2008 Jerez Testleri Üçüncü Gün – Williams

yazar:

kategori:

Williams Toyota takımı pazartesi günü yalnız başına çalıştığı pazartesi gününün ardından takım olarak bugün Jerez’deki dördüncü gününü tamamladı.

Dani Clos görevini Kazuki Nakajima ve ardından Nico Rosberg’e devretmeden önce pazartesi günü Grove kökenli takımda programa başlayan isim oldu.

Ardından bugün takım geçiş döneminde kullandığı FW30 ile 130 turu tamamladı ve 1:19.388’lik derecesiyle günün yedinci en hızlı takımı oldu.

Nico Rosberg

" Jerez’deki test takım için iyiydi. Benim çalıştığım iki gün bu hafta başında gerçekleştirilen çalışmalardan muhtemelen daha yararlı olanıydı, hava koşullarının da sabit olması testin verimli geçmesine olanak sağladı."

" Uzun süre pistte kalmayı başardık ve temel olarak 2009 için bazı önemli mekanik geliştirmere odaklandık ve iyi denebilecek bazı temiz sonuçlar aldık. Bununla birlikte slick lastiklerin çalışmasını anlamak ve yeni aero bileşenleri öğrenmek için zaman harcadık. İki gün boyunca her zaman yararlı olan ve dayanıklılık konusunda bir sorun yaşamadığımız turlar attık, ne kadar yeni parçayla turlar attığımız da dikkate alınması gereken bir diğer nokta. Genel olarak olumlu bir test haftasıydı."

Kazuki Nakajima

" İlginç bir test dönemiydi çünkü modifiye edilmiş FW30 ve slick lastiklerle bu ilk tecrübem oldu. Aracı son kullandığımdan bu yana bir aydan fazla bir süre geride kaldı bu yüzden tekrar kokpitte olmak güzeldi. Malesef salı günü bazı teknik sorunlar yaşadık ve hava koşulları çok iyi değildi bu yüzden tur zamanları biraz kısıtladı. Buna rağmen araçta iki gün geçireceğim bir sonraki Jerez testleri öncesi iyi bir hazırlık dönemi oldu."

Dani Clos

" Takımla ile birlikte bir diğer iyi test dönemiydi ve kendime olan güvenimi arttırmak için iyi bir fırsattı. Gün kötü hava koşullarıyla başladı bu yüzden koşullar başlangıç için oldukça farklıydı ve pist üzerinde bulunan tek pilot bendim, lastikler için doğru sıcaklığı bulmak zordu. Pist kurumaya başladığında koşullar gelişti ve sürüş daha kolaylaştı. Mühendislerin bizden istediği herşeyi tamamladık ve yararlı olabilecek verilerle döndük bu yüzden yaptığım işten mutluyum."

Sam Michael, Teknik Müdür

" bu haftaki test dönemi boyunca slick lastiklerin anlaşılması ve 2009’da geçerli olacak yeni aerodinamik kurrallar çerçevesinde başka sert up değişiklikleri üzerinde çalıştık."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir