Ferrari Takımlar Şampiyonasında 3. Olamazsa Alonso Erken Ayrılabilir!

Son çıkan iddialara göre Ferrari’nin bu sene takımlar şampiyonasında 3. olamaması halinde Fernando Alonso’nun başka takıma geçmesinin yolu açılabilir.

Alonso’nun normalde 2016 sonuna kadar anlaşması bulunuyor ve Ferrari anlaşmanın devam etmesini istiyor.

Adı gelecek sene için McLaren ile anılan Alonso’nun anlaşmasındaki bir madde, anlaşmanın bitmesinden önce başka takımın yolunu açabilir.

İtalya’da Autosprint dahil olmak üzere bazı sitelerde çıkan haberler, Alonso’nun gelecek sene Ferrari’de yarışmasının garanti olmadığını söyledi. Haberlere göre anlaşmada performans maddesi yer alıyor ve bu kapsamda Ferrari’nin takımlar şampiyonasında en kötü 3. olması gerekiyor.

Hockenheim’da Ferrari Williams’ın gerisine düştü. Uzun zamandır 3. sırada yer alan Ferrari, Williams’ın son yarışlardaki yükselişine dur diyemedi ve 4. sıraya geriledi.

Alonso’nun adı McLaren ile anılıyor olsa da Autosprint, İspanyol sürücünün Mercedes takımıyla da  iletişime geçtiğini iddia ediyor.

Takıma yakın isimlerden Leo Turrini, Kimi Raikkonen’in mevcut anlaşmasıyla ilgili bir sıkıntının olmadığını, Alonso’nun ise henüz anlaşma yenileme teklifine cevap vermediğini söyledi.

Turrini bunların dışında Ross Brawn’ın takım patronluğu görevine sıcak bakmadığını; sadece dışarıdan danışmanlık gibi bir şey yapabileceğini söyledi.


Yorumlar

“Ferrari Takımlar Şampiyonasında 3. Olamazsa Alonso Erken Ayrılabilir!” için 49 yanıt

  1. CetinKUPUCU avatarı

    RENAULT da şampiyonluklar aldıktan sonra 1 yıl ara verip tekrar geri dönmiştü.Daha ilk Gp ye çıkarken ” aslında benim yerim burası değil, Ferrari ” diyerek takımına büyük saygısızlık yapmıştı.Bu saygısızlığı RENAULT konu etmedi, basın cılız haberler ile geçiştirdi o zaman. Şimdi de Ferrari için saygısızca cümleler kurması olasıdır, normaldir.Ne kadar iyi bir F1 sürücü ise bir kadar da takım ruhu taşımayan bir karekter ne yazık ki.

  2. Murat Aksoy avatarı

    Geçmiş tecrübelerime dayanarak bu tip spekülasyonların doğru çıkma oranı Formula 1 söz konusu olunca % 99,9

  3. MÜJDE! mclaren RENO motoruna geciyormuş DIDEM

    1. Yanlış duymuşsun McLaren seneye Tofaş motoru kullanacakmış 😀

    2. hayırdır rüyanda mı gördün, hayırlara vesile olsun inş.

  4. Silly Season… Tatil öncesi Alonso’yu gözüne kestirmişler demek ki 😀

  5. Fernando sabretmeli Mclarenin hızlı araç yapacağı nerden belli ki? Honda ilk senesinde nasıl Ferrari den güçlü bir motor ürerebilir ki? hadi bunu geçtim 2015 de Redbull Renault daha güçlü olacaktır buna % 100 eminim Şuanda Mclarenin durumu stabil risk alıp o takıma gideceğini düşünmüyorum açıkcası daha Jamis allison meyveleri görmediler adam daha takımda yeni dominik yeni gitti yapılandırma sürecinde olan ferrariyi bırakıp bence gitmez yeni rüzgar tüneli yapıldı yeni adamlar alınıyor motoru yapan teknik patronu şutladılar bunların hepsi ALONSO ya HIZLI ARAÇ vermek için sizde diyorsunuz ki Alonso şuraya gidicek bu takıma gidecek hepsi söylenti ve gerçek payı yok 2015 kadrosu bu şekilde bence Mercedes Lewis Rosberg kalır Red bull da aynı kalır Ferrari de aynı kalır bir Mclarende değişiklik olur Button yerine kim geçer onu bilemem ama Kewin duracağı kesin kısacası büyük takımların kadrosu devam eder…

    1. Birilerini şutlamak hızlı araç üretimi anlamına gelmez.Honda Mercedes’ten kopyalayarak veya kopyalamadan en güçlü motoru üretebilir.Geçen yıl Ağustosta Mercedes diğerlerinden 100 HP güçlü motor üretti haberi çıkınca çok gülen olmuştu.
      http://www.trf1.net/formula1_haberler/33227-mercedes-2014-te-100-beygir-ekstra-guce-mi-sahip-olacak.html

  6. Valla her şey Ferrari’nin elinde.Ya seneye adam gibi araç yaparlar 4-5 sezon şampiyonluğa oynarlar ya da rezil bir araç yaparlar Alonso gider 4-5 yıl şampiyon olamazlar.

    1. Aksini iddia eden varsa sebepleriyle açıklarsa mutlu olurum.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla bence Ferrari’yi bırakmasın, içimden bir ses en sonunda seneye iyi bir araç olacağını söylüyor altında. Bırakırsa da gittiği takımda inşallah Ferrari yi yener. Alonso genelde bu konuda şanssızdır. Bakın Lewis Mersedes’e gitti, herkes büyük kumar dedi onuç ortada, Massa Williams’a gitti sonuç ortada, yani şimdi bu Alo iyidir diye RBR ye gider bi bakmışsın RBR 5. zor oluyor. Bu adamın şansı yok bu konuda.

    1. McLaren Honda avatarı
      McLaren Honda

      Red Bull, Toro Rosso’dan birini alır diye düşünüyorum.

  8. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Formula 1’de ortaya çıkan söylenti çoğu zaman gerçekleşir. Alonso’nun artık sezon sonunda ayrılacağını düşünüyorum ben. Az değil tam 5 yıl şans verdi Ferrari’ye adam. Ferrari’de babasının takımı değil.

  9. Şu Ferrari’den ayrıl da boş konuşan Raikkonen taraftarlarını görelim.Seneye de Ferrari hızlı araç yapmazsa bu sefer takıma saydırırlar.Anca o zaman gerçekleri görürler.

    1. Ferrari’den bu saatten sonra ayrılır da seneye Ferrari iyi araç üretirse olacakları biliyorum ooo Kimi olsa bu araçla 19 yarışın 21 ini de kazanırdı bazı yarışlarda çifte yarışır iki aracı aynı anda kumanda ederdi diyeceksiniz yanılıyor muyum?
      Adamlar geçen seneki Lotus’la şampiyon olurdu diyor. Arkadaş niye bir türlü geçen sene en hızlı 2. araç olan araçla şampiyon olamıyor sezon genelinde Ferrari Lotus Mercedes geçen sene en hızlı 2. araç olma yarışı içerisindeydiler niye bu grupta olan araçla şampiyon olamadı? Bunu biriniz izah edin Lotus’la şampiyon olabilecek olan adam geçen senenin Ferrari’siyle de çok rahat şampiyon olmalıydı. Lotus mu iyi lastik koruyordu yoksa Kimi mi? Romain’a bakıp kıyaslamak lazım….

      1. * Alonso olsa olacaktı ilk cümle Kimi değil.

      2. Geçen sene Lotus ile Red bull arasında hız farkı yoktu.Sadece lastik faktörüne bağlı pist farklılığıyla etkili fark vardı.Fakat Ferrari hep gerideydi.O yüzden Alonso şampiyon olurdu diyoruz.Ayrıca bu Ferrari en hızlı aracı yapamaz.Kendileri bile en hızlı olacaklarına ihtimal vermiyorlar.

        1. Geçen sene nasıl izlediğini sorabilir miyim yarışları? ilk yarışlardan itibaren Redbull açık ara hep en hızlıydı. Sadece lastikleri tam performanslı kullanamıyordu onu da ingiltere den sonra hallettiler değişiklikler sayesinde. Yoksa niye anlamıyorsun son 9 yarışın 9 unu kazanmış bir takımdan bahsediyorsun bu nasıl bir yakınlık arkadaşım bu performans farkını Senna bile kapatamadı 92-93’te niye kabullenemiyorsunuz…

          1. İlk yarışı kimin kazandığını söyle ondan sonra Red bull hızlıydı de.Çoğu yarış Grosjean ve Raikkonen Vettel’in ensesinden ayrılmadı.Tek yapamadıkları pist üstünde geçmekti.

            1. İlk yarışı Lotus pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Hani şu sıralamalarda neredeyse 1 saniye ve belkide daha fazla fark yiyen pilot. Ama cevap verirken belirttiğim gibi Redbull’un lastik kullanamama sorunu yüzünden yarışta geri düştü. Yoksa Redbull u şu anki Mercedes bile durduramazdı o seviyedeyken… Alonso da hemen arkasından ikinci olmuştu bunu niye söylemedin madem? senin teorine göre geçen sezonun başındaki en hızlı takım Lotus böyle mi? ben senin düşünce tarzından bu sonuca vardım. O zaman Kanada’nın da en hızlısı Riccardo’ydu sana göre öyle değil mi? 😀

              1. Alonso 2.oldu da 1 pit stop fazla yaparak hatırlatalım.Evet geçen sene başında Lotus ve Red bull en hızlı 2 takımdı.Kanada’yı katmanı anlamadım.Mercedes’lerin sorunu apaçık belliydi.2013 Avustralya ile 2014 Kanada’yı karşılaştırmayı nasıl başardın onu da anlamadım.

              2. Basit gecen sezon Avustralya yi da Lotus ve Kimi kazanmadı tur başına 1 saniye avantajı olan ama lastik durumundan ötürü bunu kullanamayan Redbull kaybetti. Hiç aklın kesiyo mu senin sen git siralamalar da 1 saniye fark at sonra 3. ol. Bu durum aynı bu sezon ki Kanada daki durumla eş değer…

      3. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
        Alonso.Diaz(Yavuz)

        Geçen sezonu pek iyi izlememişsin veya bir çok yarışı unutmuşsun. Daha önce de belirttim monako’dan itibaren her açıdan kötü bir Ferrari vardı ve genel anlamda ana rakiplerinin gerisindelerdi. Ferrari’nin koca sezon boyunca varlık gösterebildiği üç yarış vardı Monako sonrasında: Kanada,Spa,Monza. Bu üç yarış hariç hiç bir yarışta en iyi ikinci araç pozisyonun da olmadı Ferrari. Gerçi bir çoğunda üçüncü araç pozisyonun da bile değildi ya.

        1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Ama Lotus’a bakarsan sezonun bir çok yarışında özellikle de son kısmında en iyi ikinci araç pozisyonunda olduğunu hatta RBR’le rekabet edecek düzeyde olduğunu görürsün.

          1. ben tam tersine sezonun ilk kısmında Lotus’un performans olarak Redbull’dan sonraki takım olduğunu düşündüm öyle özlemledim. Zaten 2. yarı da istediğin kadar yakın ol Redbull bu sezon en hızlı 2. takım peki sonuç? Kanada’da Redbull kazanmadı Mercedes kaybetti geçen sene 2. yarı da böyle bir performans vardı çok daha dayanıklı ve baskın. Ayrıca da sezonun 2. yarısındaki yarışlara bakalım. Motor performansının çok önemli olduğu İtalya ve Spa var bu iki pistte otomatik olarak dezavantajlı durumda kaldılar. Ayrıca Abu Dhabi ve Singapur gibi geçe yarışları ile birlikte ki Lotus’un ve Kimi’nin bu lastik korumasına yardımcı olan yapıları birleştiğinde gittikçe normalin aksine soğuyan pistlerde dezavantajlı duruma düştüler sonraki malum sorunlar mali ve diğer konunlar Ferrari anlaşması vs. Bunlar ortadayken nasıl bir performans beklentisi içerisidindeydiniz acaba?

          2. ben tam tersine sezonun ilk kısmında Lotus’un performans olarak Redbull’dan sonraki takım olduğunu düşündüm öyle özlemledim. Zaten 2. yarı da istediğin kadar yakın ol Redbull bu sezon en hızlı 2. takım peki sonuç? Kanada’da Redbull kazanmadı Mercedes kaybetti geçen sene 2. yarı da böyle bir performans vardı çok daha dayanıklı ve baskın. Ayrıca da sezonun 2. yarısındaki yarışlara bakalım. Motor performansının çok önemli olduğu İtalya ve Spa var bu iki pistte otomatik olarak dezavantajlı durumda kaldılar. Ayrıca Abu Dhabi ve Singapur gibi geçe yarışları ile birlikte ki Lotus’un ve Kimi’nin bu lastik korumasına yardımcı olan yapıları birleştiğinde gittikçe normalin aksine soğuyan pistlerde dezavantajlı duruma düştüler sonraki malum sorunlar mali ve diğer konunlar Ferrari anlaşması vs. Bunlar ortadayken nasıl bir performans beklentisi içerisidindeydiniz acaba?

            1. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
              Alonso.Diaz(Yavuz)

              Geçen senenin başında Ferrari’nin ispanya yarışına kadar güçlü bir performansı vardı sonra düşüş yaşandı bir dahada toparlanamadılar. Lotus avustralya’da birinci olduysa bunu lastikleri çok iyi koruyabilmesine borçluydu. Geçen sene ki ikincilik kavramıyla bu seneki ikincilik kavramı arasında dağlar kadar fark var. Bu senenin Mercedes’i ulaşılamaz bir konumda ama geçen sene Red Bull sezonun belli yarışlarında bu konum da değildi. Çok hızlıydı en iyisiydi ama yakalanamaz da değildi. Spa ve Monza’da geride kalmalarının motor performansıyla alakası yok. Öyle olsaydı Red Bull iki yarışı da kazanamazdı. Kısaca Lotus o iki piste uyumlu değildi. Sezonun o noktasına gelinmişken ne derece önemli olabilir lastik koruma durumu ? Zaten bir çok takım hemen hemen aynı lastik koruma performansını gösterir sezonun o kısmına gelinmişken. Ayrıca o söylediğin iki pistte de çok iyi durumdayı Lotus. Grosjean singapur motor arızası yaşamasa ikinci bitirecekti abu dhabi’de 4.olmuştu ama Rosberg’in bir saniye arkasında bitirmişti. Lotus’un kendi içinde mali problemleri olabilir pilotlarının ödemelerini geciktirmiş olabilir ama bu o dönem için araç performanslarına yansımadı.

        2. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
          Alonso.Diaz(Yavuz)

          Ama Lotus’a bakarsan sezonun bir çok yarışında özellikle de son kısmında en iyi ikinci araç pozisyonunda olduğunu hatta RBR’le rekabet edecek düzeyde olduğunu görürsün.

      4. Sorunda bu ya, Romain’e bakıp kıyaslıyorsunuz Kimi’nin performansını…

        1. Senin anlamadığın bu ya ben performansını değil lastik korumasını kıyaslıyorum. Bir pilot diğer pilota nazaran sürekli bir pitstop eksik yapıyor benim bahsettiğim olay bu. Madem araç lastik korumaya bu kadar elverişliydi diğer pilotta ister istemez korurdu.

          1. Madem pilotun bu kadar ciddi bir lastik koruma performansı var, aynısını bu sene de yapabilseydi… Hatırladığım kadarıyla bu sezon bir kere Alonso’dan az pit stop yaparak yarış bitirdi İspanya’da, onda da Alonso’ya strateji kıyağı geçildi diye ortalığı ayağa kaldırdı sevgili Raikkonen taraftarları, aralarında sen var mıydın hatırlamıyorum. Benim anlamadığımdan ziyade, anlatmakta başarısız olduğum şey şu ki, ister lastik performansı olsun, ister başka türlü bir performans, Kimi’yi Romain ile karşılaştırıp Lotus’ta inanılmaz iyi sezonlar geçirdiğine inanmak bence çok güç… Romain zaten bu sürenin yarısında etrafa çarpmakla meşguldü, geri kalanında da Kimi’den çokta yavaş değildi, geçtiği oldu, geçildiği bol bol oldu, geçildiğinde de fark yemiyordu yani… Uzun lafın kısası Kimi çok istikrarlı sezonlar geçirdi Lotusta, ama padokta o lotusla başka bir pilotun daha iyi işler çıkartabileceğini düşünenlerde yok değildi, kim bilir belki de haklılardı, hiç bir zaman bilemeyeceğiz 🙂

            1. Şu an Raikkonen’in sıkıntısı lastikleri korumak zaten. Önden kayma yüzünden lastiklerini çabuk bitiriyor. Ayrıca lastikler çok sert ve ısıtmakta zorlanıyor, ısıtamayınca soğuk kalıyor ve soğuk kalınca da daha hızlı ufalanıyor.

              Muhtemelen bu sene Ferrari’de değil de geçen sene Lotus’ta olsaydı bu ikili, bu seneki gibi büyük farklar olmazdı.

            2. Evet o kadar ciddi lastik koruma performansı var. Bu sene lastik koruma özelliğinden kaynaklanan zorluklar yaşıyor öyle ki bu avantaj aynı zamanda daha sert olan hamurların ısınmamasına ısındıklarında ise gereken performans aralığından çıkmış olmalarına sebep oluyor Kimi adına. hatırlarsan bir kaç sezon önce aynı sorunu Alonso da yaşıyordu. Araç lastikleri bir türlü ısıtamadığı için sıralamalarda sürekli yarışa göre daha dezavantajlı oluyordu. Sebebi de lastik en iyi sıcaklığa ulaştığında çoktan sıralama için gerekli olan tazelik özelliğini geçip aşınmaya başlamış oluyordu Kimi’de tam olarak böyle bir sorun yaşıyor. Ön taraf özellikle bu konuda en büyük sorun. Isınmıyor bir türlü ısınmayınca da performans olmuyor bunu niye kabul etmek istemiyorsunuz ki anlammıyorum ben yani…
              Hayır seni de biliyorum F1’i iyi takip ettiğini de biliyorum anlamadığımşey Kimi’nin bu sorununun olduğunu hepimiz biliyoruz zaten bunu göremiyorsan ne diyeyim ki boş konuşuyorum ben.
              Padokta ki konuşanlar mı evet Lotus’la Alonso şampiyon olurdu diyen bir isim hatırlıyorum O da Jacques Villeneuve. O adamın ne kadar Kimi düşmanı olduğunu bilmeyen yok. O adama göre aslında Kimi hiçbir zaman yarışçı olamadı. Benim bilmediğim bir zamanda bu Kimi yarışlardan bazılarında bu herifi fena madara etmiş olmalı bu durumun başka izahı da yok bana göre…

              1. sizin sorununuzun cevabı bence Ferrari önde pull rod tan push roda gecmesse sızın dedığınız sorunlar devam eder kimi 2012 de de lotusta hep önden sıkayetcıydı ama 2013 te duzelttıler.Ferrari hala pull rod ta neden ısrar ediyor anlamıyorum!!!

  10. ferrarinin kendisini yollamasini bekliyor.3. felan olamz ferrari bu gidisle.santanderin parasi cok yllasin rosbergi yada hamiltonu 2009 da kimi nin parasini nasil odedilerse yani sampiyon olmak istiyorsa oda sadece mercedes ile olur gibi gozukuyor bir kac sene icinde diger bir takim ile zor.yada bir sene daha atip tutar boyle sonra emekli olur gider.

  11. ahanda buraya yazıyorum alonso ferrariden ayrılsın , ferrarri o sezon en hızlı aracı yapıcak ve hepimiz güleceğiz burda

  12. Alonso ile ilgili olanlar çogunlukla bildigimiz seyler.ama Brawnin israrla takim patronlugunu istememesi çok ilginç,demek ki Ferrari ile onunda basariya inanci yok…

  13. Takım arkadaşı konuşması şimdi anlaşıldı. Alonso’nun kontratında böyle bir madde varsa eline koz geçmiş demektir, çünkü Almanya yarışının ardından Ferrari dördüncülüğe düştü.

    Williams’ın çok daha başarılı olması dileklerimle.

  14. McLaren Honda avatarı
    McLaren Honda

    Mercedes AMG almaz Alonso’yu ama McLaren alabilir. Button’in donemi bitmistir bence.

    Malum seneye gelecek Honda motorlari sayesinde de McLaren’da buyuk bir degisim olacaktir. Umalim ki 2015 yili McLaren’in tekrar yukselis yili olsun.

  15. Malum F1 bu hafta sonu tatile giriyor ve bu tatilde her türlü söylenti çıkar ve bir çoğu da gerçek olmuştur her zaman.

    Sebastian Vettel’e McLaren Honda’dan 2015 ve sonrası için çok iyi bir teklif geldiği ve Alman pilotun bunu değerlendirdiği söyleniyor Red Bull Renault kampının ise Fernando Alonso’ya bir teklif götürdüğü söyleniyor,Lewisin ise Mercedes ile 2015 sezonu sonuna kadar anlaşmasının var olduğu ama takımın uyguladığı genel stratejiden memnun olmadığı şampiyonluğu kaybetmesi durumunda takımdan ayrılacağı McLaren’in Alonso yada Vettel ile anlaşsa bile ikinci koltuğa yani Kevin Magnussen’in yerine gelebileceği söyleniyor bakalım bunların hepsi nasıl sonuçlanacak.

    1. Söylentilerin hepsi McLarene çıkıyor ne güzel ne güzel 🙂

      1. Kesinlikle bakalım neler olacak 🙂

      2. alonso ve ham yada vettel alonso McLarene gecerse cok guclu takım olur

        1. Evet harika bir pilot kadrosuna sahip olabilirler.

      3. Onur Gentas avatarı

        Bence 2016’ya kadar zor bu iş Didem:)

  16. Alonso.Diaz(Yavuz) avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz)

    Bekleyip görelim.

  17. Olabilir.Lauda Alonsonun kontrayi ile ilgili yorum yapmisti.Iyice incelemisler anlasilan.

  18. Mercedes zor ama mclarene geçebilir. Ama tam bir kumar oynamış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir