Pilotlar Raikkonen’in Kazasından Sonra Piste Dönüş Konusunda Uyarılmış

yazar:

kategori:

FIA, Kimi Raikkonen’in Britanya’da ilk turdaki kazasından sonra Formula 1 pilotlarını pist dışı ziyaretten sonra piste dönüş konusunda uyardı.

Silverstone’da ilk turda Wellington düzlüğüne gelirken pist dışına çıkan Raikkonen, geri dönerken bir tümseğe denk gelince aracının kontrolünü kaybedip sert bir şekilde bariyerlere vurmuştu. Raikkonen kazada 47 G kuvvete maruz kalırken yarış bariyerlerin tamiri için bir saat kırmızı bayrakla durduruldu.

FIA Raikkonen’e ceza vermedi çünkü Raikkonen’in yavaşladığını açıklamıştı. Autosport, bu konunun Hockenheim’daki toplantıda görüşüldüğünü açıkladı.

Whiting, Raikkonen’in yarış içerisinde hakemlere bildirilmediği için şanslı olduğunu, Raikkonen’in piste dönerken yavaşlasa da kabul edilemez bir şekilde geri dönmeye yakın bir dönüş yaptığını söyledi.

Whiting “Politikamızda değişiklik yok. Standart politika kurallarda yazılı. Pist dışına çıkan sürücü güvenli bir şekilde avantaj kazanmadan dönmek zorunda.”

“Kimi’nin piste çok güvenli dönmediği ve daha dikkatli olması gerektiği görüşüne sahiptim.”

“Tüm sürücüler, çimene çıktıklarında dikkatli olmaları; pist dışı bölümlerin futbol sahası gibi dümdüz olamayacağı konusunda uyarıldı. Bu mümkün değil.” dedi.


Yorumlar

“Pilotlar Raikkonen’in Kazasından Sonra Piste Dönüş Konusunda Uyarılmış” için 5 yanıt

  1. Lomen Milor avatarı

    F1 iyice saçma sapan bir hal almaya başladı.. Sanmıyorumki politika ve dalavereler hiç bir dönemde bu kadar yoğun olmuş olmasın..

    Yakında el birliği ile bitirirler bu sporu..

  2. diyelim ki ikili mucadelede bir pilot digerini o bolgede disari itse ne olcak ?

    1. Katılıyorum.Aynı yorumu yarıştan sonra yarış haberine yapmıştım.Orda ikili mücadele de biri içten dönse büyük kaza olabilirdi.Neyseki yaşanmadı.Tabi bu rezilliği değiştirmez.

  3. O standart politikanız Almanya’da neden işlemedi acaba ?

  4. Whiting “Politikamızda değişiklik yok. Standart politika kurallarda yazılı…”

    Evet evet, bu standart politikalar yüzünden Alamanyada yolun ortasında duran araca rağmen güvenlik aracı sokmadınız zaten. Whiting sen de mi yaşlandı nedir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir