Perez, Massa Kazası Nedeniyle 5 Sıra Cezası Aldı!

Sergio Perez, Kanada GP’nin son turlarında Felipe Massa ile kazaya sebep olduğu gerekçesiyle 5 sıra cezası aldı.

Yarışın son bölümünde 3.lük mücadelesi veren Perez, Vettel ve Massa arasında Perez ve Massa kaza yaparak yarış dışı kalmıştı.

Yarış esnasında ilk başta kazaya Massa’nın sebep olduğu görüşü hakim olsa da tekrar görüntüleri izlendiğinde Perez’in Massa’nın önüne doğru ufak bir hamle yapması sonucu kazanın gerçekleştiği düşüncesi ortaya çıktı.

Yarış hakemleri olayı incelemelerinin ardından Perez’i suçlu buldular. Perez’in suçlu bulunması nedeniyle hakemler Force India pilotuna sıradaki yarış Avusturya GP için 5 sıra cezası verdiler.

Açıklamada “11 numaralı araç yarış çizgisinde yön değiştirdi ve 1. virajda 19 numaralı araç ile temas yaşandı.” sözlerine yer verildi.

Bunun dışında hakemler, ilk turda takım arkadaşına çarpan Marussia pilotu Max Chilton’a da 3 sıra cezası verildiğini duyurdular.


Yorumlar

“Perez, Massa Kazası Nedeniyle 5 Sıra Cezası Aldı!” için 14 yanıt

  1. perez massa kazası neysede chilton a ne diye ceza verirler onu anlamadım.yahu adam yarım spin esnasında hemde kendi takım arkadaşına temas etti.vede satarttan hemen sonra.yani karambol bir durumda.yarış kazası olarak geçiştirilebilirdi.massa perez kazasında perez in azda olsa sola bir hamlesi var.massanında biraz uyanık olması lazım.yani sözün özü cezalar biraz abartılı.

  2. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    önündekileri geçemediği için bir ceza da massaya vermek gerekiyor.Vettele 3-4 defa dışarıdan atak yapacagına bir defa içeriden atak yapsa podyumdaydı.

  3. jules bianchi fan club avatarı
    jules bianchi fan club

    Hayatımda gördüğüm en saçma ceza.

  4. Kaza daha yavaş bir virajın frenlemesinde yaşansaydı ve daha hafif çaplı bir darbeye sebep olsaydı Perez’e ceza verilmezdi. Sadece yüksek hızda gerçekleştiği için verilen bir ceza. Bana göre iki pilot da tamamen suçlu sayılamaz.

  5. Mustafa Sar avatarı

    gerçek massa bu işte.. havasını bulduğu zaman gerçekten komple pilot.. hep söylüyorum Ferrari’den gidecek pilot massa değil alonso olmalıydı.. kazaya perez’in massa’nın önünü kapatma isteği sebep oldu.. eğer perez WETTEL’e karşı atak yapmak için içeriye doğru hamle yaptıysa ki bu da mümkündür. o zaman olay tamamen yarış kazasıdır… massanın burada zerre kadar kusuru olduğunu sanmıyorum..

    1. FerrarşFanTR avatarı
      FerrarşFanTR

      yav he birader he. Ferrari kimsenin havasını bulmasını beklemez. Alonso gibi Hamilton gibi Raikkonen gibi her zaman havanda olmak zorundasın araç ne kadar kötü olursa olsun kendi becerilerinle araçı bir adım ileri taşımak yarışlarda %120 ni vermek zorundasın.

      Kimse kimsenin havasını bekleyemez Ferraride. Gidicek olan kişi ALonso olmalıymışmış.

    2. Massa gelıpte ovme burda adam butun f1 de olunabılıcek poztıf olanaklara sahıpken yınede gecemedı kımseyı ondan dolayı goz denılen organın sadece sende olduğunu dusunup pompalama

  6. İlk yorumumda da belirttim açık Perez’in hatası olduğunu. İnsanlar Massa düşmanlığına devam ediyorlar. Türk f1 taraftarlarının Massa ve Button düşmanlığına anlam vermek zor doğrusu. Dün iki pilot da çok iyi işler yaptı, biri talihsiz ve hiçbir hatasının olmadığı kazaya kurban gitti, diğeri ise hızının ödülünü 4 sıra yükselmek ile aldı. Massa bu performansını bırakmayacaktır, Massa’dan daha çok güzel yarışlar izleyeceğiz. Ben daha çok Williams adına üzüldüm. Takım olarak en iyi haftasonunu yaşıyorlardı, Sir Williams bile ne kadar mutlu idi, her şey kursaklarında kaldı.

  7. Millet hala Massa’da suç buluyor cidden inanılmaz. Hakemler bile Perez’e ceza vermiş fakat hakemler değil kendileri daha iyi biliyor. Savunmaları daha da komik, niye Massa’nın direksiyonu sağa bakıyormuş. Sanki düzlük sonunda sağa doğru bir eğim yok, Massa düz gitmeliydi hatta sola gitmeliydi. Bu sayede çimlerden geçebilirdi belki. :d

    Olayda %99 Perez hatalı. %1’lik payı da Massa belki biraz daha sağdan girebilirdi diye veriyorum. Hatta belki o hızla düşük bir ihtimal de olsa Vettel’e atak yapabilirdi son virajda. Yazık oldu Massa’ya.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Adamdan niye bu kadar haz etmiyorlarsa hemen Massa ya yüklendi sitenin F1 uzmanları.

  9. Oversteer arkadaşım, demekki sola hamle yapmaya hakkı yokmuş.

  10. walla bende massa bodoz daldı gördüm dü

  11. Yusuf Hitay avatarı

    massa domates yetiştirmekten kurtulmuş oldu böylelikle. 🙂

    ilk kaza anında suçu perezde bulmuştum, sonra tekrarları görünce emin olmuştum. frenlemeye gelinirken öyle ani bir hamle yapması çılgınca gerçekten. ceza gerekir miydi bilmiyorum ama perez hem takımı adına hem de massa adına her şeyi berbat etmiş oldu.

    1. Kafam acıdı ya, bu kadar büyük taş atılır mı ? 😀

      Ben Massa’ya suç bulmamıştım, anlatamadım sanırım. Çok fazla kazaya karıştığından bahsederek bir kinaye yapmıştım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir