Rosberg Sakin Bir Yarış Planlıyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un yaşadığı sorunun ardından sakin ve sağlam yarış çıkarmayı planladığını söyledi.

Rosberg bugün, bu seneki 6. pole pozisyonunu kazanırken şampiyonluk mücadelesi verdiği takım arkadaşı Lewis Hamilton yakıt sızıntısı nedeniyle çıkan yangının ardından en geride kaldı.

Rosberg “Onun geride olması durumu daha da kolaylaştıracak çünkü rakibim o. Yarın iyi bir fırsat olacak.”

“Sakin olup gereksiz şeyler yapmamalı ve mümkün olduğu kadar çok puan kazanmalıyım.”

“Bunun yanında Lewis ile mücadele etmeyi tercih ederim. Bu bana maksimum adrenalin sağlar.”

“Lewis’le mücadele olmayacak ancak yine de çok mutluyum.” dedi.

Son dönemde yaşadıkları dayanıklılık sorunlarının ardından Rosberg, takım olarak endişelerinin arttığını söyledi.

Rosberg “Bir aracın bozulması takım için büyük bir hayal kırılığı oluyor. Ben 2 yarış önce Silverstone’da yaşadım.”

“Zor bir durum, kontrol edemediğiniz bir durum. Takım için kötü bir durum. İyi bir şey değil ve bunun üstünde çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi.

Rosberg ayrıca düzlüğün pek olmadığı Hungaroring pistinde aldıkları bu sonucun cesaret verici olduğunu söyledi.

Rosberg “Bu hafta sonu bu kadar hızlı olmamız karşısında çok şaşırdım. Motorumuz çok güçlü çalışıyor ve burada motor çok önemli değil. Bu da aracımızın ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.”

“FRIC’in araçta olmamasına rağmen yine de yolumuzu buluyoruz. Burada çok fazla uzun viraj olduğu için bu sonuçtan memnunum.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg Sakin Bir Yarış Planlıyor” için 2 yanıt

  1. rosberg ile şampiyonluk arasındaki en büyük engel hamilton’dan ziyade araç arızası olabilir ancak. çünkü rosberg bu sene alonso-vari bir sürüş yapıyor. gerektiği zaman risk alıyor, gücünün yetmediği durumlarda gereksiz macera aramak yerine pozisyonunu korumaya yoğunlaşıyor, istikrarlı sürüşler yapıyor, duygularıyla değil mantığıyla hareket ediyor. şahsen çok geliştiğini ve kendini ispat ettiğini düşünüyorum. şampiyonluk gelir ise eğer, bu asla “bedavadan” değil, rosberg’in “büyük şampiyona resminin” tamamını görebilmesinin ve buna göre hareket etmesinin karşılığı olacaktır.

  2. rosberg power avatarı
    rosberg power

    Öncelikle startta yerimizi korumalıyız. Ardından Almanya’da olduğu gibi farkı açıp, rahat bir sürüş çıkartmamız lazım. Büyük ihtimal diğer mercedes ilk 5 te olacaktır. Almanya gibi geçişe müsait bir pist olmasada 5. den 1 küsür saniye hızlı bir araca sahibiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir