Raikkonen: “Doğru Yolda İlerliyoruz”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Macaristan GP’de gösterdiği performans ile sonunda tünelin sonundaki ışığı gördüklerini söyledi.

Sıkıntılı bir sezon geçiren Raikkonen, 16. sıradan başladığı Macaristan’da 6. olmayı başarmıştı.

Raikkonen “Daha eğlenceliydi çünkü araç daha iyi hissettiriyordu. Bu da hayatı kolaylaştırıyor ve yarıştan daha çok keyif alıyorsunuz.”

“Sadece savunma yapıp gerilemektense zorlayabiliyor ve daha çok savaşabiliyorsunuz. Bu da yardımcı oluyor.”

“Zordu ancak eğlenceliydi. Bu da bir şeyleri doğru yaptığımızı gösteriyor. Tünelin sonundaki ışığı görebiliyoruz.”

“Ancak tek bir sonuç büyük pencereyi değiştirmiyor.”

“Araç oldukça iyi çalıştı. Sadece özellikle Mercedes motorlu araçlara karşı biraz daha düzlük hızına ihtiyacımız var. Böylece bu tip pistlerde onları geçebiliriz.”

“Mekanik yol tutuşu, downforce ve motor gücü gibi gelişmesi gereken şeyler olduğunu biliyoruz.”

“Burası ve Monaco bizim için daha iyi göründü ancak mutlu olduğumuzu söylememiz ve olmamız gereken yere gelmemiz  için daha uzun bir yolumuz var.”

“Sonuçlar biraz daha iyiydi ve takım daha çok puan aldı. Ancak gerçek şu ki devasa değişiklik olmadı.”

“Nerede olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Olmak istediğimiz yere gelebilmemiz için çok şey yapmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “Doğru Yolda İlerliyoruz”” için 16 yanıt

  1. Tünelin sonunda gördüğümüz ışık sakın ola üzerimize gelen trenin ışığı olmasın?

  2. Kariyerinde hiçbir başarısı olmayan bir pilot için ne iddaalı sözler bunlar. Yetenek yok disiplin yok ne biçim iş bu anlamadım. Ferrari niye tahammül ediyor ki bu adama? Gören de Ferrari’nin son dünya şampiyonu sanır. Gören de Lotus gibi gelişim yarışında her sene çuvallayan bir takımda 2 galibiyet ve bir çok podyum elde etti şampiyonaya geri döndüğü yıl 3. ertesi yıl son 2 yarışa çıkmadan 5. oldu sanır. Hayret bişey arkadaş. Bilmesek 17. sıradan yükselip yarış kazanmış bu adam diye yutturacaklar yani bize ne iş anlamadım…. Ferrari’nin kendisi bile bu yarışı bu araç kazanamazdı derken o yarışı kazandı sanır.
    Sanki biz görmüyoruz bu sezon bütün yarışlarda formula 1 tarihinin gelmiş geçmiş en hızlı pilotu olan ispanyolun yanında neler olduğunu…. Lewis Mercedes gibi bir araçla pitten başlayıp 3. olmuş başarı ama Kimi Ferrari’siyle 17. başlayıp 6. olmuş başarısızlık bu ne biçim performans arkadaşım alla alla yaa biraz kendine gel. Lütfen yani haddini bil.
    İspanyol bu geçemezse de geçirtirler dikkat et önünden başlamaya kalkarsan vites kutun açılır. Ridiculus olur.
    Halbuki sen ne beceriksiz adamsın ne analizciler var hepsi biliyor senin daha TC kalktıktan sonra araç kullanamadığını. Almanya 2012’de Di Resta’yı geçerken o milimetrik gazı sen değil aracın verdi yoksa sende ne gezer o yetenek. hayret birşey yaaa.
    Bir de geçmiş doğru yoldayız diyor. El insaf be adam….

    1. Yav he he

      1. Keşke yazıdaki inceliği anladıktan sonra yav he he deseydin.

        1. Ya inceliği anladım da haberle pek alakasını göremedim 🙂
          Rai’nin ne kadar iyi ya da kötü bir pilot olmasıyla ilgili bir haberin altına yakışırdı o bence.

    2. eline saglik,simdi sen bir cok kisinin icinde biraktin yorumlarini.tabi yorumda ki inceligi anlamayan otomatik ayarda devam eder 🙂

    3. kardeş adamı tersten övmüşsün ama bazıları anlamayabilir.yazı uzun olunca bir başından bir sonundan alan adam yanlış anlar olayı:)

    4. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Herkes illaki sevdiği pilot için kötü laf söylenmesini hazmedemez. Bu gayet anlaşılır. Elimden geldiğince buna dikkat etmeye çalışıyorum. Lakin bu Santander/Dias vs. gibi muahbbetler artık sıktı gerçekten. Şimdi sen inceden dokundurduğunu sanıyorsun ya çok yanılıyorsun. Bu senin yazdıklarının aynısını Alo için çevirseydik 5 yıldır, çok sevdiğin pilotunun baş harfi bile odun kalırdı o inceliğin yanında.

      Bu tarz konuşmayı hiç sevmiyorum ama konuylan alakasız bir şekilde gelip konu dışı durup dururken bu tarz yorumları iyi kalpli insanların yazacağına inanmıyorum. Sizin derdiniz Alonso olmuş. Rai kabız olsa Alonso’dan bileceksiniz.

      1. Benim derdim belli Kimi’ye yapılan saçma sapan yorumlar. Bu sezon evet Kimi geri de kalıyor kabul ancak sende bilirsin ki Kimi normal şartlar altında bu kadar geride kalacak bir pilot değil. Kimi yıllarca şu sporun en başarılı pilotlarından biriyken kendisini F1 otoritesi sanan insanların aslında Kimi’ye değil bize sataşmak için yazdıklarına ithafen. Evet konuyla alakasız ancak bazen kendimi tutamıyorum daha once bu meseleden ötürü bu sitede birine küfretmiştim. O sevoyeye gelmemek için bende daha sakin bir haber altında tepkimi dile getirdim.

        Bende Alonso’ya Diaz yada başka şekilde hitap etmek istemiyorum ancak orada demek istedigim yorum zaten ince olduğu için direk Alonso demektense ve sevmediğim Diaz’ı kullannaktansa böyle bir yol seçtim.
        Iyi akşamlar

        1. hayır o değilde, adam zor bir sezon geçiriyor diye siz niye Alonso’ya geçirme çabasına giriyorsunuz genel olarak… takımın sponsorundan girip başka yerlerden çıkıyorsunuz falan… Aslında mevcut şartlarda Kimi’nin sezon genelince iyi bir iş çıkartmadığını, takım arkadaşına göre de hiç ama hiç iyi bir iş çıkaramadığını görmek için objektif olmaya bile gerek yok, subjektif olanın bile görebileceği büyüklükte bir fark var ve bunu sadece yarış sonuçlarına bakarak söylemiyorum…

          Kimi çok iyi pilottur, dünya şampiyonudur, 17. likten yarışta kazanmıştır ( 2014 Mercedes’i kadar hızı ile baskın bir araçla), Lotusla da iyi şeyler yapmıştır… ama artık altında 2005 Mclaren’i kadar hızlı ve keskin bir araç, yanında da lotusta gibi bir takım arkadaşı yok… Seneye ne olur bilemem, Alonso birden saçma sapan yavaşlamazsa eğer olacağı şu, aralarında ki fark kapanır, Kimi Alonso’yu zaman zaman yenmeye başlar… ki bunu Massa’da 3 aşağı 5 yukarı yapıyordu zaten… Hea Kimi gelir Alonso’yu bozguna uğratır, buna ne yalan sölyeyeyim acayip şaşırırım, ama bu olay olursa gidip takımın sponsorunu bahane edecek kadar düşeceğimi de sanmıyorum 🙂

          1. Alonso’nun bu takıma gelişi bile neredeyse bu sponsorla alakalı daha doğrusu geliş şekli diyelim. He bugüne kadar gösterdiği performansla bu durumu değiştirdi o ayrı tıpkı 2010 almanya da takım emri istedikten sonra üst üste en en hızlı turları atıp ben daha hızlıydım mesajı vermesi gibi düşün dediğimi evet ogün hızlıydı bunu kanıtladı ancak mutlu olduk mu ?
            Mclaren şimdiki mercedes degil de 2010 daki redbull ile kiyaslanabilir ama renault ayni o sezonki mclaren ve ferrari gibi o araçla kapışabiliyordu yani o Japonya yarışındaki başarı araçtan ziyade pilotajla da ilişkilidir. Her zaman şunu diyorum bu sezon için geçen sezon herkes Kimi’nin ne kadar iş başardığını konuşurken bu sezon Kimi’yi yeriyor. Benim tepkim buna. Grosjean’ı 2009 performansıyla kıyaslamak ne kadar saçma yanılıyor muyum ? O zaman Weber Rosberg i yendi Vettel Weber’i yendi ama Weber’e yenilen Rosberg Hamilton’u şu an yeniyor. Bu durumda Weber Hamilton’dan yetenekli Vettel de haliyla saydıklarımın hepsinden yetenekli gibi 2009 daki Grosjean’la kıyaslamayın.
            Santander mevzusu bir çok unsurdan kaynaklanıyor aslında takım ve mantığı yada takımın diğer pilota yaptığı muameleden kaynaklanıyor insanda ister istemez zengin zübbesi havası uyandırıyor ve millet olarak pek öyle tipleri sevmeyiz.
            Performanstan ziyade Alonso da takım olma adına birşeyler eksik aslında ve bu beni rahatsız ediyor. Renault ilk dönem Mclaren Renault 2. dönem de yine ayni şekilde performansı harika olmakla birlikte çok berbat bir takım ilişkisi vardı ki ben aslında hala öyle olduğunu düşünüyorum. Ben takım oyuncularını severim şahsi olarak ama Alonso’nun hiç takım arkadaşının’ şampiyonluğu için yardımcı olacağını aklım kesmiyor. Neyse liste uzun ben sadece kendimce sizin yada Alonsocu genel tayfanın her fırsatta Kimi’ye önce giydirip sonra bizi suçlu göstermenize ithafen yazdım

            1. Alonso’nun sadece bir kere takım arkadaşı son yarışa şampiyonluk şansı ile girdi, o yarışta da zaten kendisi şampiyonluk için mücadele ediyordu, Alonso bir 2008 yaşamadı yani Kimi gibi o yüzden bilemiyorum… Ama 2006’da, Indianapoliste, kendisi şampiyonluk için yarışırken, arkadan gelen daha hızlı olan takım arkadaşına yol verdi, ilk viraja gelirken ayağını gazdan erken çekti, Fisico çok rahat bir geçiş yaptı, Alonso podyum dışında kaldı… sizin bahsettiğiniz algıda seçicilik, Alonso Mclaren hariç gittiği her takımda çok sevildi tüm takım tarafından, Mclaren’de bile kendi mekanikerleriyle arası oldukça iyiydi diye biliyorum hatta… Yani Alonso diğer pilotlar kadar bencil ve kazanmaya odaklı bir pilot, hayır sevmiyosunuz adamı biliyoruz zatende, takım oyuncusu olmamasına kadar sayılacak çok fazla şey var yani 🙂

              Santander olayı Ferrari için bir taşla iki kuştur, hem en iyi pilotlardan birini hemde bir sürü parayı cebe atmışlardır, Santander tabiki Alonso’nun kazanmasını ister, ama durup dururken Kimi’yi yerin dibine sokmak ne Santander’in ne Ferrari’nin işine gelir… ama Kimi Raikkonen taraftarlarının genel algısı bütün her şeyin komplo olduğu, bu yüzden Kimi’nin bu kadar kötü performans gösterdiği falan filan… Hayır zaten bunlar para için yapılan şeyler ama Kimi’nin puan alamaması yada ilk seansta elenmesi yada Alonso’dan tur başına bilmem kaç saniye yemesi kimseye bir şey kazandırmaz, her yarış arka arkaya tampon tampona bitirselerde takım bir şekilde Alonso’yu her şekilde önde tutsa yine bu teorilerin elle tutulur bir yanı belki olur diyeceğim ama öyle bir şeyde söz konusu değil…

              bir diğer olayda aracın Kimi’ye uymaması, yaw ben Alonso’nun aynı virajda hem understeer hem oversteer yaşadığını gözlerimle gördüm, öyle araç mı olur ? Alonso’ya uyan araç bu mu ? afedersin g.tü başı ayrı oynayan, düzlükte yavaş, çekişi sıkıntılı vs. vs… Adamın mevcut araçla daha iyi başa çıkabildiği ortada, yoksa zaten iki pilot arasında bu kadar net bir fark olmaz… Ama bu da bir meziyettir, banka isimlerini telaffuz edeceğine insanlar sezarın hakkını sezara vermeli…

              Kimi’ye yeri gelince giydiririz, malum kendisi bol bol malzeme veriyor, bir şey uydurupta yazmıyoruz(m) sonuçta. Sizi suçlu göstermeye gelince, mağdur edebiyatına girişmeye hiç gerek yok, her yarış sonrası geçerli yada geçersiz bir başka bahaneyle gelenler, Kimi’nin her yetersiz performansını, araca, takıma, santander’e, bir başka pilota, tümseğe, lastiğe, stratejiye vs. bağlayıp, Kimi’yi sütten çıkmış ak kaşık yapan topluluğa ne yapalım, hiç mi bir şey söylemeyelim ? hayır boşa söylüyoruz söylediklerimizi zaten de, zaman geçiriyoruz işte bizde…

      2. kemakinen35 avatarı

        hic unutmuyorum birisi alonso icin “yav bu adam ateist “demisti :v
        sanki digerleri bes vakit müslüman :v

        1. ya ben Alonso için her gördüğüm saçma sapan yorumu bir kenara atsaydım 2005 itibari ile, aslında iyi bir köşe yazısı olurdu 🙂 trajikomik… bacak kıllarından tut, sakallarına kadar adamın kılıyla tüyüyle bile uğraşanlar oldu…

  3. Siz kimiye uyan bir araç yapın gerisini o halleder geçen sene yaptıklarını unutmayın kimi ye laf atanlar daha 2 şampiyonun macerasını görmediler ben Alonso fanıyım ancak kimi yide severim bu yüzden ferrariden ayrılmasını istemem onu rekabetçi bira raçla Alonso yu zorlamasını isterim bu da tüm Ferrari fanlarını heyecanlandıran ve F1 e daha çok taraftar çekeceğine ve populerliğin artmasında yardımcı olacaktır spora bütün iş ferraride bitiyor.

  4. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla bir 6.lık ile ışığı gördüysen Alonso’nun sene başından beri aldığı derecelerlen şampiyon olması bile gerekirdi herhalde 🙂

    Pistin yapısı izin verseydi, ne Alo 2. ne de sen 6. olabilirdin sevgili Rai.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir