Smedley: “Force India Perez’in Yarışını Çoktan Bitirmeliydi”

yazar:

kategori:

Williams’tan Ron Smedley, Kanada GP’nin son turunda Felipe Massa ile büyük bir kazaya sebep olan Sergio Perez’in yaşadığı sorunlar nedeniyle kazadan önce yarışı bırakması gerektiğini düşünüyor.

Massa ve Perez, son tura girerken Perez’in ilk viraja gelirken hafif sola doğru gelmesiyle büyük bir temas yaşayıp bariyerlere girdiler.

Hakemler Perez’in kazada sorumlu olduğu sonucuna vardılar ve ona Avusturya GP için 5 sıra cezası verdiler.

Smedley “67. turda arka frenlerinin olmadığını telsizde duyduk. Bize o zaman yansıdı ancak daha önce de söylenmiş olabilir. ‘Hiç frenim yok’ Perez’in ifadesiydi ve takım ona ‘Devam edebiliyorsan sürmeye devam et. Edemiyorsan pite gel.’ dedi. ”

“Dürüst olmak gerekirse bu açık bir şekilde uç bir hata. O şekilde bir sorun varsa aracı niye pistte tutuyorsun? Bugün iki takım sorun yaşadı ve onlardan birisi bizdik. Biz Valtteri’ye yavaşlamasını, frenleri ve motoru korumasını söyledik. Özellikle frenleri korumasını, bunun tehlikeli olabileceğini söyledik. Onu yavaşlattık ve puan kaybettik ancak hayat böyle.”

“Lewis Hamilton fren ve motor sorun nedeniyle aracını durdurmak zorunda kaldı. O sürücü dünya şampiyonluğu mücadelesi veriyor.”

“Felipe kazada 27G kuvvete maruz kaldı ve her ikisi de iyi olduğu için rahatladık. Çünkü böyle bir kazada neler olabileceğini düşünmek istemiyoruz.”

“Perez’in bir kaç turdur elektronik fren sistemini kullanmadığı açığa çıktı. Bir kaç turdur tamamen arka frenlerle yarışıyormuş. Araçta mı sorun vardı, son turlarda öylemi gidecekti bilmiyorum. Ancak kesin bir şekilde o çok erken fren yaptı. Sola doğru çıktı ve Felipe ile temas yaşadı.”

“Birisi ciddi bir şekilde yaralanmadığı için ve Sebastian’a yandan vurmadığı için şanslıydık. Önemli olan kimsenin yaralanmaması. Hakemler kanıtları inceledikten sonra Sergio’ya 5 sıra cezası verdiler.” dedi.


Yorumlar

“Smedley: “Force India Perez’in Yarışını Çoktan Bitirmeliydi”” için 8 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Bence Massa’nın yarış hayatı çoktan bitirilmeliydi

  2. Massa iyi bir pilot değil. Ama burdaki tüm suç onun değil. Perez aynasına bakmadan yarış çizgisini değiştiremez. Massa kazayı engelleyebilirdi neden engelleyemedi peki? Üzerinde müthiş bir baskı var bu birincisi. Ferrari yıllarından beri sürekli alonsoya kaybetti yeni takımında kendini ispatlamak istedi sezon başından beri istedikerini bir türlü yapamadı bu yarış bu fırsatı buldu aracı çok hızlıydı araç kendi üzerine düşeni yapıyordu 3-4 turda büyük farkı eritip liderinde içinde bulunduğu grubu yakaladı ama geçecek hamleyi yapabilcek kabiliyet yok bu adamda. Sadece bu değil viraj çıkışlarında yavaş kalıyor araç üzerinde hakimiyeti mükemmel değil limitlerden uzak bazen apeksi bile tutturamıyor belki alonsodaki yetenek onda olsaydı son 10 turda yarışı bile kazanabilirdi. Bu adam bu kadar kötü değildi geçirdiği büyük kazanın etkisi büyük oldu. Geçmiş dönemlerde arka grupltakilerle çok temas etti velhasıl artık cesur/hakim massa gitti baskı altında ezilen korkak/hissedemeyen massa geldi. F1 i trajik şekilde bırakmaz umarım. Üzülüyoruz massa..

  3. Massa da Perez de twitter da kendilerinin haklı olduğuyla ilgili şeyler paylaşıyor birde vettelin massayı son anda fark etmesi bence massanın o doğrultuda gitmesi vettel kendi şansını kendi yaratmış burda gerçekten çok korkutucuydu bu sitede insan hayatının ne kadar önemsiz olduğunu gösteren bazı karektersizlerde keşke çarpsaydı gibi saçma yorumlar atarak seviyesizliğini gösterdiler gene.
    Vettelin kamerasından kaza anı:
    https://vine.co/v/MD07j6lMTeW

    1. OtonomAktor avatarı

      Vettel iyi görmüş cidden. Bu yaris iyiydi vettel bu dikkati ve refleks hareketiyle gözüme girdi vallahi su an.

  4. perez muhtemelen vettel’e çarpacağını düşünüp refleks olarak sola kırdı. önündeki pilot için fazla geç, arkasındaki için fazla erken fren yapmıştı. sonunda da kaza oldu.

    1. Akıl ve Mantık avatarı
      Akıl ve Mantık

      Perez Vettel’den uzakta, yani Vettel’e çarpmamak için bir hamle yapmadı,manasız bir şekilde hafif sola kırdı ve Massa çarptı.

  5. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Smedley kafası çalışan bir yarış mühendisi,Perez zaten hata yapmaya müsait birisi bile bile lades dedi Force India ki yarış stratejileri de berbattı.Herkesi sabote ettiler,Hulkenberg kazalar olmasa 7.olacaktı neyine yaradı bu strateji peki? Tek faydalanan Rosberg oldu,yoksa 5-6 ancak bitirirdi arkadaki araçlar rahat geçerdi Mercedes’i ki Riccardo zorlanmadı bile geçerken.

  6. Smedley “67. turda arka frenlerinin olmadığını telsizde duyduk. Suç Perez ve takımın buna rağmen pilota sürmesini söylüyorlar hadi bu gayet normal ama bu sorunla bari mücadele etmeyip alına bilecek en iyi sonuç alınabilinirdi Nico Rosberg’in yaptığı gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir