Villeneuve: Yeni Motorlarda Sesten Çok Güç Önemli

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Jacques Willenuve, yeni motorlarda sesten çok, gücün ön plana çıkması gerektiğine inanıyor.

Formula 1’de V8 motorları yerine getirilen yeni V6 turbo motorların sesi taraftarlar ve organizatörler tarafından büyük bir eleştiri almıştı.

1997 yılında dünya şampiyonluğu yaşayan Jacques Villeneuve’e göre, motorlarda sesten çok güç ön planda olmalı.

“Birçok yarışı televizyonun sesi kısıkken izledim. Benim için sesler iyi bir gösteri kadar önemli değil. Yeni motorların en büyük sorunu hiçbir güce sahip olmadığı izlenimini vermesi”

“80’li yıllara bakarsanız seslerin çok yüksek olmadığını görürsünüz. Fakar araçlara baktığınızda onların ne kadar güçlü olduğunu anlardınız.”

Villeneuve, 165 yarışlık kariyerinde 11 galibiyet, 13 pole pozisyonu ve 23 podyume elde etmişti.


Yorumlar

“Villeneuve: Yeni Motorlarda Sesten Çok Güç Önemli” için 3 yanıt

  1. Babasının aracını sürmeyen birisi bunu söyleyemezdi…

  2. Motorlar konusunda haklı fakat ses rezalet.Özellikle de Ferrari aracındaki ses.Resmen motor bir şeyler ile boğuşuyor gibi.

  3. motorlar güçsüz o konuda haklı ama bence sesler de bu sporu diğerlerinden ayrıt edici bir özelliktir 80 yıllarında ses az olabilir ama pilotlar mansell prost senna piquet berger vb 90 larda schumacher hakkinen villeneuve hill frentzen coulthard irvine vb 2010 ve 2014 arası alonso hamilton massa button hariç yeteneksiz pilotlar var schumacher dönemez ama bir kaç sezonluğuna da olsa hakkinen ve villeneuve dönse araçların sesi artsa mika ve jacques sonuncu da olsa o ilgi artar f1 de

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir