Maliyet Kısıtlamaları Pilotların Ücretini Düşürebilir

yazar:

kategori:

Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug’un ardından Ferrari takım patronu Stefano Domenicali de, dünyayı saran ekonomik krizin etkisiyle Formula 1 pilotlarının da ücretlerinde düşüşe gitmeye zorlanacakları belirtti.

FIA ve Formula 1 takımlarının geçen haftalarda maliyetlerin düşürülmesi il ilgili olarak kararlar almasıyla birlikte sporun bu krizden çıkabileceği yönünde umutlar arttı.

Ama Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, bu maliyet kısıtlamalarının, takımların içinde geçtiği bir dönmein başlangıcı olduğunu ifade etti ve bir sonraki hedefin pilotlar olacağına inandığını söyledi.

Autosprint’e konuşan Domenicali: "Gelecek aylarda köklü bir değişim olacağını düşünüyorum, pilotların aldığı ücretler de dahil olmak üzere"

Domenicali, bu denli etkili bir hareketin büyük takımlardan geleceğine inanıyor.

Domenicali: "Açık olalım: büyük veya küçük, takımların önemli ölçüde maliyet azalatmak zorunda olduğu bir zamanda bir tanesi, fark yaratacak bir yeteneğe ihtiyacınız olduğunu söyleme hissine kapılabilir."

"Bununla birlikte şu anki şartlarda büyük takımların, küçük takımlar şu anda bunu yapamaz, bazı pilotların aldığı belli paraları artık önermeye yetecek kabiliyette olmayacağını hissediyorum. Bu yüzden bu mesele ile ilgili görüşmeler yapılabilir"

Önceden yapılmış anlaşmalar için, Monza’da açıklanan Kimi Raikkonen’in yeni anlaşması gibi, bir değişikliğin söz konusu olup olmadığı sorulduğunda ise Domaniceli: "Hayatta herşeyde değişiklik yapılabilir"

"Önemli olan şey, bunu yapmak istemek. Anlaşma şartlarını biliyoruz. Bununla birlikte, bütün takımlar ve bütün pilotlar arasında bu meselenin kısa zamanda görüşüleceğine inanıyorum"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir