Renault, Zirveye Dönmek için Azimli

yazar:

kategori:

2005 ve 2006’da dünya şampiyonu olan takım, beklentilerden uzak bir 2007 sezonu geçirdi ve McLaren’in puanlarının silinmesiyle takımlarda 3. sırada sezonu tamamladı.

Ama Fernando Alonso ile anlaştıklarını açıklayan Renault’tan Briatore, Fransız takımın ön sıralara yaklaşması için önceden tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Gazetta dello Sport’a konuşan Briatore: "Teknik yapımızı güçlendirdik, bütçemize 30 milyon avro ekledik ve 2008’de bazı yarışları kazanma konusunda Alonso’yu takıma dahil ettik"

Briatore, Alonso’nun dönüşünün Renault’a ateşleme etkisi yapacağına inanıyor ve İspanyol pilotu Michael Schumacher ile birlikte en iyiler olarak değerlendiriyor. Bunun yanında Alonso’nun, Schumacher’den daha az hata yaptığını düşünüyor.

Briatore: "Ayrıldığımızda, ikimiz de kazanamadık. Bu yüzden şimdi, başarımızı tekrarlayabilmeyi umut ediyoruz. Fernando, para için gelmiyor. Burada sayılan şey, insani bakış açısıdır"


Yorumlar

  1. son söz anlamlıı… açıkçası alonsonun renoyu tekrar dirilteceğine ve bu sezonun daaha heyecanlı geçmesine vesile olucağına inanıyorum.alonso nereye giderse gitsin çok iyi bir pilot ve renoyada tekrar katkı yapıcaktır.sonuçta dünya şampiyonluklarını orda kazandı ve orası evi gibi.maccadanda ayrılması daha da ii oldu onun için.yeni sezonda kimiye öncelikle tabiki başarılar ve alonsoyada.açıkçası f1 izlerken zevk aldığım,beni heyecanlandıran 2 pilot kuşkusuz bunlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir