Kubica, KERS Bana Zarar Verecek

yazar:

kategori:

Robert Kubica, 2009’da kullanımına geçecek olan Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemini ile gelecek ilave ağırlığın kendisine zarar vereceğine inanıyor.

Bazı takımlar, maliyet kısıtlamaları kapsamında bu sistemin üretiminin gereksiz olduğunu söylerken BMW Sauber, KERS’in en büyük destekçisi görüntüsündeydi ve birçok takımın gelecek senenin ilk yarışlarına sistem olmadan girmesini bekleniyor.

KERS ile ilgili karışık duygulara sahip olduğunu söyleyen Kubica, bunun nedenini de griddeki en ağır pilotlardan biri olarak ilave ağırlığın kendi performansına etki edeceğini belirtti.

Kubica: " Aracımız tabii ki KERS olmadan da çalışır."

" Ve benim düşümceme göre KERS olmayan araçlar, KERS olup da onu kullanmayan araçlardan daha hızlı olur. KERS için alan gereklidir. Eğer onu kullanmıyorsanız, alanı boşa harcıyorsunuz demektir. Neyin daha iyi olduğunu ve hangi doğrultuda gelişim yapılması gerektiğini değerlendiriyoruz"

" Benim talebim, ilk yarışta en güçlü ve en iyi performans gösteren aracı kullanmamız. KERS ile daha büyük bir dezavantajım olacağından KERS’siz aracı tercih ederim. Ve bütün uzun ve ağır pilotların hem fikir olduğunu da bir gerçek. Araçta ilave ağırlık olacak ama pilot dahil aracın minimum ağırlığı sene sene ile aynı. Yani bu bir dezavantaj gibi görünüyor."

Polonyalı pilot, ilk yarışlara KERS ile çıkıp çıkmama kararını vermek için BMW Sauber’in, kış testlerinin sonuna kadar bekleyeceğini işaret etti.

Kubica: " Farkın ne olduğunu tam olarak söylemek için çok erken. Çünkü KERS, üzerine çok çalışmış olmamıza rağmen daha ilk dönemlerinde."

" KERS’li ve KERS’siz araçlar arasındaki farkı tarif etmek hala hemen hemen imkansız. Benim kişisel görüşüm, uzun ve ağır bir pilot olarak, gerçekten olumlu değil. KERS’in ağırlığı çok etkiliyor, özellikle de iş ağırlık dağılımına gelince. Bu durum beni çok sınırlıyor."

" (Butona) basınca ilave tetiklemeyi hissetmek güzel. Evet işe yarıyor ama konfigürasyonun daha hızlı haline gelinen ilk yarışa yaklaştığımızdaki dönemlerde nasıl olacağına bakmalıyız. Bunun en önemli mesele olduğunu düşünüyorum."


Yorumlar

  1. KERS olsun olmasın hafif olan pilotlar her zaman daha avantajlıdır zaten. Ağırlık dağılımını ayarlamak için birkaç kg daha fazla safra kullanabilirler. Bu yeni bir durum değilki 🙂
    Asıl sorun slick lastiklerle birlikte ağırlık dağılımının öne doğru alınması gerekirken KERS sisteminin mecburen aracın arka kısmında kalıyor olması. Bu hafif olan pilot içinde iyi bir durum değil zaten. Ön tarafa koyacağı birkaç kg safra durumu düzeltmez. Çözüm daha hafif KERS sistemi geliştirmekten geçiyor.

  2. boy diyeti:) şimdi mazeret bulmayalım.Altındaki bmw se denildiği gibi araç güçlüyse sorun olmaması lazım.Artık birşeyler bekliyorum bmw den.

  3. o zaman biraz diyet yap

  4. Al sana bir soru işareti daha.Aslında önemli ve gözden kaçan bir olayı ele almış bizim Kubica…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir