da gördük u virajında Massa kovalarken de açık şekilde yine gördük bunu.

    Benim en anlamadığım nokta olan Button mevzusuna gelecek olursak,öncelikle Alonso’nun 11 sn arkasındayken bir anda 1 sn’ye indi fark,yanlışlık oldu zamanlarda sandım ama hadi onu geçtim kazanın olduğu an görüntüde son virajı dönen 3 pilotun sıralaması HUL-ALO-BUT şeklindeyken bir anda Button’un ikisini birden geçmesine anlam veremedim o videoyu izlemek istiyorum bi kıllandım Button’dan.Yoksa Button o farkı fazladan pit yaparak mı kapattı onu takip edemedim bilmiyorum eğer oyleyse arka düzlükte geçmiş de olabilir çünkü son görüntüde önde olan Sutil mi Button mu anlayamadım net değil,geçiş görüntüsünü bekliyorum.

    1. izlemedim ama , belki kaza olunca yavaşlayan üçlüyü , Kendine göre akıllılık yaparak geçmiş olabilir. İzlemeden bilemeyecegiz , yada serhan acar yazar belki twitterda

      1. Serhan yarış bittikten 1 saat sonra falan farkına vardı Button’un 4.olduğunu 🙂 Pek önemsemediler onlar ama ben merak ediyorum,birileri de kazadan önce arka düzlükte ikisini birden geçmiş diyor da adam zaten 4-5 turdur 1 saniye farkla takip ediyodu Aloyla Hulku,bir anda mı şahlandı bu adam yahu yok ben kazadan sonra bi çakallık var gibi görüyorum ama değilse de günahını almayalım var ama bi acayiplik her türlü orası kesin

  32. MyN1Fernando avatarı

    Onu bunu geçin de Button nasıl 4.oldu ?

  33. Haftaya Mclaren’de öndeki takımlara yetişir.Ferrari ise yerinde sayar.Zekası olmayan adamlardan bahsediyoruz sonuçta.Bütün ihtimalleri göze almayan beceriksizlerden.

    1. MSC-ALO-RAI avatarı

      Sinir stres sahibi insan oldum arkadaş, sen koskoca Ferrari’sin ama düştüğün hale bak. Yazık…

      1. Ben 5 senedir bunu çekiyorum arkadaşım.8 senedir de şampiyon olamadığını görünce artık bir şey diyesi gelmiyor.Valla insanın ömrünü yer bu takım.Ama böyle devam etsinler bakalım ne kadar ömürleri olduğunu göreceğiz.Umarım ilk 10’a giremez de Ferrari bazı şeyler daha hızlı değişir.

        1. MSC-ALO-RAI avatarı

          Sen 5 senedir çekiyorsun da ben 5 gündür mü çekiyorum… Ferrari’nin bu sezon da adam olacağı yok, her sene aynı terane. Olan Alonso’ya oluyor her sene. Raikkonen’i de çok severim ama bu kadar umursamaz oluşu sanki onu gerilere itiyor gibi, sezonun neredeyse yarısına geldik ve dişe dokunur bir performansı olmadı maalesef.

          1. Dediğim gibi umarım ilk 10’a giremezler bu sene ve bazı şeyler çabuk değişir.

  34. MSC-ALO-RAI avatarı

    Öncelikle Ricciardo’yu tebrik ederim. Bir Alonso taraftarı olarak 4 senedir tabiri caizse en “anti-redbullcu” taraftarlardan olan ben, Ricciardo’nun geçişini saniyelerce alkışladım; sanırım mesele kimin baskın olduğu değil, birinin baskın olması. Seyir zevkini düşürdüğü için de sözkonusu takıma karşı ister istemez bir karşıtlık oluşuyor.

    Massa’ya gelecek olursak, iyi sürdü diyebiliriz ama aracın hızı da ortadaydı; sondaki kazasıysa kendi adına tüm pozitif şeyleri sıfırladı. Ona çağrım şu: sen bu işi bırak limon falan sat.

    Ferrari, sen limon bile satma. Çünkü onu bile beceremeyeceksin.

  35. 40-50 puan Hamilton lehine olması gereken fark.

    22 puan Rosberg lehine adaletini sevdiğimin dünyası

    1. tarihin görmüş olduğu en cenabet f1 pilotu olunca böyle oluyor 🙂 bazen şüphe ediyorum, hiç yıkanmıyor mu kerata 🙂

      1. MSC-ALO-RAI avatarı

        En cenabet f1 pilotu Alonso’dur arkadaş, lütfen hakkını yedirmeyelim adamın 😀 böyle şanssız bir adam yok

        1. hem grosjean hem raikonen biçtiler alonsonun şampiyonluğunu 2012de.. hala şanslı diyorlar adama

          1. raikkonen vehbi avatarı
            raikkonen vehbi

            o yarışta alonso rai nin yarışını b.k etti desek yorumu düzeltmiş oluruz.

  36. massa perez kazasında ben suçu iki sürücüde de bulamadım. belki illa bir taraf seçilecekse perez’in hatasıydı denebilir.

    rai’de alonso kadar torku kontrol edecek yetenek yok demiştim, ne oldu? en yavaş virajın çıkışında tırtladı.

    hamilton rosberg’i resmen rezil etti. hamilton yarışı bitirseydi de rosberg 2. olacaktı. yani rosberg bu yarıştan alabileceği maksimum puanı aldı. üstüne hamilton 25 puandan oldu. monaco’da yırttı, avustralyada yırttı, bu yarışta şikanı kesti, kestikten sonra 1 saniye avantaj elde etmesine rağmen bundan da yırttı.

    ricciardo ise vettel’den daha iyi. dünkü 0.048 saniyelik fark 3 sıraya malolmuştu.

    button nasıl 4. oldu?

    1. Hamilton nerde rezil etti bir kere atak yapamadı öyle zorladıki frenleri aşırı ısındı ve üstüne gelen problemi daha asırı yasamasının sorumlusu olarak aynı problemi yasayan takım arkadasının aksine yarısı puansız kapattı.
      Ayrıcı Rosberg i pitte geçti Hamilton pist üzerinde değil bir kere bile yanına giremediği takım arkadasını anca böyle geçebilirdi zaten asıl rosberg ders verdi istediği zaman 1sn üstüne çıkardı hamilton biraz zorladımı haddini bil dedi bir kere bile yanına almadı ne anlatıyorsunuz hemde geçisin kolay olduğu bir pistte tek atam yemedi kedini fare ile oynadığı gibi oynadı hamilton la bir kere denedi hamilton ondada frenajı kaçırdı basarısız bir geçis denemesiyle üstelik birde Rosberg büyük bir hata yaparak yeni lastiklerini yakmasına rağmen yanına sokmadı daha ne olsun.

    2. Rosberg grid’in en çakal pilotu olduğunu Monaco’da göstermişti burada kanıtladı Vettel – Daniel – Massa hepsine tebrikler yarışın en iyileriydi bu pilotlar

    3. OtonomAktor avatarı

      ros iyi sürdü çok şanslıydı ham e göre. zaten ros ta biliyor sağlam araçlar olsa geçileceğini ham gerçekten çok iyi bu kanada da. şans tamamiyle ros un yanındaydı. arkasında perez in kalması uzun süre orda tutunması ros için şanstı. ham çok talihsizdi. bu yarıştan sonra psikolojik üstünlüğü eline aldı ros. ham eski huyları olmaz inş biraz olgun karşılar ve yoluna bakar umarım.

      ham in hayatında en rahat şampiyonluğu alabileceğı araç var altında. sene sonunda ham 1 ros 2 olsa kimse ros a demez nasıl sen geri kaldın. çünkü herkes farkında yetenekte ham üstün. ama ros 1 ham 2 bitirse sezonu ham e herkes der sen nasıl böyle geri kaldın. bu ham için aleyhte olan bir psikolojik baskı sebebi. umarım artık ham aşabilmiştir bu tür sorunlarla yüzleşmeyi öğrenebilmiştir. duygusal tepki vermez ve yoluna devam eder umarım.

      but konusuna gelince kimse bilmiyor button ın nasıl bir ara 10 saniye olan farkı kapatıp hem alo hem hulku nasıl geçtiğini. 2011 de ki gibi nasıl oldu da oldu bu adam birden son turlarda bu kadar yükseldi diye düşünüyor insan. 2011 de herşey ortadaydı burda ise herşey muamma kimse birşey bilmiyor. o araçla gerçekten alabileceği en iyi derece oydu cidden. nasıl olduysa oldu tebrik etmek lazım button ı.

      1. 40 tur boyunca araçta hiç bir problem yoktu ama gayet sağlamdı ama hiç atak yemedi be pampa demekki keramet kavukta değilmis geçin bu isleri adam hızlı kardesim kaç yarıstır bir kez yanına sokmadı geçen yarıs efendim monaco geçise el vermiyor zaten önde oldumu is bitiyor dediniz buyrun burası canada geçise müsait hamilton ın en iyi olduğu pist o kadar tur tek bir atak yapamadı öyle arkasında gezindi durdu geçseydi araç gayet sağlamdı 40 tur ne yaptı.

        1. Kaç yarıştır dediğin geçen Monaco bu yarış Hamilton Rosberg’in yanına geldi ama adam kurnaz bi ufak hareket geçmeye odaklanmış Hamilton’ı püskürttü üstelik yarım saniye kazandı la adam şikanı kafa doğru geçti ne bi yavaşlama ne bi sakinleme üst üste en hızlı turlarla gelen Hamilton’dan korkmuş olsa gerek 🙂 ne diyelim FIA 2 oldu bu 3. de Rosberg’e nasıl bi ceza vereceksiniz bekliyoruz.

  37. Yarış 4-5 tur daha devam etse 2011 deki Button 1. olurmuydu acaba 😀 perez ve massa bir taneniz vettele çarpsaydınızda Button podyuma çıksaydı bari vettele çarpmamak için ant mi içtiniz ne yaptınız 2 araç savruluyor bir tanesi bile değmedi adama 😀 değişik ve güzel bir yarış oldu.

  38. Murat Karakus avatarı
    Murat Karakus

    Button’un 10 saniye geride olduğu konusunda haksızsınız arkadaşlar. iki tane dörtlü grup giderken, Button zaten farkı kapatarak tam massanın hızladığı noktada 3 saniye gerisindeydi Alonso’nun Alonso Bottas’ı geçtiğinde bir sonraki tur Button da geçmişti Bottası son turda kanımca alonsa Hulkenbergi geçmeye çalışırken Button 1 saniye arakalarındaydı. Kameralar göstermedi ancak. Geçme savaşı esnasında hatadan yararlanıp ikisini birden geçtiğini düşünüyorum.

  39. bahadır sezgin avatarı
    bahadır sezgin

    Öncelikle seyir zevki yüksek bir yarıştı. Gerçekten izlerken çok zevk aldım. Ricciardoyu da tebrik ederim. Hak etmişti. Gelelim Massa’nın kazasına… Massa o kazaya kadar resmen uçuyordu. En hızlı tur, 3-4 turda yaklaşık 5 saniyelik farkı kapatması. Fakat Vettel ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdi. Massaya karşı çok iyi savunma yaptı. Belki Vettel’in orada DRS’si olmasa Massa geçerdi. Massa bana göre yarışın yıldızlarından biri. Gelelim Massa’ya edilen laflar. Orada direk Massa’yı suçlarsanız çok yanlış yaparsınız. Dikkatli izlerseniz Perez sola kırıyor hem de fren arızası varken. Massa bunu nereden bilsin? Massa o adamın fren sorununu nereden bilsiin? Laf ederken az düşünün derim. Orada bir pilotu asla suçlayamazsınıııız. Massa çok iyiydi. Resmen uçtu. Massa’ya yavaş diyenlere en iyi cevabı Massa verdi bugün. Herkese iyi akşamlar.

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      😀 uçuyorum lan dedi ve uçtu.. :)))

  40. ferrari fabrikayi yiksin muhendislere kazma kurek versinler.tomatess biber patlican hatta karpuz yetistirsinler bel ki onu becerirler

    1. Fastest laplarda 2 ve 3. olmuşuz. Büyük başarı

    2. 😀 😀 😀 😀

  41. “Arka taraf iyi paketlenmiş” geyiğinden sonra

    Bu daha iyi bence “Button nasıl dördüncü oldu ??”

  42. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Button sanıyorum kazadan önce geçti önündekileri. Orada ufak bir olay var kesin.

    1. bu sorunun cevabını bilen çıkmadı abi

  43. Son 3 tur kala;

    ”Eğer Rosberg’i geçebilirse, Schumacher’den sonra bu pistlerde destekleyeceğim pilot olacak” dedim ve çok geçmedi 30 saniye sonra Rosberg’in önündeydi…
    Harika bir kumaşı var. Başarılara ulaşacak bir adam ve özellikle sempatik halleri bana Michael’ı hatırlatıyor.

    Umarım kariyeride onun gibi köklü olur.

    Tebrikler güzel adam.

    1. sonu onun gibi olmasında :,(

    2. sonu onun gibi olmasında :,(

  44. Yusuf Hitay avatarı

    hamilton için bu sonuç çok çok kötü oldu, yine ard arda 4-5 yarış kazanma şansı olmayabilir. şanssızlıktan dolayı bu yıl şampiyonluğu kaybedebilir.

    rosberg o araçla bile, ilk sektörde yarım saniye fark açıyordu. sorun yaşamadıkları sürece başkasının kazanmayacağını söylüyorduk ama az daha sorunla bile kazanıyorlardı.

    mercedes, force india’ya 1-2 motor ücretsiz verse yediridir heralde. perez ve hulkenberg treni olmasa, rosberg podyumdan çok uzakta kalabilirdi.

    araçlar arasında motor gücü farkı olması hiç hoşuma gitmiyor. bu nedir arkadaş, force india’yı diğer motorlara sahip araçların tamamı bir araya gelse geçemiyor. ne drs ne başka bir şey. mercedes gerçekten inanılmaz bir motor yapmış, yapmasaymış iyiymiş ama 😛

    ferrari ile mclaren ayrı bir seride. ayrı bir seri kuracaklardı bir ara ne oldu o? bence tam zamanı 😛

    button, minidrivers animasyonlarında olduğu gibi önündeki iki aracın altından geçti heralde. nereden çıktı yahu bu adam?

    riccardo yine gülüyor…

  45. rosberg power avatarı
    rosberg power

    hamilton son 1 ay 100 turu aşkın süredir rosbergin arka kanadı izliyor. 😀

  46. BUTTON NASIL 4. LAAN 12.ydi en son oha son turda noldu video falan varsa paylaşabilirmisiniz… KANADA 2011 olur mu dedim son 10 turda vipbox da az daha olcakmış asdasdasdad

  47. Bir aralar Ferrari adında bir takım vardı, hakkaten ne oldu onlara yav ?

    1. Yarın alonsodan pat fry’a , allisondan raikkonene gelişmemiz lazım diye açıklama yapar. Bir sonraki yarışa çok büyük güncellemeler getiririz.

  48. Kazanın tekrarını “dikkatli” izlediğimizde, hem Felipe’nin hem de Perez’in onboardında Perez’in Massa’nın hafif yoluna geldiği görülüyor. Tamamen Felipe’nin suçu demek haksızlık olur.

  49. Ferrari’nin motoru gerçekten 18 kg daha ağır.Bunun başka açıklaması yok.Drs’ye rağmen öndeki aracı geçemiyor.Tek motor da değil tabi.Aracın hiçbir yanı adam gibi tasarlanmamış.

  50. Lan Button ne ara dördüncü oldu lan? En son 12. değil miydi bu herif? Biri açıklasın çabuk.

  51. mehmet korkmaz avatarı
    mehmet korkmaz

    Reno motoru biraz daha duzlukte hizli olsa mersolarin isi zor hatanin cogu bence massada perezin lastikleride massaya gore eskiydi massanin bunu hesaplamasi lazimdi mclaren duzlukte reno motorlu araclar gibiydi mersonun bize guclu motor vermedikce ancak boyle durumlarda puan aliriz riccardoya helal olsun

  52. Hamilton sorun yaşamasa ve şu olay olmasa Ferrariler yarışta gerilemiş olacaktı.Puan alamayacaktı.Artık ne diyelim onu anlamadım.Bence ordaki mühendislerin de çok ömrü kalmadı.Özellikle Fry denen gereksiz adamın.

  53. Ricciardo nun kazanmasına sevinmeyen olmamıştır herhalde tebrikler ona. Vettel son turda massadan kıl payı kurtuldu artık aynadanmı gördü fren sesi bilmem gerçekten korkutucuydu massayla perez umarım iyidir. Mercedesler hariç diğer takımlar çok yakında güzel bi yarıştı. Rosbergin düzlükte 290ı geçememesine rağmen bukadar iyi tur atması aracın gerçekten müthiş olduğunu gösteriyor.

    1. Bu arada harbiden Button nasıl 4. Oldu 😀

  54. OtonomAktor avatarı

    abicim hiç dikkat etmiyorum button 10 saniye vardı bir ara önündeki alo ile arasında ne ara geçti hem alo hem hulk u da 4. oldu. 2011 daki gibi efsane bir yükseliş olmuş bu button için 😀

    1. Ben yarış boyu takip ettim dediğiniz kadar fark yoktu son dakikalarda 2sn. civarı fark bandında idi. Ancak yine soruyorum: Button saniyeler içinde nasıl 4. oldu?

  55. Hamilton kendi hatasının kurbanı oldu. Frenleri gereksiz yere çok fazla zorladı ve bum ! 18 puan çöpe.

    1. ne alakası var. zorlasın diye veriliyor bu araçlar. takımdan uyarı gelmedikçe aracı zorlayabildiği kadar zorlar.

      1. Benim yazdığım ile senin cevabın çok alakasız farkında mısın ? Eğer yarışı izlediysen, Rosberg’i geçmeye çalıştığı sırada frenlemeyi tamamen kaçırınca blokaj yapmak zorunda kaldı ve frenleri patlattı, şikanı düz geçmek zorunda kaldı. Tur sonunda da pite döndü.

        1. sanırım ondan önceki U dönüşünde esas sorunun çıktığını farkedememişsin. rosberg’i geçti, hairpin ( U turn) de frenlerden duman çıkmaya başladı, şikanda da tamamen frenler gitti.

          frenlemeyi kaçırınca şikanı düz geçmek için daha da frenlemesi gerekmediğini biliyor emin ol.

          1. İletişim problemimiz var sanırım. U virajda frenleri zaten bitmişti, ona rağmen son şikanda geçmeye çalışınca düz geçti zaten. Aşırı zorladığı kısım şikan değil, u viraj. Anlamak bu kadar zor mu ya ?

            1. şuan toparlamaya çalışıyorsun.

              “Rosberg’i geçmeye çalıştığı sırada frenlemeyi tamamen kaçırınca blokaj yapmak zorunda kaldı ve frenleri patlattı, şikanı düz geçmek zorunda kaldı.”

              şöyle dedin. diyorum ki, rosberg’i geçti, normal yarış seyrinde gidiyordu. U dönüşünde birden frenlerde sorun çıktı. geri dönüşü olmayan bir sorun bu. rosberg öne geçti.

              sen sanıyorsun ki U dönüşünde geçildi, sonra şikanda geçmeye çalışırken fren patlattı. öyle bir şey yok.

              1. Ben de diyorum ki u dönüşde birden çıkmadı sorun, fazla zorladığı için çıktı. Bir de üstüne şikanda yanına gelmeye çalıştı Rosberg’in, o ise hepten gereksizdi. “Toparlamaya çalışmak” diye bir durum yok. Hep ben haklıyım psikolojisinden kurtulmak gerek.

                Neyse zaten kendisi veya takım sebebi elbet açıklar.

              2. bir f1 pilotunu aracı fazla zorladığı için suçlamak diye bir olay yok. önce bunu bir kenara bırak. takım telsizden uyarmadığı sürece pilot gidebildiği kadar hızlı gider.

                fren sorunu başladığı andan itibaren de geri dönüşü yoktur. o şikanı frenleri fazla zorlamak istemediği için kaçırdı zaten. çok fren yaptı fren patlattı diye birşey yok. fren sorunu önceki U virajında birden çıktı, nico bu sayede öne geçti.

              3. İyi iste adalet yerini buldu Sen koca yarıs adamın arka kanadında yarıs bitir tek bir atak yapama sanki monaco dayız bir kez yanına geleme ondan sonra bir pit kıyağıyla pistde yapamadığını bu sekilde yaparak öne geç varmı böyle dünya.

          2. E o hızla gelirsen tabiki frenlemeyi kaçırırsın buna benzer çok başarısız geçiş hamleleri gördük yarısta.
            Hamilton biraz daha fazla zorladı aracı zaten problemli olan araçta daha fazla deformasyona neden oldu ve yarısı tamamlayamadı.
            Aslında daha problemlere gelmeden rosberg ikinci pitlerden sonra büyük bir blokaj la lastikleri hemen pit çıkısında yaktı.
            Hamilton bunu değerlendirmek adına epey zorladı ama Rosberg iyi direndi hiç yanına almadı Hamilton ı pitte de geçildi en sonunda.

            1. motor sorunuyla, fren sorunu arasındaki bağlantı nedir ? bir açıklarsan bende sevineceğim. iki mercedes aracının ortak sorunu güç kaybı. diğer araçta ekstradan fren sorunu var. buna rağmen atak yapıyor, sizde beğenmiyorsunuz. fren sorununu bu adi HAM yapıyor zaten. motoru patlar zorladı, freni patlar zorladı, lastik patlar zorladı. vites kutusu arıza verir zorladı. ee binmesin araca gitsin balık tutsun. sizde perezin arkasında geçiş yapacağım diye bekleyenleri izleyin.

        2. Rosberg’i geçmeye çalıştığı sırada frenlemeyi tamamen kaçırınca blokaj yapmak zorunda kaldı ve frenleri patlattı, şikanı düz geçmek zorunda kaldı.

          arkadaş olayı çözmüş.
          rosbergin uzun düzlükte yaptığı frenle o zaman aracın takla atması gerekirdi. biraz objektif olun. HAM ın en son kendi hatasıyla yarış dışı kaldığı yarışın üstünden en az 50 yarış geçmiştir. belki daha fazla.

          1. Yukarıda cevabı verdim.

            1. Prost ve AvantiFeravanti bakın : Hamilton pitte zaman kaybetmesine ufakta olsa zaman kaybetmesine rağmen Yumuşak hamurlarla çok iyi turlar attı sürekli en hızlı turlar Rosberg efendinin eli ayağına karıştı yarım saniye olan fark ile ikince Drs alanına gelinirken Rosberg (çakal) freni kaçırdım ayağına hem Hamilton’ın dikkatini dağıttı hemde şikanı kesip yavaşlamak bi yana yarım saniye avantaj elde etti bu FIA’nın 2. kez Rosberg incelemesi oldu bakalım yapacağı çakallık nereye kadar devam edecek tiskinti vermeye başladı sizde burada boş konuşmayın yarışı nasıl takip ettiniz ??

  56. Ne yarıştı ama !!!
    Rosberg şikanı düz geçene kadar çok sıradan gitti yarış, bence kasti olarak yaptı bunu kimse bu oyunu temiz bir şekilde oynadığını söylemesin bana (ayrıca ilk virajda resmen Hamilton’u dışarı zorla itti). Herneyse yarış Mercedes’lerin güç kaybetmesiyle tekrar başladı Hamilton pit stoplarda Rosberg’i geçti ama maalesef frenler dayanmadı. Perez’in arkasına takılan Redbull’lar çok zaman kaybettiler yoksa 1-2 olurlardı büyük ihtimal. Ve sıra geldi Massa’ya adamı sanki sabote eder gibi yine pitte hata yaptı Williams ve olası bire yarış galibiyetini elinden aldılar bence buna rağmen Massa öndeki gruba yetişti ama resmen geçiş özürlüsü olmasından dolayı bir türlü geçemedi Vettel’i daha sonrada Perez’le çarpıştılar. Sanki Perez fazla yavaştı gibi geldi bana ama emin olamadım. Her şeye rağmen Mercedes güç kaybetmiş haliyle bile idare eder durumdaydı. Rosberg gayet iyi sürdü bence yarışın yıldızları Perez – Hulkenberg – Massa ve tabiki yarışı kazanan Riccardo idi. Bence Perez’e ve Hamilton’a yazık oldu.

  57. BurakBilgin avatarı

    Son zamanlardaki en heyecanlı yarıştı keşke her yarış böyle tabi kazasız belasız. Massa nın hatası olmayabilir araştırmak lazım. Redbull un kazanacağına sevineceğim aklımaz gelmezdi 😀 Ric e tebrikler Rai spin attı gene yokları oynadı Alo daha iyiydi bugün, Rai bari en hızlı turu atar diye bekledim ama çok çok az farkla oda gitti.

    Bu arada Button son turlarda çok hızlıydı Alo Hulk 1.20 lerdeyken o 1.18 lerle tur atıyordu tam hatırlamıyorum ama 2sn kadar hızlıydı geçmesini bekliyordum zaten live timing den takip ettim

  58. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Daniel Ricciardo’nun kumaşını biliyoruz.Kapasitesini de az çok görüyoruz.Red Bull Mercedes’e yakın bir araç verebilseydi şampiyona daha farklı olurdu Mercedes’ler ile dara rahat mücadele edebilirdi.Oda Red Bull’un sorunu artık…Vettel hakkında söylenen yorumları terse bindirmek istiyorsa ne yapıp edip Daniel’i geçmeli.Yoksa en hızlı araçla şampiyon oluyordu biraz yavaş araçla baskı altında hiç bir şey yapamıyor imajı üstünde kalabilir.

    Rosberg sabırlı olduğu taktir de şampiyonluğu alacaktır.Sadece sabırlı olması gerek.Fazla maceraya da bulaşmaması lazım.Bu şartlar altında Rosberg’in bu ikinciliği çok iyi bir sonuç.Şahsi görüşüm şampiyonluk son yarışa kadar kalır.

    Yarışın kaderini değiştiren adam Massa’ya gelelim!Çok afedersiniz ama 2002’den bu yana F1’de yarışıp öyle amatörce bir kazaya yapabiliyorsa o adama dangalak denir.Öyle bir giriş yok.Öyle bir atak şekli,geçiş şekli yok. GP2 pilotunu oturtun o koltuğa öyle bir hata yapmaz.Rezalet tek kelimeyle rezalet.Böyle tecrübeli bir pilotun bu kadar saçma bir hata yapmasını başka bir kelime ile açıklamak mümkün değil.Olansa garibim Perez’e oldu.Alacağı kıymetli puanlar çöpe gitti.

    Force İndia yarışa renk katan takımlardan bir idi.Pit Duvarı çok iyi çalışıyor çok iyi taktikler üretiyor ki verimini de alıyor diyebiliriz.Çok büyük bir taktiri hak ediyorlar.Böyle giderse ciddi anlamda Red Bull’un ardından sezonu üçüncü tamamlayabilirler.(Ki şahsi düşüncem Mercedes’den sonra en iyi pilot ikilisine sahipler,Perez yabana atılacak bir isim değil…)

    Ferrari aslında söylenecek çok şey var ama şu an da yeri değil belki daha başka bir haberde ayrıntılı şekilde konuşabilirim.Her şeyi geçin araba rezalettir anlarımda koskoca 70 küsür turluk yarışta hiç mi stretiji yapamadı şu mübarek takım?Ferrari adının hakkını veremiyor ne yazık ki!Şaha kalkan at artık sürünüyor desek yeridir.Her şeyi geçin taraftara böyle bir Ferrari izletmek yazıktır günahtır.
    Kimi Raikönen’i sezon başından beri görüyoruz,izliyoruz,seyrediyoruz.
    Kişisel fikrim Kimi’nin eski reflekslerini yitirdiği şeklinde.Eski Kimi kesinlikle yok.

    Button sanırsam dördüncü oldu.Yarışta iyi işler çıkarmadılar fakat çok kıymetli puanlar topladılar.Bu sezon Ferrari-McLaren-Williams-Force İndia arasında geçecek çok değerli bir üçüncülük yarışı olacak gibi gözüküyor.Bu mücadele adına şanslı bir şekilde puan aldılar ve yarışa devam dediler.Güncellemelerle arabayı geliştirmeleri lazım.Her yarış Button bu şekilde yardımcı olamaz.Biraz çalışmak lazım.

    Yalnız ilk defa 2008 sezonundan bu yana yarışlardan zevk almaya başladım.Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder her şey.Çok güzel bir sezon geçiyor…

  59. Oh beeee !!!! Tebrikler Redbull ve Daniel Ricciardo ve Vettel….

    Button hangi ara 4. oldu..Alo yu, Hulku falan geçmiş…

  60. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
    Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

    Massa resmen içine etti ortalığın. Son yıllardaki en büyük kazaya neden oldu. Umarım 2 pilotun da durumu iyidir.

    Anlamadığım Button ne ara Hulkenberg’i ve Alonso’yu geçti? Start düzlüğünde Alonso’nun yarım sn arkasındaydı. Ama biranda 2 pilotun da önüne geçiverdi. 🙂

    1. vw-tdi-power avatarı

      Kazanın sorumlusu bana kalırsa iki pilot da değil, araç problemi ve hesap hatası. Hata sayılabilecek şey Perez’in içe yönelmesidir bence.

    2. vw-tdi-power avatarı

      Button konusuna gelince kimse bilmiyor bence 😀

  61. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya herseyi geçtim, son tura 9. giren button hulk-alo-bot-but sıralaması varken, bir anda bu 3 adamı nasıl geçti bunu çözen varsa söylesin. Adam 5 oldu derken bir baktık 5 sıra geridek button 4 olmuş. Yine yapmıştır bir uyanıklık. Çakal gibi bekliyor yeminlen bişey olsada sıra kazansam diye.

    Yarışın geri kalanı da fasa fiso. Pereze yazık oldu, Ferrariyi saymıyorum bile, Allah cezasını versin böyle mühendislerin. Yaptıkları güncellemeyi ble geri söküyor adamlar dayanmaz diye. Lan niye yapıyorsun o zaman da millete umut veriyorsun.

    Kimi yine tıss hiç kusura bakmayın. Pistin en yavaş yerinde kalkıp da spinmi atılır kardeşim, bu kadar mı kötü bu araç sen çok süpersinde.

    Sıkıntı başka bişey yok..

  62. Bu senenin Şampiyonu Rosberg olur.Dünyanın en değerli balı adamda üretiliyor

    Ben böyle bal damlayan bir adam görmedim.5 senedir takım arkadaşları yok fren sorunu yok motor sorunu

    Pozitif tek bir ölzelliği yok istikrarlıymış yemişim istikrarını.Perez olmasa 5.olacağı yarışta bile 2.olmayı başardıysa Hamilton isterse 10 da 10 yapsın son yarışta son tur lastiği patlar bu 25 saniye geriden gelip 50 puanı kapıp yine şampiyon olur.

    1. ikisinde de aynı sorun vardı, neden Rosber bitirebildi, bir de buradan düşün sonra bal ve üretim ilişkisini kur dostum.
      not: Button’ın ibretlik 4.lük hikayesini anlatacak kişi bekleniyor.

      1. Çünkü araç yavaş olanı ödüllendiriyor.Aynı Schumide olduğu gibi yarış içinde ilk senesi hariç her zaman daha hızlıydı Rosbergten öyle olunca araç hızlı olanı bitirmek için üretilmiş

        Ulan bir kere de Rosbergin ilk sorunu çıksın sonra Hamilton hız kesmek zorunda kalsın alacağı uyaru ile birlikte ama yok İkisi de 325 yaparken Hamiltonın frenleri komple gider bu abimiz yine yoluna devam eder.

        Bu Şans artık başka bir açıklaması yok.Allah böyle vasıfsız bir sürücünün şampiyon olmasını istiyor.Aynı Button gibi

        1. Ta tam! Button düşmanlığı 🙂 öyledir, Rosberg’i şampiyon göreceğime olan inancım tam. Belli de olmaz daha çok yarış var.

    2. İyide Rosberg bir pilot olarak bugün gayet iyiydi üstüne düseni fazlasıyla yaptı en basından sonuna kadar.
      Hamilton pitte geçti Rosberg i pistte değil Sonuçta baskıya karsılık vererek geçisin müsait olduğu bir pistte iyi is çıkardı.İki pilot böyle bir pistte bir kez bile yanyana gelmediler el insaf.

    3. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      Bal derken aynı sorunları Rosberg’de yaşadı?
      Buda yarış galibiyetini götürdü!

    4. Pilot taraftarlığını anlamıyorum.Tur bindirecekleri yarışı ikisinin aptallığı yüzünden başkası kazandı. İkisini de kovmak lazım.Önemli olan takımdır.

  63. Fakat şöyle düşünmek lazım Mercedes’lerde sorun olmasaydı ne kadar zevk alabilecektik? Bir sonraki yarış tekrar eskiye dönecek her şey.Bizde 1 yarıştan aldığımız eğlence ile idare edeceğiz.

  64. button nasıl 4. oldu. haberi yaparken kaldım?

    1. ben en son 4.oldu diye gördüm ama yanlışta görmüş olabilirim

    2. Kimse Bilmiyor!!!

    3. Yusuf Hitay avatarı

      işin garibi beşinci de değil, dördüncü olmuş :P.

    4. valla iki teorim var, 1. si Alonso Hulkenberg’e atak yaptı ikisi de dışarı falan açıldı o ara geçti, ama ilk sıralarda kazalar falan oluyor diye göremedik. 2. si ise kaza anında sarı bayraklar altında falan geçti…

      1. sinin olmuş olma ihtimali daha yüksek bence 😛

    5. Lewis Hamilton - McLaren (TEE) avatarı
      Lewis Hamilton – McLaren (TEE)

      Kimse bilmiyor. 🙂 Adam resmen 8.likten 4.lüğe ışınlandı 10 saniyede. 😀

    6. o değil arkasındaki ile de 5 sn fark yapmış ne ara olduysa

      1. onu takip ettim Bottas’a sürekli fark açtı, demek sonradan hızlandı Mclaren ama bu saniyeler içinde iki pilot geçebilmesini açıklamaz.

  65. Ricciardo’ya tebrikler perezi geçti ve galibiyeti aldı.Vettel ve Massa perezi geçselerdi muhtemelen Rosberg günü 4veya 5 sırada tamamlayacaktı.

  66. Tebrikler Gülen Adam

    Çook iyi iş çıkardın. Sanırım Red Bull a yeni taraftarlar kazandıracaksın

    Diğer Takımları destekleyen Fanlar dahi alkışlıyor seni

  67. Hatanın tamamı kesinlikle Massa’da değil. Tekrarları izleyin, göreceksiniz Perez’in ne kadar etken fren yaptığını ve içeri hafif kırdığını. Massa hesap hatası yaptı. Ancak Perez’in fren sorunu yaşadığını nerden bilebilirdi ? Aynı hatayı Formula 1’in efsanesi Michael Schumacher’de yapmıştı. Bu pilotun kötü olduğunu göstermiyor.

    Tek suçlu Massa değil bana göre. Tabi ki tekrarları izlemek lazım ancak Perez’İnde suçu varmış gibi geliyor.

    1. vw-tdi-power avatarı

      Bence kaza suçlusu kişisel suçtan çok dediğin gibi Perez’in fren problemi hem de Massa’nın bunu hesaplayamaması. Gayet normal ve Allah’a şükür yaralanmasız bir kaza idi.

    2. vw-tdi-power avatarı

      Hatta şimdi baktım tekrara, Perez içeri doğru hareket yapmış. Hata Perez’de. Çok yazık, ikisine de çok yazık oldu. Massa ve Vettel podyumu tamamlardı olmadı maalesef.

    3. jules bianchi fan club avatarı
      jules bianchi fan club

      2002’den beri F1’de yarışan bi adamın bu kadar saf olmaması lazım tecrübe farkı diye bir şey var ayrıcı çok saçma girdi oraya.

      1. vw-tdi-power avatarı

        300km/s civarında bir hızda, biri üzerine doğru milim oynasa kim olsa o kadar çabuk tepki veremez. Burada suç Perez’in fren arızasında ve Massa’nın bunu hesaplayamamasında, kişisel bir noktaya suç yıkamayız. Bir tek Perez’in içe yönelmesi var hata sayılabilecek o da zorlarsan.

  68. sadece sonuna doğru seyrettim
    Mercedes dışında kazanan olması güzel
    tahminim herkes aynı fikirde Ricordo Rosberg’i geçerken Tribünlerde büyük bir gürültü yükseldi aynı şekilde Vettel geçisinde de ses yükselmesi oldu
    Redbull’un çok taraftarı yok dersek F1 severler değişik kazanan görmek istiyor demek yanlış olmaz

  69. ah ferrari diyorum bende redbull kadar gelişim olsaydı moor gucu aslında onemlıde burda ama ferrari renodan beter hızı bıle yok nerdeyse şimdiye ric yerine podyumda kazanmıs olabılırdı tebrık edıyom tabkı ric

  70. OtonomAktor avatarı

    ne yarıştı ya hiç beklenmeyen bir son oldu. massa cidden sonda biçti pereze çok yazık oldu. massa hem kendi iyi götürdüğü yarışı hem de özellikle perez in harika götürdüğü yarışı bitirdi.

    ric ilk galibiyetini şansla beraber aldı tebrik etmek lazım.
    vet te çok iyi sürdü pitlerde geçilde ric e genelde hep aynı tempoda gittiler. massa perez teması az daha onu da götürüyordu şansı varmış gerçekten.

    ferrariye söylücek laf bulamıyorum siz anlayın. alo kötü araçta gerçekten çok iyi rai den çok daha iyi. Allah ferrari taraftarlarına alo ve rai taraftarlarına sabır versin.

  71. Yarışın sadece sonlarını izledim.Normalde izlememeye karar verdiğimden.Fakat bu senenin tek iyi yarışı olabilir.Gerçi son 3-5 tur dışında yine zevk aldığımı düşünmüyorum.Mercedes ile bu kadar fark varken.Ricciardo’ya tebrikler yine ne yaptı etti çakma şampiyonun önünde bitirdi ve yarışı kazandı.Massa’ya şaşırmadım böyle beceriksizlik yapacağını tahmin etmiştim.Ferrari’ye de yazıklar olsun diyorum.Öndeki aracı 20 tur geçemeyen rezalet bir tasarım yapmışlar.Button bile 4. oldu utanın be.Alonso da Mclaren’e geçsin.

  72. Sonuç olarak inanılmaz bir yarıştı. Rosberg çok iyi iş çıkardı soruna rağmen. Perez’e üzüldüm açıkçası, Massa’ya kadar çok iyi idare etmişti. Ancak Massa’nın da çok hatası yok Perez zaten frenlerle ilgili sorun yaşıyordu.

    Biri Button’ın nasıl 4. olduğunu açıklarsa sevinirim, onu ben çözemedim. Alonso ile Hulk’u ne ara geçti?

  73. Bugün Ferrari güncellemesini kullanabilseydi muhtemelen kazanacaktı. Fakat Ferrari’nin neden güncellemeyi kullanmadığını Mercedesin yaşadığı sorundan anladım. Bundan soraki yarışlarda artık şu temel güncellemenin üstüne koymak dileğiyle.

    1. Ferrarinin kazanmayla uzaktan yakından alakası yoktu bugün.

  74. Mercedesin sorunlu aracı bile az daha yarış kazanıyordu bu ne lan böyle ? İki araçta aynı anda aynı sorunun yaşanması çok enteresan.

  75. Ricciardoyu tebrik ediyorum.Ayağına gelen fırsatı kullandı.
    Massa’nın super lisansı var mı?
    Hamilton ve Rsoberg’i de ayrıca kutluyorum.Elli tur arabanın suyunu çıkardıktan sonra yarışı başkası kazandı.Kul yapısı bu.O kadar zorlayınca bozuldu tabii.Bu araba ile herkes yarış kazanabilir.
    İkisini de kovmak lazım.Favorim Danica Patrick

  76. Osman Yıldız avatarı
    Osman Yıldız

    Rosberg yarışın kahramanı ne yazık ki..

    Red Bull fırsatı iyi değerlendirdi. Ferrari bildiğiniz gibi.. Massa yine yaptı yapacağını.

    Button nereden çıktı hiç anlayamadım.

  77. Ricciardo’nun gülüşü dışında konuşacak hiçbir şey yok. Çıkar lan kaskı!

  78. Charlie Whiting avatarı
    Charlie Whiting

    Bugün kim cenabetti acaba ? 😛 Ne yarıştı be…

  79. yanlış anlaşılmasın ama şu massa küçük bir sakatlık geçirip şu f1 i bıraksa artık ya. perezin yerinde olsam çeker vururum. çok kötü bir kaybeden küçük enişte.
    rosberg ve ricciardo ders verdiler tebrikler

  80. MyN1Fernando avatarı

    tek kelimeyle muhteşem bir yarıştı.perez aradan daha önce çekilse rosberg podyuma bile çıkamayabilirdi.force india virajda yarım saniye yiyor resmen mercedesten.

  81. Yusuf Hitay avatarı

    tarihi ricciardo yazdı 😀

  82. OHA OHAAAAAAAAA!

    Ne biçim yarıştı lan ekrana kilitlendim son 20 dk da. Massa güzel sıçtı sıvadı.

    Riccardoya helal olsun. RBR’nin kazanacağına sevineceğim aklıma gelmezdi.

  83. Ne yarış ne yarış harikaydı, çekişmeler geçişler Redbulllar, Massa (son tura kadar) Perez harikalardı..Ricciardo helal olsun böyle güzel yarış izlemedik son 4 yıldır 🙂

  84. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ben böyle yarış heyecanı görmedim kesinlikle süperdi 😀

  85. Ne yarıştı ama . Sezonun en sıradışı yarışını en sıradışı isim kazandı. En iyi lastik koruyan adam son 2 turda yarışı kazandı.

  86. Massa gözünü seveyim kendini öldürmeden kaybol git şu seriden, güney ülkelerinde domates falan yetiştir.

    1. Perez’in fren sorunu vardı. Erken fren yapacağını tahmin edememiştir. Bence çok normal.

      1. Buradaki mesele hatanın kimde olduğu değil ki, kazanın boyutu.

        1. Yusuf Hitay avatarı

          hatanın kimde olduğu değilse mesele, massa niye domates yetiştiriyor. perez de biber yetiştirebilir.

          ben perez’in son anda hamle yaptığını gördüm. ve fren problemi yüzünden çok çok erken fren yaptığı için kazanın sebebi öndeki araç olabilir.

        2. vw-tdi-power avatarı

          Arkadaşın demeye çalıştığıda sanırım suçu direk Massa’ya yıkmamak lazımdı. Yoksa kaza korkunçtu şükür bir şey olmadı.

        3. Kazanın boyutunun ayarlandığı bir düğme yok. Mevzu patlar, ne olacaksa olur. Frenleyemeden çarpışıp frenleri kaybettiler. Massa paraşüt mü açacaktı?

          1. Hamilton kendi hatasının kurbanı oldu. Frenleri gereksiz yere çok fazla zorladı ve bum ! 18 puan çöpe.

            1. Bana yazmamışsın gibi anladım ama aynı fikirdeyim. Belki de sorundan önceden de nispeten fazla aşınmış olabilir. Hamilton bundan bile sorun çıkarabilir.

              1. Ufaktan bir fail oldu.

  87. Sorun morun yaşadılar fakat kocaman tebrikler RİCCİARDO 🙂 konuşamıyor garibim 🙂

  88. vw-tdi-power avatarı

    MASSAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

    Ricciardo’ya tebrikler, çok büyük iş çıkardı sorunlardan iyi yararlandı. Vettel Hulkenberg’i geçemeyerek bitirdi şansını.

    Yarış çok keyifliydi, sonlarında keyiften sigara yaktım resmen 😀

    Ama kaza olmadı… kaza hoş olmadı, tam göremedim ama hata sanırım Perez’in araç arızasında ve Massa’nın hesap hatasıydı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir