Renault, Suçlu Bulundu ama Ceza Yok

yazar:

kategori:

Yönetim kurulundan yayınlanan bir bildiri, herhangi bir cezanın olmadığını doğruladı.

FIA bildirisi: "Dünya Motorsporları Konseyi’nin olağandışı toplantısı, 6 Aralık 2007’de Monako’da yapılmıştır."

"Dünya Motorsporları Konseyi; Renault’un, Uluslararası Spor Kuralları’nın 151c maddesini ihlâl ettiğine karar vermiştir. Ama ceza uygulanmayacaktır"

"Kararla ilgili ayrıntılı nedenler, 7 Aralık 2007’de açıklanacaktır ve duruşmanın bir kopyası, daha sonra mümkün oladuğunca en kısa sürede yayınlanacaktır."

Renault, McLaren’in gizli bilgilerini elinde bulundurduğu gerekçesi ile FIA tarafından sorulara cevap vermesi için çağrılmıştı.

Casusluk konusunun kapsamı, 2006’nın sonlarına doğru Phil Mackereth’in McLaren’den Renault’a geçerken, yanında götürdüğü disketler içindeki gizli teknik bilgileri içeriyordu.

Başka takıma ait bilgilerin elde bulunması, 151c maddesinin ihlâli anlamına geliyor ve bunun için de, sporun itibarının kaybolduğundan referans alınıyor.

Renault hakkındaki bu karar, McLaren’in Temmuz ayında Ferrari ile ilgili bilgileri elinde bulundurup, suçlu görülmesine rağmen yetersiz delil nedeniyle ceza almaması ile benzerlik taşıyor.

McLaren, Paris’teki bu duruşmadan ceza almamış ama daha sonraki günlerde ortaya çıkan pilotlar arası e-posta alış verişleri, güçlü delil sayılarak 100 milyon dolar para cezasının yanı sıra 2007 puanların silinmesi kararı alınmıştı.

McLaren ayrıca, Ferrari bilgilerinin 2008 araçlarında kullanılıp kullanılmadığının kararı ile yarın yüzleşecek.


Yorumlar

  1. FİA: Ferrarinin İşgüzar Adamları

  2. FİA mclaren e cezayı verdi ama renault a cezayı veremesin istiyorum ben veremesinde cumle alem gordsun FİA nın ne mal oldugunu

  3. Visor yaptığın hesaplama doğrudur. Çünkü aynı hesabı Serhan Acar da yapmıştı Brezilya podyumu hazırlıkları sürerken.

  4. alonso23 sezonda Kimi icinde ayni seyi soyluyordunuz ama iki pilotunuzuda 1 puanla gecip sampiyonlugu aldi 🙂

  5. Mc_LaReN_MeRcEdeS avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdeS

    icemanx fazla söze gerek yok bence! herkes biliyo fia=ferrari denklemini fia kanıtlayamadı ama araçlarımızda ferrariden bi bilgi olduğunu? burdaki olay çok daha değişik renaultun bilgilerden yaralanıldığı fia tarafından söleniyo ama ceza yok !!!!

  6. Mc_LaReN_MeRcEdEs avatarı
    Mc_LaReN_MeRcEdEs

    tamamen saçmalık bu!! mc larenin bilgileri kullandığı kanıtlanamadı ama en ağır cezaları verdiler takıma.renaultun bilgileri kullandığı fia tarafından kanıtlandı fakat ceza yok!! gerçekten akıl erdiremiyorum .

  7. eyyy mclarenciler siz degilmiydiniz mclaren fetrrariden 780 sayfalık bilgileri calarken aman bu neki bisey olmaz demiyomuydunuz biz tifosi olarak acı çektik acııııııı sizin bu vurdumduymazlık ve gerçeklerden kaçmak size yakısmıyodu ama gelin gorunki bilgi calınmak nasıl biseymis gorunnn alın size acı bol bol tadın… saygılar…

  8. VISOR arkadaşım atlamakta olduğun bir nokta var McLaren cezayı aldıktan sonra sence Alonsoya yeterli desteği verdi mi?Lewisin şampiyon olması için uğraştı takım bende bir McLarenci olarak destekliyordum bu politikayı yani puanlar silinmese Ferrari rüyasında görürdü şampiyonluğu

  9. Yani Ferrari 204 Mclaren 203 olacakti sezon sonunda, Mclaren`in takimlar puani silinmesede Ferrari takimlarda yine sampiyon olacakti, gozden kacirdigim bisey varmi arkadaslar?

  10. Mclaren`in takimlar puani silinmeseydi 109+109=218 macaristan puanlarini dusunuz 218-15=203.. Ferrari`nin takimlar puani 110+94=204.. Mclaren`in takimlar puani silinmesede takimlar bazinda yine sampiyon olacakti, yanlismi hesapliyorum???

  11. valla şaırmadım yani fıa bu olay mclaren le alakalı olduğu için mclarenin memnun oloacağı bir karar veremedi.zaten 100 milyon dolarlık rekor ceza ve takımlar puanlarıın silinmesi mclarenin sezonun iki şampiyonasınıda kazanacağını bildikleri içindi.hiçdeğilse hiçbirşey kazanamayacağı belli olan ferrari yide memnun etmek için puanlar silindi takımlar şampiyonası kırmızılara hediye edildi.ama sezonun sonunda yapılan hatalar ve şans faktörüyle kimi şampiyon olunca .neyseki insafa gelip mclaren mercedesin cezasını 50 milyon dolara indirdiler.ben burda çok kesin iddia ediyorum mclarenin şampiyon olabilmesi için ya max istifa edicek ya ron istifa edicek ki max ın mclarene düşmanlığı son bulsun .ya da 88 otomobili mp 4-4 ya da 2005 süper hızlı mp4-20 sinin daha dayanıklısı olacak .ama neyseki bu takımın adı mclaren mercedes o yüzden ron ve tayfası 3. şıkkı tercih edeceklerdir .kazanıp kaybet mek hiç önmeli değil.formula 1 deki kazanma tutkusunu ve rekabeti sadece pistte yaşayan bir takım olduğu için mclaren mercedes f1 de uzun süre daha rakiplerinin nefretini kazanmaya devam edecek.

  12. team_spirit avatarı

    sonucun böyle olacağı belliydi zaten mclarene bir darbe daha:D:D
    bakalım şimdi hangi takımı şikayet edecekler bmw?red bull?toyota? yoksa williamsmı:D:D

  13. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    151c maddesi yukarıda da belirtildiği gibi "Başka takıma ait bilgilerin elde bulunması, 151c maddesinin ihlâli anlamına geliyor ve bunun için de, sporun itibarının kaybolduğundan referans alınıyor." başka takıma ait bilgilerin haksız şekilde başka takımın elinde bulunması ve kullanılmasını içeriyor. unauthorized possession diyorlar buna

  14. bence mclaren bunun peşini bırakmaz ve renault önünde sonunda ceza alır..

  15. bu sporu REZİL ettiler REZİL!

  16. simply the best avatarı
    simply the best

    151c maddesi nedir çok merak ettim.Nası herkes ihlal ediyoda kimse ceza almıyo.nası bi şeydir bu yaa

  17. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    arkadaşlar mclarende de aynı karar verilnişti. çok iyi hatırlıyorum ingilizce mettni o temmuz ayında yapılan ilk açıklamada aynıydı 😀 possession of ferrari authorities but not evidence 😀 bu da aynısı. önümüzdeki günlerde mclaren itiraz eder ve tekrar incelenir. ozaman renoya ceza verilir. bu casusluk skandallarının cılkı çıktı ya

  18. McLaren-Mercedes avatarı
    McLaren-Mercedes

    Bu sonuç bize çok acı bi gerçeği tekrar gösterdi FIA resmen TARAF tutuyor Renaultnun yaptığı suç McLarenin ki ile kıyaslanamaz bile resmen herşey ortada mühendisler gördüklerini kabul etmişler ee daha ne istiyorsunuz!!!!!MCLaren saçma 2 tane e-mail ve SMS den dolayı ceza verdiniz araçta başka elinizde hiç bir somut kanıt yokken bize 100 milyon dolar artı puanların silinmesi ve en önemlisi prestijimize,itibarımıza zarar verdiniz bunun hesabını nasıl vericeksin FIA??? Artık At gözlüklerini çıkarın gerçekleri görün daha başka söze gerek yok lanet olsun FIA'ya ve ona yalakalık yapanlara..Adalet diye bişi kalmamış Dünya'da..

  19. Yavaş yavaş gidişat aynı olmaya başladı. McLaren sonu ile aynı mı olacak?

  20. Nasıl yani burada kanıt yetersiz mi görüldü yani?Herkes biliyor bunu Renault mühendisleri bile söylediler bu teknik çizimlerden haberdar olduklarından peki pilotların haberdar olması ile mühendislerin haberdar olması arasında çok mu büyük fark var bu çizimlerden yararlanacak olan mühendisler pilotlar değil

  21. Ne alakası var. Önce McLaren'e de ceza vermemişlerdi.Daha sonra tekrar dava oldu ve kanıtlar ortaya çıktı.Yukardaki haberde yazıyo görmüyomusun.

  22. FİA tamamen tarafsızlığını yitirmiştir aynı olay McLarene olduğunda görülmemiş bir ceza verilirken McLarenin hakkı yenildiği zaman ohh ohhh afiyet olsun böyle devam edin diyor.Kusura bakmasın kimse ama Mosley hemen istifa etmeli herkes Ferrari olayında Mclaren ihraç edilmeli derken Renault yaptığında aynı cezanın aynı para cezasının verilmesini beklemiyor neden acaba ikiside hırsızlık değil mi hem McLaren olayında tamamen alma değil kendi çalışanı veriyor FİAya lanet olsun başkada sözüm yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir