Fisichella: "2009, Büyük Bir Fırsat"

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, yeni teknik işbirlikçilerinin destekleri ve radikal kural değişikliklerinin, gelecek sene Force India takımına parlaması için harika bir fırsat sağlayacağına inanıyor.

Silverstone kökenli takım, gelecek sene için Mercedes ile motor konusunda, McLaren ile de teknik destek açısından anlaştı.

2009 kurallarının da takımların sıralamasında oynamalar yapma ihtimali ile birlikte Fisichella, 2008’de gridin gerisinde boğuşan takımının bundan faydalanabileceğine inanıyor.

Fisichella: "(2009’u) dört gözle bekliyorum. Yeni kurallarla birlikte tamamıyla değişim olabilir, özellikle de oluksuz lastikler ve farklı downforce seviyeleriyle"

"Bu kurallar için iyi bir araç oluşturmanın ve oluksuz lastiklere sahip yeni araçla mümkün olduğunca kısa sürede çalışmaya başlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yeni işbirlikçilerimizin bizim için harika bir fırsat olduğunu da düşünüyorum"

Force India, 2008’de puan alamadı ama Fisichella, gelecek sene için işlerin daha parlak göründüğünü düşünüyor.

Fisichella: "Şüphesiz bu sne daha iyi bir şansa sahibiz. Ama kimse yeni kurallarda işlerin nasıl ilerleyeceğini bilmez. Bunu yalnız Avustralya’da göreceğiz"

Tecrübeli İtalyan pilot ayrıca, takımın hayal kırıklığı yaratan sezonuna şaşırmadığını da kabul etti.

Fisichella: "Zor bir sezondu ama böyle olacağını biliyorduk. Aslında sezonun başlangıcında bazı yerlerde ilk 16’ya girmeye çok yakındık, puanlara makul ölçüde yakındık, Honda ve diğerleri gibi üretici takımlara da oldukça yakındık. Gerçekte zor bir sezondu."

"Bazen doğru yönde hareket ettik ama sezon içinde yönümüzü bir parça kaybettik. Son bir kaç yarışta da 2008 aracının gelişimini durdurduk. Bu yüzden zorlamaya devam etmek zordu"


Yorumlar

  1. R.SCHUMACHER  avatarı

    umarım Fisico senin dediğin gibi olur ve force india ile hem sen hemde sutil orta sıralarda yarışır durumda olursunuz ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir