Di Montezemolo, Yeni Güç Dengelerine İşaret Etti

yazar:

kategori:

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Max Mosley ve Bernie Ecclestone’nin egemenliğindeki dönemin bittiğine inanıyor ve şu an geçerli olan maliyet krizinin, sporun üst düzey seviyesindeki değişimi hızlandırabileceğini düşünüyor.

Montezemolo’nun FIA ve FOTA arasında kilit rol oynadığı görüşmelerden, maliyetlerin azaltılması ile ilgili bir dizi önlem üzerinde anlaşıldı.

Bununla birlikte Montezemolo, takımlar arasındaki yeni ahengin sonuçlarından biri olarak, Ecclestone ve Mosley ile geçmişteki çatışmalarında kaybettikleri alanların daha iyi kavrandığını görüyor.

Montezelomo işte bu yüzden de Mosley ile Ecclestone’nin zaman zaman geçmişte uyguladığı "böl ve ele geçir" taktiğinin şimdiden sonra işe yaramayacağına inanıyor.

F1’in gelecekteki yönünü soran Gazetta dello Sport’a konuşan Montezemolo: " Zaman akıp geçiyor ve birkaç sene içinde ben de emekli olacağım."

" Bu da kriz, enine sonunda yüzleşilmesi gereken bu yenilenmeyi hızlandırır. Ecclestone’yi 1973’ten beri tanırım ve onun harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Ama birkaç sene önce münakaşa ettik: gelirlerin % 70’ini kendisine % 30’unu takımlara dağıtması nedeniyle ona aç gözlü dedim. Şimdi 50-50’yiz. Dahasını yapmamız gerekecek, göreceğiz."

" Belli olan şey, Formula 1’deki böl ve ele geçir kuralı bitti."

Motorların ömrünün uzatılması ve bağımsız takımlara tedarik için ucuz anlaşmalar yapılması sözü ile, standart motorların spora girmesi tehdidi şimdilik rafa kalkmış durumda.

Ve Montezemolo, kendilerinin standart motor ile yarışmaya zorlanması durumunda belki de bütün üreticilerin spordan ayrılacağına inancını tekrarladı.

Montezemolo: " F1’den ayrılmak için doğru zamandı: bütün takımlar için standart motor onaylansaydı, en azından 4 veya 5 üretici ayrılacaktı. Ferrari’den başka 4 veya 5 demek istiyorum."

" Temmuz ayında burada, Maranello’daki bütün takımların katıldığı toplantıdan beri ileri yönde büyük adımlar attık: 2009’da motorlarda şimdiden %50 tasarruf yapmış durumdayız ve 2012’den itibaren bütün bütçeden %50 tasarruf yapacağız."


Yorumlar

  1. Kanka dedigin Coughlan-Stepney gibi olur, asagidaki cumleyi bida oku..

    Ama birkaç sene önce münakaşa ettik: gelirlerin % 70'ini kendisine % 30'unu takımlara dağıtması nedeniyle ona aç gözlü dedim. Şimdi 50-50'yiz. Dahasını yapmamız gerekecek.

  2. Ahmet  Keleş avatarı

    aman ron dennis kafa tutsa bitirirler dimi Mercedes-Benz'i Daimler'i 😀

  3. Ahmet  Keleş avatarı

    kanka oldukları içindir.

  4. Max ve Bernie nasil bir guce sahipler ki Montezemolo`dan baska kimse kafa tutamiyor 🙂 FOTA`nin basina bu adam secildiginde elestirenlerin dikkatini cekerim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir