Ferrari, Alonso’nun Sözleşmesini Uzatmak İçin Erkenden Harekete mi Geçti ?

Alman ve İspanyol medyasında yer alan haberlere göre, Ferrari Alonso’nun 2016 yılında bitecek olan sözleşmesini uzatmak için erkenden harekete geçmiş olabilir.

Ferrari, Alonso’nun takımdan ayrılmayacağı konusunda ısrarcı olamaya devam etse de, İspanyol pilotun 2014 yılının sonunda McLaren’e Button’ın yerine geçebileceği konuşuluyor.

Ron Dennis’in, Sebastian Vettel, Fernando Alonso ve Lewis Hamilton gibi pilotlardan bir tanesini takımında görmek istediği biliniyor.

Buna karşılık İtalyan takım, Alonso’nun sözleşmesini uzatmak için aceleci davranmıyor.

“Fernando ile yeni bir kontrat imzalamak için aceleci değiliz. Onun bizimle sözleşmesi devam ediyor ve 2016 yılına kadar takımda kalacak. Şuan için tek odak noktamız F14-T’yi geliştirmek”

Ancak 1997 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve’e göre, İtalyan takım Alonso konusunda endişelenmeli.

“Fernando’nun artık yorgun olduğunu düşünüyorum. Açıklamaları artık iki yıl önce olduğu gibi sevinç ile yarışmadığını göstermektedir. O ekibi omuzlarında taşımaktan geçen yıl vazgeçti”

“Fernando artık kendisi ile birlikte takımı sürükleyecek güce sahip değil”

Ama Villeneuve’e göre Ferrari kısa süre içerisinde ‘tünelin sonundaki ışığı’ görebilir.

“James Allison performansını göstermeye başlıyor ve bu durum sürücüleri motive edebilir. Sanırım gelecek yıl Ferrari’nin düzeldiğini göreceksiniz. Tabi Fernando’nun meyveleri bekleyecek sabrı varsa”


Yorumlar

“Ferrari, Alonso’nun Sözleşmesini Uzatmak İçin Erkenden Harekete mi Geçti ?” için 6 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Git,kurtar kendini Alonso.Ferrari’nin yakın geleceğini hiç iyi görmüyorum.Batan geminin malları misali kaçan kaçana olabilir.Takıma katılan ve teknik profili yüksek insnalar bile 3 sezon sonunda istifa etmeyi düşünüyor.Ekibe son 4-5 yılda katılan sayısı ortada tabi ipi çekilen sayısı da ortada.

    Tekrar tifosilerin sevindiğini ve İtalyan marşını podyumda duymayı o kadar özledim ki anlatamam

  2. James Allison ve Mattiacci dışında hiçbirine güvenmiyorum.

  3. James Allison performansını göstermeye başlıyor ve bu durum sürücüleri motive edebilir. Sanırım gelecek yıl Ferrari’nin düzeldiğini göreceksiniz.

  4. varsa iyi bir seçeneğin git kurtul. Mercedes’te açık varsa hiç kaçırma alonso

  5. alonso ferrariden gitmeden bu ferrari hızlanmayacak gibi 🙂 alonso ferrariden gidipde ferrari hızlanırsa gerçekten yazık olucak

  6. fernando 33 yaşında bu yılda şampiyonluk umutları sona erdi ve 5 senedir hayal kırıklığı yaşıyor onun elinde olsa bir yarış geciktirmeden redbull veya mercedese geçer fakat iki takımında kadroları sağlam ve dolu cok aykırı bir durum olmazsa gidebileceği bir adres var mcleran gelgelelim mcleranla ferrari son senelerde albirini vur ötekine der gibi başarısız bence fernando mcleranın honda ile neler yapabileceğini görmek erken davranmamak ve ferrariyede bir yıl daha şans tanımak için devam edecek mcleranla honda birlikteliğinin başarılı olması durumda gelirim gibisinden ön protokol bile yapabilir ben ferrarinin seneyede mercedese kafa tutacağını sanmam ve fernando yuvadan uçar bunlar kişisel tahminlerimdi zaman herşeyi gösterecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir