Toyota 2009'da Kusursuz Dayanıklılık Hedefliyor

yazar:

kategori:

Toyota takım patronu Tadashi Yamashina, yeni kuralların görüleceği yeni sezonda mükemmel dayanıklılığa sahip olmayı hedeflediklerini belirtti.

Toyota, 2006’ın başından bu yana ilk kez podyuma döndüğü ve takımlar sıralamasında 5. olduğu 2008’den keyif aldı.

Bununla birlikte Yamashina, dayanıklılık sorunları ile takımın iyi fırsatları kaybettiğinin farkında ve 2009’da mükemmel bir düzenleme hedefliyor.

Takım patronu ayrıca, 2008’in olumlu şeylerinden ziyade F1’deki ilk galibetlerinin peşine düşmeye odaklanmaları gerektiğini belirtti.

Yamashina: "Sezonun sadece olumlu açılarına takılıp kalmamalıyız."

"Toyota’nın Formula 1’deki amacı kazanmak ve bunu 2008’de başaramadık. Ayrıca daha fazlasını beklediğimiz zaman başka hayal kırıklıkları yaşadık, mesela Fuji’de"

"Diğer takımlara kıyasla bizim dayanıklılık durumumuz iyiydi ama sorunlar nedneiyle yine de bir çok yerde puanlar kaybettik ve bütün dayanıklılık sorunlarını gidermek amacıyla çalışıp didinmeliyiz. Çünkü kaybedilen puanlar, şampiyona açısından çok şeye mal olabilir"

"Pilotlarımız, %100 dayanıklılığı hedeflememizle kendinden emin şekilde dinlenebilir, bunun çok hırslı bir hedef olduğunu bilsek de, başarmak için tam gaz çalışıyoruz"

Yamashina, zor geçen 2007 sezonunun ardından geçen sene takımının başarılardan dolayı gurur duyduğunu kabul etti.

Yamashina: "Takımın 2008’de göstermiş olduğu gelişimle çok gurur duyuyorum. Hedeflerimizden birini gerçekleştirdik: podyuma geri dönmek; ve bir çok yarışta önde mücadele ederken potansiyelimizin büyüklüğünü gösterdik"

"Bununla birlikte yapılacak hâlâ çok iş var ve bu tip önemli gelişmeleri devam ettirmeiz lazım. Böylelikle amacımıza ulaşabiliriz: yarışlar kazanmak ve dünya şampiyonluğu için mücadele etmek"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir