Briatore: Alonso Baskıyı Schumacher'den İyi İdare Ediyor

yazar:

kategori:

Renault takım patronu Flavio Briatore, özellikle baskıyı idare edebilme konusunda Fernando Alonso’nun eski pilotu Michael Schumacher’i bile geçecek kaliteye sahip olduğuna inanıyor.

Hangi pilotun daha iyi olduğunu konusunda pek bir ifade kullanmamasına rağmen Briatore, Alonso’nun Schumacher’den çok daha iyi olduğu bir konunun olduğunu belirtti.

Briatore: "Onlar, F1’in farklı dönemlerindeki iki farklı pilot. Ama ikisinin arasında Fernando’nun Michael’den daha az hata yaptığına inanıyorum"

"Fernando, üzerindeki daha fazla baskıdan daha iyisini çıkarır. Michael, baskıyı idare etmeden pek iyi değildi"

Briatore, Alonso’nun tartışmalarla dolu geçen 2007 sezonu sonunda McLaren’den ayrılmasının, İspanol pilotu gelişmiş bir pilot yaptığını ifade etti.

Briatore: "Fernando, Fernando’dur. Bir fazladan senelik tecrübeli ile geldi ve yüksek seviyenin bu çeşidinde, özellikle de rekabetçi bir takımda, bu önemlidir."

ALonso’nun 2005 Aralık ayında McLaren’e geçeceğini açıkladığında neler hissettiği sorulduğunda Briatore: "Şüphesiz iyi değildi. Noel’di ve bu, pek de iyi bir Noel hediyesi olmadı"

"Onun için zor olacağını biliyordum çünkü insani taraf Fernando için önemlidir. Ama onun orada mutlu olmadığını biliyordum. Ama kızgın veya hayal kırıklığına uğramış değildim. Sadece üzgündüm"


Yorumlar

  1. abdullah harika bir yorum yapmışssın seni ebrik ediyorum.ama bizim mclren taraftarı arkadaşlarımız anlamazlar.alonsonun ve briatorenin demeçlerini saçma bulurlar, kendini beğenmiş derler, hamilton söylediği zaman doğruları söylemiş olur.

  2. briatore söylediklerinde sonuna kadar haklı. f1 tarihide kaç tane pilot kendi takımına karşı yarışmak zorunda kaldıki. takımda gördüğü müameleden dolayı alonso nun bakışları bile değişmişti. baskı bu boyuttaydı yani.ama o baskıya rağmen şampiyonluk şansını son 20 tura kadar sürdürdü. buda bence bratore yi doğruluyo.

  3. onur aybars avatarı

    Cuma'nız mübarek olsun.

  4. Şener SALİH kardeşim tamamen katılıyorum.Böyle ayrımcılık yapmamak gerekir söylenecek her şeyi söylemişsin zaten daha bir şey kalmamış.

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Elif arkadaşım yorumunun ilk paragrafında haklısın hakedene hakkını her zaman vereceksin öyle veya böyle şampiyonluklar birinin şanslılığı diğerlerinin şansızlığından kaynaklanır fakat sonucunda hakedilir haaa hakettiğine inanmayabilirsiniz kişinin fakat tarihe düşülen bu notu değiştiremezsiniz ;
    İkinci paragraftaki kısma gelirsek TÜRKüz doğru fakat bir yanılgı var Noel İSLAMİYETte yok ;nice TÜRKler varki (İslami literatürde Gayrimüslim olarak nitelendirilir ki bu hepimizin malumudur) bu kişileri ne yapacağız gurur duyuyoruz dediğimiz atalarımızın dahi eyvallah dediği birşeye biz yokmu diyeceğiz unutmayalımki en önemli düstur emanete hıyanet etmemektir biz TÜRKsek başlı başına böyle olmadık bizim bir geçmişimiz var ve bazı emanetlere sahibiz ve kesinlikle bunlara riayet etmek ihanet etmemek zorundayız ayrıca zaten cümle alem bizi her daim olduğu gibi içeriden bölmeye çalışırken LÜTFEN bu tür ayrımcılıklara girmeyelim ;bu siteyi (kusurumu mazur görün) gayrimüslim arkadaşlar kullanmıyorlar mı? ne yapacağız atacağızmı onları ? ….

  6. elif çivici avatarı

    ya diosunuz siz ya…hangi şampiyonlukta şans yok hangi şampiyonlukta başkasının hatalarının payı yok off walla. neymiş efendim alonso beleşten kazanmıs sampiyonluguda şuymuş da buymuş da hadi onlardan anlamadınız..bari bu yılki performansında da mı anlamadınız maldan off walla off canım sıkıldı bu durunlara saygı duyun geçiin ya zaten ne biliomusunuz olay şu sewmediginiz bi pilot varsa en ufak bişeyde onu öyle etiketlersiniz sonrada konusursunuz sonrada böyle insanı laçka edersiniz allah aşkına sen o camiada olsan kusurrsuz mu olcan töbe töbe. ayrıca adam burda onlar zaten karsılaştırılamaz demiş…tek isteğim SUBJEKTİF değil OBjektif OLUN nolursa olsun insanın hakkını verin……

    ayrıca kınadıgım bir nokta iyi noeller demişsiniz isimlere bakılırsa hepimiz türküz noel bize ait değil.hoş bulmadım

  7. Alonsonun baskı altında daha az hata yaptığı tezine katılmıyorum özellikle bu senenin bazı yarışlarında örneğin monako ve kanada da bence çok fazla gereksiz hata yapmıştır..her pilot belli dönemlerde baskıya maruz kalıp hata yapabilir normal bence…biraz daha sakin olabilirsek arkadaşlar,Bülent arkadaşın holigan sözüne katılmamak elde değil…

  8. gurcan yasdığımı ii oku ok.alonsonun aracı hasarlıydı ondn kaza yaptı JAPONYADA

  9. siz burda çok anlamsız bir tartşma içersindesiniz. buda shumi yada alonsomu daha ii deniliyor. sadece biatore bi özlliğini sölmiş. merak etmeyn biatore şampluklar yaşamış bir patron shumiyifr ii tanıo alonsyuda ortlığı karıştırmayın. ve sataşmayında.

  10. gurcan hezer
    1. alonso geçen sene 2007de çinde kaza yapmadı oo japonyada oldu yağmurlu yarışta. kaza yapmasının sebebi yarışın başlarında sanırım bir redbull pilotu tarafındn kazaya karıştı alonsonun sağ arka yanı hasar görmüştü ve aracın dengesini bozuyordu ve sonundada kaza yaptı. ok.

  11. gurcan hezer avatarı

    Ferarinin yaptığı hatalardan değil ,sezon içinde f1 tarihinde bir pilota verilen en fazla ,yüksek ,gereksiz ve bi okadar da talihsiz cezalardan ötürü hamiltonun şampiyonluğu son yarışa kalmıştır ,yoksa spa da fark açılmıştı ama alonsonun durumu farklı ,özellikle 2005 mclarenin anlamsız dayanıklılık sorunları ve yarışlarda SAVUNMA yapması ona şampiyonluk getirdi.
    2007 yılında çin de kaza yapmasa alonso şampiyon olabilirdi ama o baskı altında hata yapmayan pilot!! yaptığı gereksiz kazayla ,kaybetti şampiyonluğu…
    Bunlar Briatore nin pilotonu motive etmek için yazdığı methiyelerdir ,GERÇEKLİĞİ yoktur..

  12. Schumi'nin baskı altında kaç kez hata yaptığını gördünüz ki? Aslında tersine Schumi rahat pozisyonlarda daha çok hata yapan bir pilottu, zaten fazla hata yapmazdı. Alonso daha bir 10 sezonda yarışıcak kariyeri bitince tekrar bakarız kimin hatası daha çok diye 😀

  13. burak bocek avatarı

    her zaman söylediğim gibi haberi iyi okuyup anlamak gerekiyor.gereksiz pilot mukayeseleri yapmamak için.briatore o soruyu es geçmiş zaten ki söylenmez böylebirşey.biz ise adamın söylemediğini tartışıyoruz.her pilotun kendine has özellikleri vardır demekki ona göre onun gözlemine göre alonso schumiden daha ii baskı ile savaşıp soğuk kanlı olabilmiş.gayet normal bir açıklama hiçbir art niyet yok.

  14. gökhan dündar ya nekadar basit yorumlar yapıosnz yaa hala shumi alo tartışması yapıonus.abdulah arkdşm çok güsel bi yorum yapmış.biatoreye okonuda ben katılıorum alonso daha as hata yapıo. ve sana gelince gökhan alonso ondn 2005ve 2006 şamp oldu dimiii.

  15. Gökhan Dündar avatarı
    Gökhan Dündar

    Yok yaw 🙂 Schumi ile bir olamaz alonso.Schumiden daha düşük kalitede bir pilot çünkü o….

  16. gürcan hezer, alonso şampiyonluklarını tamamiyle hak etmiştir. bir başkasının beceriksizliği ya da sorunu diğerinin başarısını engelleyemez. o zaman çıkar ben de derimki bu sene hamilton, ferrarinin beceriksizliği ve dayanıksızlığı yüzünden şampiyon oldu. iyi bir söz olur mu bu sence? hamilton bu sene ne kadar hak ettiyse alonso da 2006'da o kadar hak etmiştir. alonsoyu çok sevdiğim söylenmez ama doğru olan budur.

  17. gurcan hezer avatarı

    f1 deki ilk yılında olan ,çaylak diye nitelendirilen bir pilottan dahi AÇIK BİR ŞEKİLDE yavaş olan alonso mu korku salacak ,komiklik zirvelerinin everesti olur bu yorum;)
    alonso iyi pilot ama fisicella tada nelsona göre,hamiltonla anlaşamaz çünkü MÜCADELE EDEMEZ..
    Şampiyonluklarına bakın ,f1 tarihinde böyle şampiyonluklar yoktur ilk şampiyonluk MVLAREN ,İKİNCİSİ FERRARİ EKİBİNİN dayanıklılık problemleri,keza bu sene kazabdığı yarışlarda öyle ama katılıyorum sana korkutucu bi ŞANSI var…

  18. evren ayaoku avatarı

    Yorumunuz büyük harfle yazıldığı için silinmiştir.

    Editör

  19. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    R26:
    Az hata yapma konusunda kesinlikle katılıyorum.Fernandonun talihsiz demçleri olmuştur buda dogrudur ama 2008de gerçekten sempati topladı olgunlaştığını gösterdi.Alonso zamanında şöyle demişti böyle demişti diye başlarsanız biliyorsunuz ki efsane schumininde yaptığı birçok şey var mazisinde.Pilot olarak griddeki tartışmasız en iyisi Fernando,rakip olarak ise ben hamilton u görüyorum,fakat hamilton baskılara dayanma konusunda çok başarısız(geçen yıl şampiyonlugu kaybetmesi ve bu senede son turda neredeyse şampiyonlugu hediye edişi)

  20. gurcan hezer avatarı

    Briatore politik konuşma ve olayları böyle idare etme mantığına göre hareket ederek ,her durumdan kendisine ve takımına malzeme çıkartna yöntemini güdüyor ama arada da (bu aralar sıklıkla oluyor)böyle komik ,hatta dramatik sayılabilecek demeçler veriyor.
    2006 yılını hatırlayın ,fisicella kendisine yardım etmedi diye ,şampiyonluğu kaybettiğini düşünen süper pilot!! alonso her zamn yaptığı o ERDEMLİ tutumu sergiledi takımına ,kendisine ilk dünya şampiyonluğunu getiren takımına saldırdı ve hakaretler yağdırdı,
    Schumacher 8. şampiyonluğa giderken patlayan motoruyla gride döndüğünde gayer asil ve şampiyonlara özgü bir tavırla herkese teşekkür edip el sıkıştı,işte büyük pilotlarla ,sıradan pilotları ayıran özellik ,bu sebeptendir ki bağzı pilotlar karekterleri ile yeteneklerini pekiştirdikleri için efsane olurken ,bağzıları da yeteneklerini karekterleri körelttiği için ötelenirler ,f1 sahnesinden,alonsonun bu mecrada rakibi yok…

  21. Halihazırda en iyi, en komple takım McLaren ama Briatore ile Alonso bu sezon başımıza bela olacaklar gibi.. Bu arada iyi Noeller..

  22. evren ayaoku avatarı

    Yorumunuz büyük harfle yazıldığı için silinmiştir.

    Editör

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir