McLaren, Casusluk Olayı İle İlgili Basın Bildirisini Düzelltti

yazar:

kategori:

McLaren’den Renault’a geçerken Phil Mackereth’in, yanında götürdüğü bilgilerle ilgili konunun görüşüleceği bugünkü Dünya Motorsporları Konseyi duruşması öncesinde McLaren, takım tarafından çıkarılmış önceki basın bildirisindeki hataları düzeltti.

Geniş ölçüde uluslararası basına dağıtılan bildiri, Renault içine sızan McLaren bilgilerinin kapsamı ile ilgiliydi.

McLaren; FIA’nın kendilerinden, verilen yanlış bilgilerin düzeltilmesini istediğini açıkladı.

Tam metin:

"FIA bizden, Renault F1 ile ilgili bir gazeteci tarafından bizim adımıza verilen bir basın bildirisindeki hataları düzeltmemizi istedi ve biz de bunu yapmaktan memnuniyet duyarız. Düzeltme, aşağıdaki gibidir."

"Bildirimizde, McLaren’in gizli bilgilerini gördüğünü kabul eden Renault çalışanlarından 18 şahit ifadesi olduğunu bildirmiştik"

"Bu kapsamdan, 18 farklı Renault çalışanının, McLaren gizli bilgilerini gördüğünü kabul ettiği durumunun ortaya çıkması yanlış anlaşılmadır. 13 Renault çalışanı, 18 tanık ifadesi verdi ve bunlardan şimdiye kadar 9’u, McLaren’e ait gizli teknik bilgileri görüp üzerine tartıştıklarını kabul etti.”

"Bilgisayar disklerindeki bu gizli bilgilerin, 11 Renault bilgisayarına yüklendiğini bildirmiştik"

"Bu doğru değil. Mr Mackereth, bilgileri 11 bilgisayar disketine kopyaladı. Bu 11 bilgisayar disketindeki bilgiler, Renault IT çalışanı tarafından Eylül 2006’da Renault’un T: sürücüsüne yüklendi ve sonrasında Bay Mackereth tarafından, Renault’un network sunucusu üzerinde bulunan kendi şahsi ev dizinine transfer edildi. Bay Mackereth’in kişisel dizinindeki malzemelerin yedek bir kopyası, sayısı bilimeyen Renault’un yedek sunucusu/teybine dolduruldu.”

"Bildirimiz, McLaren Gizli Belgelerini gördüğünü kabul eden Renault çalışanlarının her şeyi bilgisayar ekranlarından gördüğü şeklinde değerlendirilmiş olabilir."

"Sadece Bay Mackereth ve Bay Hardie, McLaren Gizli Bilgilerine Mackereth’in bilgisayarında baktıklarını kabul etti. McLaren Gizli Bilgilerini gördüklerini kabul eden diğer 7 çalışan bunları, bilgisayar çıktısı veya basılı kopya evrak şeklinde gördüğünü kabul eder.”

"Biz, Bay Mackereth tarafından 11 bilgisayar disketi ile alınan bilgilerin, tek olarak 780 çizimi içerdiğini söylemiştik”

"Bu bir hataydı. Bay Mackereth tarafından disketle alınan bilgiler, basılı şeklinde ve çıktısı alındığı 762 sayfa tutan e-postadır. 11 bilgisayar diski, tekli olarak 18 teknik çizimi içermektedir. Bay Mackereth ayrıca, McLaren amortisörlerinin basılı kopya çizimlerini aldığını da itiraf etmiştir.”

"Biz, McLaren bilgilerinin yekün olarak (içeriğinin) “2006 ve 2007 McLaren araçlarının bütün teknik kopyaları” olduğunu söylemiştik”

"Bunun aydınlatılması gerekiyor. Durum şudur: Bay Mackereth tarafından alınan McLaren çizimlerine ek olarak bir gizli MP4-22A Özellikleri evrakı içindeki bilgiler, 2007 McLaren aracının temel çizgileri hakkındaki teknik bir tanımlama ile onun yenilikçi ve performans arttırıcı sisteminin teknik detaylarından oluşmaktadır.”

"Yarınki (Perşembe) duruşmanın öncesinde yukarıdaki açıklamaları yaparak FIA’ya yardım etmekten memnuniyet duyuyoruz”

Renault’un duruşması bugün Monako’da toplanırken FIA ayrıca, McLaren’in 2008 aracının Ferrari bilgileri içerip içermediği konusundaki incelemeler ardından aracın yasal olup olmadığını Cuma günü açıklayacak.


Yorumlar

  1. durumumuz renault ile hemen hemen aynı tek fark belgelerin alındığını bizim takımda 3 kişi biliyordu ama renault mühendisleri bizim belgelerin kendilerinini elinde bulunduğunu biliyorlardı yani bizden daha da fazla ceza alabilirler

  2. mclaren fan avatarı

    762 sayfa bilgi ve 18 teknik çizim deniyor ferrari mclareni 780 saydafan suçladı,ayrıca bu adamlar renaultun veri tabanına yükleyip tartışmışlar..ve buna rağmen mclaren kadar ceza almayacak sa veya daha fazla FİA bıraksın gitsin bu işleri…

  3. Bazi arkadaslara anlatamamistim, 11 disket 780 cizim almaz diye, Renault iste bu yuzden Mclaren gibi buyuk bir ceza almayacaktir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir