Ricciardo: “Ferrari Hayali Sadece Bir Klişe”

Baba tarafı Sicilyalı olan ancak Avustralya’da doğup büyüyen Red Bull’un yeni yıldızı Daniel Ricciardo, Ferrari’de yarışmanın her sürücü için bir hayal olduğu ifadelerinin klişeden ibaret olduğunu söyledi.

Red Bull’a geçtikten sonra performansı ve pist üstü mücadelesiyle göz dolduran Ricciardo’ya Ferrari hayallerinin olup olmadığı soruldu.

La Gazetta Dello Sport’a konuşan Ricciardo “Dürüst olmak gerekirse bu sadece bir klişe. Bazı sürücüler için tabi ki hayaldir ancak bu onların ailesinin Ferrari’yi sevmesiyle, takımın tarihi ve kültürüyle alakalı bir durumdur.”

“Benim İtalyan DNA’ya sahip olmam yemek zevkime yansımış. İtalyan yemeklerini, özellikle sıkı antrenman yaparken ve düzgün yemek yiyebilirken seviyorum.” dedi.

Ricciardo, şu an için başka takımı düşünmekten ziyade Red Bull’da geçirdiği döneme odaklandığını söyledi.

Ricciardo “Böyle bir sene olmasını umuyordum. Her şeyi düzgün yaparsam Sebastian ile eşit şartlarda yarışabileceğimi biliyordum. Sezona çok iyi başladım bu yüzden hedef böyle devam etmek.” dedi.

Ricciardo ayrıca Formula 1’in yeni döneminden keyif aldığını söyledi.

Ricciardo “Herkesi memnun edemezsiniz. Birileri sıkıcı olduğunu söylüyorsa onları anlamanız lazım.”

“Ancak bana göre bu bir spor ve gerçekten eğlenceli. Her yarışta taraftarlardaki heyecanı görmekten memnun oluyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo: “Ferrari Hayali Sadece Bir Klişe”” için 7 yanıt

  1. Murat Aksoy avatarı

    Ferrari tüm dunyada tanınan bir marka ama italyanlar ve bir miktar formula 1 ile milenyumda tanışmış olan Türk’ler dışında bu markaya din niyetine bağlı kimseyi bulamazsınız. Tabiki her Formula 1 pilotu Torro Rosso veya Catheram için Ferrari’yi reddetmez ama olmazsa olmaz da değil. Neden herkesi Fisichella zannediyorsunuz hiç anlamam.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    bu açıklamaları yine o şaban gülüşüylemi verdi acaba merak ettiğim o.

  3. hemde gereksiz bir klişe ..

  4. Ahh Ferrari ahh. Böyle çaylakları bile konuşturuyorsun. Yapamadınız adam gibi bir araç senelerdir. Konuşurlar tabii.
    İlave olarak dürüst olduğuna inanmıyorum. Oynaya oynaya gelir Ferrari’ye.

  5. Kırmızı renkteki arabalar her zaman hızlı gidecek diye bir şey yok.

  6. Sen onu 4 sampiyonluk kazanmis takim arkadasina sor Daniel. 🙂

  7. Bu adam gerçektende F1 dünyasına renk katıyor yaptığı güzel açıklamalar ve işini iyi yaparak.

    Ferrari gibi bir markaya saygım her zaman sonsuz bunu da geçelim Louis Renault gibi Enzo Ferrari gibi kişilere saygım sonsuz yaptıklarını her insan başaramaz. Her pilot Ferrari’de yarışmak istemez ben Ricciardo’nun açıklamalarından bunu çıkartıyorum örneğin bu gün F1 pilotlarına sorulsa Mercedes demi yarışmak istersiniz yoksa Ferrari demi diye eminim hepsi Mercedes der. En baskın oldukları dönem Michael Schumacher dönemleridir Ferrari’nin ama bu başarıların takımda ki pilotlara faydası ne olabilir ki? Bana göre sadece bir prestij. Diyeceğim şu geçmişe bakıp her pilot Ferrari’de yarışmak istemez hele ki Fernando Alonso’ya baksalar hiç yarışmak istemezler son 5 yıl yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir