BMW, Bütçe Sınırından Yana

yazar:

kategori:

BMW Motor sporları Sorumlusu Mario Theissen, Formula 1’de tasarruf amacıyla teknik kısıtlamalar getirmek yerine bütçe sınırının koyulmasından yana olduğunu söyledi.

Theissen: "Geçen sene bu bütçe kesintileri konusunda çok yoğun görüşmeler yaptık."

"Prensipte teknik kısıtlamalar yerine her zaman bütçe sınırı getirilmesini destekledik. Çünkü kabaca eğer tasarruf etmek istiyorsan paraya sınır koymalısınız başka bir şey değil"

"Bu yüzden bize göre bu, çok geçerli bir yaklaşım. Şekil hakkında her zaman tartışabilirsiniz ama takımlara bütçe sınırı koyup kendilerini rekabetçi yapacak düşündükleri alanlarda harcama yapmalarına izin verilmesi, bizim onay vereceğimiz bir şey."

Theissen ayrıca bütçe sınırının, teknik kısıtlamalar getirmekten daha kolay olduğunu ifade etti.

Theissen: "Bu kadar da zor olmayacağını düşünüyorum. Eğer bir bütçe sınır koyarsan, uyman gereken tek bir kural olur. Bana göre bütçe sınırını uygulamayıp rüzgâr tüneli, simulatör vs. kullanımını engelleyen teknik kısıtlamalar koymak çok daha zor"

BMW patronu, sezon içi testlerin kaldırılması nedeniyle eleman çıkardıklarını ve ayrıca 2009 bütçelerinde de kesintiye gittiklerini ifade etti.

Theissen: "Evet orta vadede ayrı bir test takımı tutmanın bir anlamı yok. Çünkü sezon öncesi ve sezon sonrası testler, yarış takımı tarafından yapılabilir. Yarış takımından da bir kaç kişi var ama durumla başa çıkma şeklimiz bu"

"Takımımız için bütçemizi 2005’ten 2008’e yüzde 30 kadarıyla daraltmıştık zaten. Bu yüzden 2008’de kendi takımımızla BMW, Williams’a motor tedarikçisi olduğumuz 2005’e göre %30 daha az harcadık. 2009 için daha da bütçe daralması bekliyoruz, 2010 için de yine öyle"

Theissen, küresel ekonomik krize rağmen BMW’nin spora sadık kalacağını belirtti.

Theissen: "Yönetim kurulumuz, tamamıyla sadık olduğumuzu ve bunun (diğer üreticilerin ayrılışının) Formula 1’deki ilgimize herhangi bir şekilde etki etmeyeceğine açıklık getiren bir bildiride bulunmuştu."


Yorumlar

  1. çok mantıklı süper mario güzel konuşmuş

  2. Bence de Mario çok haklı.

  3. sinan demirkaya avatarı
    sinan demirkaya

    adam cok mantıklı konusmus kısıtlama dediler ama cok daha fasla paralar harcadılar

  4. TEk bir kural çok mantıklı.İstedikleri gibi geliştirsinler araçları bu şekle sokup ondan sonrada ucuz araç yaptık demenin anlamı yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir