Hamilton: “Son Haftalarda Yaşadıklarıma İnanmak Güç”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, son haftalardaki yarışlarda yaşadıklarına inanmanın zor olduğunu ve bunları sindiremediğini söylüyor.

İngiliz pilot, Hockenheim’da Q1’de fren diski kırıldıktan sonra, Hungaroring’de de motor sorunu yaşayarak tek bir tur dahi atamadan sıralama turlarına veda etmişti.

Hamilton, “Size son haftalarda yaşadıklarımdan sonra hissettiğim duyguları anlatamam. Bunlara inanmak, çok çok güç. Üstelik hemen ertesi gün piste çıkıp onlarca geçiş yaparak yükselmek beni daha da zorluyor.” dedi.

Her şeye rağmen, Hamilton durumu iyi kurtardığı ve hatta Hungaroring’de takım arkadaşını mağlup ettiği için kendini şanslı ve mutlu olarak görüyor.

“Açıkcası son birkaç yarışa baktığımda her şeye rağmen olumluyum. Tabii ki pole pozisyonları veya galibiyetler elde edebilirdim. Fakat hasarı minimuma indirdiğimi düşünüyorum. Çok daha kötü şeyler olabilirdi. Başıma gelenlerden sonra böyle bir farkla yaz arasına girdiğim için belki de şanslıyım.”

“Son sıralardan başladığım yarışlarda podyumlar elde etmem bana aracın ve takımın ne kadar harika olduğunu gösteriyor. Çok çalışıyorum, buna emin olabilirsiniz.”

“Fakat son yarışlar benim için tatmin edici değildi. Belki de Nico sezonun ilk yarısındaki şansını iyi değerlendiremedi. Umarım ikinci yarıda şans bana döner ve çok daha fazlasını elde edebilirim.”


Yorumlar

“Hamilton: “Son Haftalarda Yaşadıklarıma İnanmak Güç”” için 10 yanıt

  1. abartıldığı kadar olmadığını düşünüyorum .zaten bir çoğuda kendi hatası idi. sadece avustralya ve kanadada mekanik arızadan kaldıki bana göre kanadayı bile en az zararla atlatabilirdi. kanadanın frenler üzerindeki etkisi malum. ve yine muhtemelen aynı duruma rosbergte maruz kaldı ama onun ön tarafta temiz hava avantajı kurtardı. diğerleri sıralamalarda olan şeyler ve genelde kendi hatası . birde altınızda mercedes gibi bir araç varsa bırakın son sırayı pitten başlasanız (macaristanda olduğu gibi ) zaten yarışı bir şekilde kazanırsınız.

  2. Hamilton’un başına gelenler hiçbir şey değil. Sadece bu sene Massa, Ricciardo ve Vettel’in başına çok daha büyük talihsizlikler geldi ama onları pek konuşan yok. Bu pilotlar şanssızım diye ağlamıyorlar ne de olsa.

    1. Sahi Ricciardo’nun başına hangi talihsizlikler geldi.
      Ben bir tek Malezya biliyorum.

      1. Avustralya’da diskalifiye, Malezya’da düzgün takılmayan lastik, Bahreyn’da 10 sıra cezası aklıma ilk gelenler.

    2. İkili mücadelelerde kazadan kaçınan taraf çoğunlukla daha tecrübeli olan pilottur. Massa’da bu yok. O yüzden de kendi hatası olmamasına rağmen defalarca kazaya karıştı. Massa’yı geç.
      Ricciardo’nunki şanssızlık değil; Vettel’in önünü açmak isteyen RBR’nin işgüzarlığıydı. Onda da baktılar ki Vettel fosun en önde gideni; son 4 yıldır yanlış adama oynamışlar, hooop Ricciardo’ya döndüler ve sonuç: 2 galibiyet Mercedes karşısında.
      Vettel-Webber için tam 4 yıl boyunca Webber şanssız, hakkı gasp ediliyor, RBR Vettel’i kolluyor derken hiç sesiniz çıkmıyordu.

      Elbette ki şu an Hamilton konuşulacak. Ne de olsa şampiyonluğa oynayanlar her daim daha fazla konuşulur.

      1. son 4 yıldır yanlış adamaya oynayarak 4 şampiyonluk kazanmışsa bu takım, doğru adama oynayarak acaba neler başarırdı?

      2. Valla gerçekten RedBull’un kasıtlı olarak Ricciardo’nun ilk 3 yarışını mahvettiğini düşünüyorsan diyecek bir şeyim yok sana. “Hamilton Kanada’da zorlamasaydı o zaman” saçmalığını söyleyenlerden çok daha beterini yapıyorsun.

  3. Rosberg ile yarışanlara bir şeyler oluyor. 2012 sezonunun ilk yarısını hatırlayın. Her türlü bela Michael Schumacher’in başındaydı. Adam pişmiş tavuk misali duruma gelmişti.

    Benzer durumları Hamilton’da yaşıyor. Hayret yani. Büyü mü yaptırıyor bu adam takım arkadaşlarına ne?

  4. Adamın motorunu cayır cayır yaktılar 🙂 Tabiki bazı şeyler abartılıyor ama aracındaki sorunlara daha fazla eğilmesi lazım takımın…Fren sorunu ve yakıt sızıntısı çok şeye mal oldu 2 yarışıda kazanabilirdi. Kaybedilen birşey yok ama bundan sonra daha dikkatli olması lazım.

  5. Spa’dan itibaren gözlerini 2 degil 4 aç Lewis son 2 yarış’ta yaşadıklarının daha beterini yaşayabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir