Rossi: Sezonun En İyi Yarışıydı

yazar:

kategori:

Yamaha’nın İtalyan pilotu Valentino Rossi, İspanya GP’sinin sezonun en iyi yarışı olduğunu söyledi.

“Bu sezonun en iyi yarışıydı ve çok keyif aldım. Dün sıralama turlarında çok iyi bir tur yapmak mümkün değildi ve çok mutlu değildim. Ama motordan emin hissediyorum”

“Ayrıca performansım ilk üç pilot ile aynı değildi. Ama bugün motorum gerçekten iyiydi. Ön tarafı daha iyi hissediyordum. Güçlü ve hızlı olmayı başardım”

“Ne yazık ki sabah ısınmada küçük bir hata yaptım. Ancak yarış boyunca hızlı olacağımızdan emindim”

“Yarışa ilk beşten başlamak her zaman için iyidir. Güçlü olduğumu hissediyordum ve yarışın ilk turundan itibaren zorlamaya başladım. Eğer hava daha sıcak olsaydı Honda’lar ile mücadele edemezdik. Bu bize yardımcı oldu”

“Motorda çok güvende hissettim. Marc ve Dani ile mücadele edebilecek güçte olduğumu hissediyordum ve onlar ile zafer mücadelesi verdim”

“Ama Marc beni geçti ve onu yakalamak gerçekten zordu. Dani’nin beni geçtiği zaman onların benden biraz daha hızlı olduğunu anladım. Onları geçip yarışı kazanmak istedim ama imkansızdı. Bu konuda biraz üzgünüm ancak yarış gerçekten iyiydi”

Rossi gelecek yarış için iyimser konuştu.

“Assen geçen yıl benim için harikaydı ama neyse ki bu sene hemen hemen her yerde daha güçlü hissediyorum”

“Assen çok sevdiğim bir pist ve Yamaha için de iyi bir pist. Hafta sonu boyunca motordan maksimumu çalışıp, Marc’ı yenmek için elimizden geleni yapacağız”


Yorumlar

“Rossi: Sezonun En İyi Yarışıydı” için 7 yanıt

  1. nadir olarak izlerim ama bu sezon marquez yüzünden daha fazla izlemeye başladım. ancak şu dikkatimi çekti:

    motogp izleyenlerin hepsi rossi fanı, spikerler dahil. marquez hepsini ezip geçiyor, yarış sonu spikerler pedrosaya rossiye lorenzoya methiyeler diziyor.

    ilk sezonunda şampiyon olmuş ve bu sezon 7 yarışın 7sini de kazanmış biri varken diğerlerinin övülecek hiçbir tarafı yok bence. motor farkı olabilir ancak bu arkadaş kimin yanına gelirse gelsin dağıtacağı kesin 🙂

    1. Moto2 de de böyle her yarışta maf ediyordu diğerlerini. Arada sırada Stefan Bradl geçiyordu bunu 🙂 Sırf motoru hızlı diye kazanmıyor, çok büyük bir yetenek bence. Hem de çok genç.

      1. Onur Gentas avatarı

        Bana göre Rossi’yi ayrı tutmak gerekir diğer ikiliden. Rossi’nin de gençliği fırtına gibiydi. Şuan yarışan 35 yaşında ve ağır bir kaza geçirmiş olan Rossi. Bence Marquezle kıyaslamak doğru olmaz.

    2. Demekki düzenli motogp izlesen Y.Top’u ilk gördüğün yerde fırçalarsın, eger ben görsem -amiyane tabirle- kafa-göz girerim. O kadar nefret ettirdi kendinden.
      Onun anlatımı yüzünden d-smartin sesini kısıp internetten ses uydurmaya çalıştım bir kaç kere yarişlarda. Kendisi zaten tam bir Rossicidir, kargadan başka kuş tanımayanın elle tutulabilen gözle görülebilen gerçek bir örneği. Rossi 6 sırada 5. ciyi geçiyor, spiker havalara uçuyor, Rossi geliyor, yarış harika vss. Ama aynı tur içinde, liderliklte Marc ile Lorenzo tek motor gibisine yapışık girderek cehennemi yaşıyorlar , Yigit’in sesi; evet sayın seyirciler öndeki mücadele devam ediyor. 🙂

      Marquez’in geçen yıl gpye girişi Hamilton’un 2007 girişine çok benziyor. İlk yarışlarda Marc’ın performansını sürdüremeyecegi konuşuluyordu, bazı pistlerde, sıcak havada soguk havada yagmurlu havada, şurda burda bu işleri yapması zor deniyordu, ama O ‘çocuk’ geçen yıl motogpyi diriltti resmen. Çaylak şampiyon olmak ona her türlü yakıştı. Şaşırtıcı derecede doğal ve sıradan normal insan tepkilerinde, En genç bilmem ne rekorlarını alt üt etti, ama sanki evin hamcub cocugu.

      Pedrosa boş beleş bir pilot, Weber gibi bir şey standarttan oteye gidemez, kazancak motoru varken kazanamayan, başkasının kazanamadiği yarişlari kazanan birisi.
      F1’in Şumisi ile Gp’nin Doktoru aynıdır bana göre, ikisini de yarış dönemelerinde hiç sevmedim, hiç tutmadım. Ama iyi sürüyorlar Allah için. Takdir başka sevgi başka.

      Son bir örnekeleme Lorenzo-Vettel, ikisi de kazanırken aynı modda aynı tepkilerde idi. Birbirlerinin kopyası

  2. Chewbacca41 avatarı

    Rossi’nin dile getirdiği gibi sezonun en heyecanlı en güzel en iyi yarışıydı

    Rossi Marc Marquez’e büyük saygı duymakta

    elde ettiği dereceler Rossi’yi etkilemiş görünüyor

    son olarak yarışı ayna gibi görüntülerle izlemek isteyen varsa ki içinde F1 dahil hemen hemen tüm motorsporlarını taze taze veren bir site

    mutlaka bu siteyi bir yere kaydedin

    site en geç 2 gün içinde hafta sonu yarışılan yarışları vermekte

    http://www.gpreplay.com/index.htm

  3. rossinin hakkıydı yarış yazık oldu.

  4. ewet guzel yarıstı uzun turlarda onde olmak guzeldı mucadele de vardı formula 1 dede boyle gormek ıstıyoz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir