Ferrari "Yasal Olmayan" Egzozu Yeniledi

yazar:

kategori:

Ferrari, çıkan iddiaların ardından yeni F60 aracının egzoz çıkışını yeniledi. Ferrari’nin F60’ı tanıtmasının ardından bir çok takım bu tasarımın yasallığından emin olmadıklarını söylemişti. Çıkan haberler de Ferrari’nin 2009 kurallarını bazı yerlerde aştığı yönündeydi.Bu şikayetler üzerine önceden üstü açık ve uzun olan egzoz borusu yenilenerek üstü kapatıldı.

Aslında Ferrari’nin egzoz borusu normalde 2009 kurallarına uygundu ancak daha sonra FIA Teknik Çalışma Grubu ve Charlie Whiting toplantı yapmış ve bu tür egzoz borularının F2003’te olduğu gibi aerodinamik kazanç sağlayacağı için yasaklandığını belirtmişlerdi.

Bu tür egzoz çıkışları arkada bir kanat görevi görüyor ve hava akışının daha iyi olmasını sağlıyordu. Eğer Ferrari’nin sistemi bu şekilde kalsaydı diğer takımlarda benzer çözümlere başvurabilirdi.

 


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    he öyle mi oluyor lost boy bak sen.hey allahım ya.yazmayayım dedim ama ille yazdıracak.

  2. Ya tutarsa. Nasrettin hoca hesabı. Nasılsa geriye dönük puan iadesi olmuyor.

  3. Oğulcan Akçay avatarı
    Oğulcan Akçay

    Arkadaşlar Ferrari o egsoz borularını zaten kapatacaktı. Araç tanıtıldığında henüz çok yeni olduğundan bazı detayları yarım kalmış bazı yerler de boyasızdı. Herhalde kurallara uyacaklar yani. Eğer Williams ve Toyota da böyleyse onlar da değiştireceklerdir merak etmeyin. Tartışmanın gereği yok.

  4. açıkgöz geçinmeyi çok iyi bilirler.Bunu öne atıp aynaları kurtardılar heralde.

  5. kaan kaanhan avatarı

    arkadaşım, telaşla toplantı filan yapılmış değil. bazıları ferrarinin dizaynını görünce, nasıl olur! bu kurallara aykırı vs..haklı olarak söylemler oldu hatta ferrarinin kural dışı bu dizaynı neden yaptığı, bunun skandal olduğunu bile söyleyenler oldu. herneyse aslında olay fia teknik çalışma grubunun "EYLÜL" ayında yaptığı, ilk açıklanan 2009 kurallarına açıklık getirmesi ile daha net bir hal aldı, buna eylül ayındaki toplantıda açıklık getirilmesine rağmen(egzoz mevzusu) ferrarinin bu şekilde dizayn yapmaması gerçekten ilginç. sanki ferrari tanıtıldıktan sonra teknik grup toplantı yapmış legal olan ferrari parçasını illegal ilan etmiş gibi yorumlar yapıp lütfen yanlış bilgilendirmeyelim.

  6. burak bocek avatarı

    merak ediyorum bir şekilde bu adamlar zekasını kullanarak perfonmans elde etmek için hiç mi birşey yapamayacaklar?bugün toyota ve williams akıllıca dizayn edip kuralları aşmış gibi görünüyor deniyor peki eğer cinlik yapıp kılıfına uydurdularsa bunun kime ne zararı var?kendilerine geldiği zaman aracımız legal eminiz diyenler şimdi telaşlansın.onlarında yasal olmayan neyi varsa kaldırılsın lütfen.biz haberde belirttiği üzre yasal parçamızı onlar istedi diye yeniledik.demekki böyle olması gerekiyormuş.adaletse herkes için adalet sadece ferrari ile sınırlı kalmasın herkese dokunsunlar

  7. burak bocek avatarı

    Charlie Whiting'e bak sen telaşla yapmıştır toplantıyı yasal olan parçayı yasal değil diye bize anlattılar neymiş perfonmans sağlıyormuş.o halde hadi toyotada yasaklasın williamsta.herkesin aracı iyice incelensin.kararı vermişler artık değiştiremeyiz böyle uygun görülmüş o bu charlie ne kadar adil davranıyor bunu görücez.Bütün parçalar herkeste aynı tip aynı boy vesari olsun o zaman standart parçaları kullanmaya şimdiden hazırlıyorlar takımları.kimse avantaj elde etmek için birşey yapmasın.araçların motor dışında heryeri aynı yakında oda geliyor gerçi.ben böyle düşünüyorum kimse katılmak zorunda değil.

  8. böyle daha estetik durmuş

  9. böyle daha estetik durmuş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir