Heidfeld "F1 2009'da Çok Tehlikeli Olacak"

yazar:

kategori:

2009’da downforce yarı yarıya azalacak kurallara göre. Tam ısınma sağlamayan slick lastikler ile büyük tehlikeler olabileceğini söyledi Alman pilot.

GPUpdate.net’e konuşan Heidfeld "Bugün 2009 aero paketi ile test ettik ve bu paket mevcut kullandığımız pakete göre yarı yarıya daha az yere tutuşa sahip. Eğer slickler dönerse beklediğimiz kadar yol tutuşu olmayacak. Daha az downforce olacağı için yol tutuşu da az olacak ve bu yüzden 2009’da daha yavaş olacağız."

"Eğer böyle devam eder ve lastikler de böyle olursa 2009’da Formula 1 çok tehlikeli olacak. Daha çıkış turumda bile geri dönmeyi planladım çünkü bir sürü pilot yanımdan uçarak geçiyordu. Diğerlerine göre hareketsiz durduğunuzu hissediyorsunuz ve aracın spin atması çok kolay. Çok, çok tehlikeli." dedi.

Heidfeld daha iyi lastikler ile daha fazla yere tutuşun çözüm olabileceğini öneriyor ancak bunun da tam çözüm olup olmayacağı konusunda emin değil.

heidfeld_slick_jerez_490_804861385.jpg

Heidfeld "Bridgestone daha iyi lastik yaparak bu durumu biraz düzeltebilir ancak sorun olan ‘Bu lastikler bir fark yapacak mı?’ Eğer başka bir lastik üreticisi ve rekabet olsaydı bu sorun çözülürdü. Eğer lastikler daha yumuşak olursa bunun çok faydası olur. Ancak ben lastik uzmanı değilim. Belkide lastiğin bileşenleri değiştirilmeli. Ancak böyle oldukça tehlikeli olacak. Lastikleri değiştirmeliler ya da lastik ısıtıcılarına izin vermeliler." dedi.

Yarışların daha rekabetçi ve heyecanlı olması için gelecek sene çekiş kontrol sistemi yasaklanıyor. Ancak 2009’da planlanan slick lastik ve aero kuralı ile Heidfeld herşeyin zorlaşacağını düşünüyor.

Heidfeld "Çekiş kontrol sistemsiz daha da kötü olacak. 2009’da çekiş kontrol sistemini kullanma şansımız olsaydı bile, araçları kullanmak çok zor olacak. Lastikleriniz sıcak olsa bile yeni paket ile çok az yol tutuşu olacak. Çok fazla güç ancak çok az yol tutuşu var. Ben bunu sevmiyorum." dedi.

 


Yorumlar

  1. o zaman 2009 tam anlamıyla soru işaretleriyle dolu olacak.. grid pozisyonunda başlanıldığı gibi bitmeyecek yarışlar =)heyecan en üst noktada olacak =)

  2. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    heidfeld çok korkmusa benziyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir