Ferrari: "Casusluk Olayı Yasal Hareketi Devam Ediyor"

yazar:

kategori:

Ferrari, McLaren’den gelen özrün ardından FIA’nın, casusluk olayını kısa sürede sonuca ulaştırması için hazır olduklarını kabul etti. Ama devam eden yasal hareketin peşini bırakmayacaklarını da ifade etti.

McLaren Perşembe günü, takımın F1 CEO’su Martin Wtihmarsh’ın FIA Başkanı Max Mosley’e geçen hafta yazdığı özür mektubunu yayınladı. Bu mektupta Woking kökenli takım, Ferrari bilgilerinin takım içine nüfuzunu fgarketemediği için özür dilemişti.

Bunun yanı sıra McLaren;FIA’nın, takımın elinde bulunan gizli Ferrari bilgilerinden etkilenildiğini düşünmesi durumunda parçaların gelişimini durdurmayı teklif etti.

Özür ve gelişimin dondurulma teklifi, FIA’nın Şubat ayındaki Dünya Motorsporları Konseyi toplantısının iptali amacıyla baskıda bulunması için yeterliydi.

Bu olaya karşılık cevap olarak Ferrari, gece bir açıklama yaptı. Bildiride, FIA’nın bu hareketine saygı duyduklarını ama İngiltere ve İtalya’da devam eden yasal işlemleri sonlandırma gibi bir planlarının olmadığını açıkladı.

Ferrari bildirisi: "7 Aralık’ta Dünya Motorsporları Konseyi’ne, incelemeler sonucu FIA Teknik Departmanı tarafından sunulan (raporu) takiben, McLaren Grubu tarafından bugün (Perşembe) önerilen özrü dikkate almıştır."

"Yazılan ve sözlü olarak üst düzey McLaren personeli tarafından Dünya Motorsporları Konseyi’nin hem 26 Temmuz hem 13 Eylül’deki toplantılarında hem de basın yoluyla ifade edilen bildiriler, yanlış olduğu resmi olarak kanıtlanmıştır."

"Bundan dolayı, gizli Ferrari özelliklerinin İngiliz takımı yapısı içinde yayılması kabul edilmiş oldu ve böylece bu, geçen bir kaç ay boyunca ilgili davranışların ciddiyetini doğrulamıştır."

"Sunulan McLaren’in özrü ve garantileri ışığında Ferrari, FIA başkanının 14 Şubat’taki Dünya Motorsporları Konseyi’nin olağanüstü toplantısını iptal etme amacına saygı duyuyor. Bu yüzden sportif açıdan olaya kapatma getiriliyor. Bununla beraber, İtalya ve İngiltere’de suçla ilgili devam eden yasal hareket, hâlâ devam ediyor."


Yorumlar

  1. bari takımınızın ayptığı bu açıklamadan sonra böyle şeyler yazmayın. Biraz öz eleştri yapın yahu. evet hırsız, suçluyuz demekde bir erdem

  2. Ferrari Başkanı Mosley' in açıklamaları önemli..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir