McLaren Tarihi Sponsorunu Kaybetti!

yazar:

kategori: ,

Eric Boullier McLaren’ın sponsor sıkıntısı yaşadığını hala reddediyor.

Vodafone’un ayrılmasıyla isim sponsoru bulamayan takım iki sezondur liderlik için savaşamıyor ve şimdi de uzun süreli destekçileri ayrılıyor.

Onlarca yıldır McLaren’ı destekleyen Alman moda evi Hugo Boss sponsorluğunu Mercedes’e aktarıyor.

Ancak Boullier takımının maddi sıkıntı yaşamadığını iddia ediyor.

“Hayır, otuz iki sponsorumuz var, tümünü takım giysilerinde görmeseniz bile.”

“Ve Honda’dan gelen desteğin ciddi miktarda olduğunu garanti edebilirim. Eğer bu dünyayı ele geçirmek istiyorsanız üst düzey bir takım olmalısınız ve biz öyleyiz.”

“Ayrıca iyi bir motorunuz olmalı ve bir üreticinin desteğine sahip olmalısınız.Önümüzdeki yıl hepsine sahip olacağız.”

Boullier bu sezonun aracı MP4-29 hakkında da konuştu.

“Aerodinamik yere basma kuvveti eksikliği yaşıyoruz ve bunun olduğunu biliyordum. Buraya geldiğim an, bana aracın özelliklerini söyledikleri zaman bunu farkettim.”

Ancak Boullier McLaren’ın önümüzdeki sezon üst düzey bir sürücü kadrosuna sahip olacağını söylerken Fernando Alonso’nun gelişini de gözardı etmiyor.

“Evet, neden olmasın? Çekici bir takımız. Button ve Magnussen favorilerimiz, ancak işim diğer sürücülerle konuşarak durumlarını anlamak. Hedefim en iyi sürücü ikilisine sahip olmak.”


Yorumlar

“McLaren Tarihi Sponsorunu Kaybetti!” için 17 yanıt

  1. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    “Ayrıca iyi bir motorunuz olmalı ve bir üreticinin desteğine sahip olmalısınız. Önümüzdeki yıl hepsine sahip olacağız.”

    Yazııık, iyi bir motorları yokmuş. Baksana, seneye sahip olacaklarmış iyisine

    1. Yorum yeteneği de önemli tabii 🙂

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      McLaren’in, Mercedes’in en güçsüz motorunu kullandığı ve Mercedes’in neredeyse 0 güncelleme verdiğini herkes biliyor. McLaren, bırakın Mercedes’in kendi takımını Force İndia’dan bile kötü bir motorla yarışıyor.

  2. Çok bile durdu. Brawn 2010’da Mercedes olunca Mobil 1 ile Hugo Boss’un Mercedes’e geçeceğini düşünmüştüm. Hugo Boss gecikmeli de olsa düşündüğümü yapıyor. Mobil 1’in ne yapacağını bekliyorum. Malum, Mercedes’in Petronas’ı var ve yine malum McLaren seneye Honda motoru kullanacak.

    Diğer konu; önümüzdeki sezonun sürücü kadrosu. Button’dan iyisini bulursanız yollayın. Sezon sonu boşta olacak olup da Button’dan iyi olan ?? Alonso adı çokça konuşulmaya başlandı. Sürüşüne laf söyleyenin alnını karışlarım ama ben bu arkadaşı bir daha McLaren tulumlarıyla görmek istemiyorum. Lewis de konuşuluyor. Önümüzdeki sezon için Mercedes’i bırakıp McLaren’e geçmeyi düşünmesi attan inip eşeğe binmek istemesi gibi bir şey olur. Vettel ?? 2015 için motor sorunu çözüldüğünde hızlı olacağı açık olan Red Bull yerine ne yapacağı belli olmayan McLaren-Honda’yı seçer mi? Niye kimse Hulkenberg’i görmüyor? Bu çocuğun şampiyon olacağı günü eminim hepimiz bekliyoruz. Ama şampiyonluk hızlı araçla geliyor. Peki hızlı araca sahip olan (veya hızlı araç yapma potansiyeli olan mı diyelim) McLaren-Ferrari-Mercedes-Red Bull bu çocuğu neden görmüyorlar ya da onlar olumsuz anlamda ne görüyor da ben göremiyorum ??

    1. Kardeş lafı ağzımdan aldın bu Hulkenberg’in suçu ne yahu adam daha ne yapmalı büyük bir takıma geçebilmesi için hala anlamış değilim eğer Hamilton Mclaren’e geçecekse Hulkenberg’de Mercedes’e geçsin çift Almanla yarışsınlar hem bu kadar taraf tutmazlar.

  3. murat aksoy avatarı

    Nihayet. McLaren’in karizmasına ve tarzına çok yakışsa da ulaşılabilirlik bakımından tüketiciye uzak olduğu için her zaman uyuz olurdum. McLaren ürünü almak için 300 500 euro vermeden bir tişört alabilmek için yaklaşık 20 sene bekledim.

    1. murat aksoy avatarı

      Ferrari’nin ürünleri perşembe pazarında romanlar tarafından satılıyorken bize gidin champ Elysees’de hugo boss mağazasından pit crew tişörtu alın diyorlar(dı).

  4. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Magnussen’den de bi cacık olmayacak bu belli. Button ve Magnussen ikisi de yada en azından birisi takımdan gitmeli. Alonso ya da Vettel’den birisi mutlaka alınmalı.

    Hugo Boss ile McLaren’in uzun yıllardır ortaklığı vardı. Ayrılmalarına üzüldüm. Sonuçta Hugo Boss Alman markası. Mercedes’te bu kadar iyiyken geçmesini yadırgamıyorum.

    McLaren’in sponsor sıkıntısı çekmediği iddiası ise bana göre koca bir yalan.

    32 sponsorun çoğu küçük ölçekli anlaşmalar. Vodafone’dan senede 75 Milyon $ alıyorduk. Önümüzdeki yıl iyi bir sponsor şart.

  5. Boss gider başkası gelir..

  6. Mclaren Honda ile anlaşarak çok doğru bir karar alsa da kadrosuna bir yıldız ya da yıldız adayı katmalı Magnussen ile bu iş olmayacak gibi fazla sıradan ekstra bişeyler yapan ve dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilen bir pilot ile anlaşmalı 2015 için

  7. Magnussenden umutluydum ama Perez kadar katkı veremeyeceği belliydi.Mag çok yumuşak kalıyor yarışlarda,bu takıma büyük bir pilot lazım ancak bunu söylerken Button’un da hakkını yememek gerek kesinlikle

  8. Magnussenden umutluydum ama Perez kadar katkı veremeyeceği belliydi.Mag çok yumuşak kalıyor yarışlarda,bu takıma büyük bir pilot lazım ancak bunu söylerken Button’un da hakkını yememek gerek kesinlikle

  9. Hugo Boss Mclaren’a yakışıyordu büyük kayıp bence 🙁

  10. Çok kötü oldu takım adına 🙁

  11. McLaren pazarlama konusunda her zaman basarili bir takim oldu. Sponsorluk sikintisi yasayacaklarini sanmiyorum, acikcasi hic de istemem.

  12. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Bu takımı sadece Alonso tekrardan ayağa kaldırır. Yoksa orta sıra takımı olma yolunda ilerliyor çok yazık.

  13. Yusuf Hitay avatarı

    f1 tarihinin en uzun süreli sponsorluğuydu yanlış hatırlamıyorsam. ee mercedes’in bu ivmesinin alman firmalarını çekmesi çok doğal. selametle hugo boss :F

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir