Vettel: "Hedef, Yarışlar Kazanmak"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, takımı Red Bull’un yeni aracının tanıtıldığı bugün yaptığı açıklamada bu sezonki hedefinin yarışlar kazanmak olduğunu söyledi.

Renault motorlu RB5, PAzaertesi sabahı Jerez’de görücüye çıktı ve Vettel, bu Adrian Newey imzalı aracın ilk tadına bakan isim oldu.

Vettel, Monza’da kazandığı geçen sene adına yarıştığı Toro Rosso’dan grubun ana takımı Red Bull’a bu sene geçmişti.

Vettel, bu seneki amacının podyumun zirvesine geri dönmek olduğunu söyledi.

Vettel: "Hedef kazanmak. Açıkçası burada oturup dünya şampiyonluğunu kazanacağım demek doğru değil, Bunu isterim ama görmemiz lazım."

"Nasıl gittiğimizi, diğerlerine göre nerede olduğumuzu görmemiz lazım. İnanıyorum ki yeni kurallar, bizim gibi takımlara öndekilerle aradaki farkı kapatmak için bir imkân verebilir. Ama favoriler Ferrari ve McLaren, şüphe yok"

"Eğer çok iyi bir iş çıkarısak, düzenli olarak puan alacak bir konumda olacağız ve belki de bir parça daha fazlası. Burada olacağımızı söyleyecek biri değilim. Ayaklarımı yere basmayı ve sıkı çalışmayı tercih ederim. Eğer bir süpriz yaparsak bu çok daha iyi olur"

F1 tarihinde en genç yarış kazanan Alman pilot, yeni takımına hâlâ alışmaya çalıştığını ama RB5 ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Vettel: "Bu zaman alır ama açıkçası şimdi, yeni araçla başlamak için iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Bir ilişki kurabilmek için geçen sene zamanı kullandık"

"Takımı ve benimle çalışacak adamları çok daha iyi tanımam lazım. Bütün bu sorunlar şu an itibari ile çözülmüş olmalı ve aracın çalışmasına odaklanabiliriz"

Vettel ayrıca, yeni aracı değerlendirmek için erken olduğunu da sözlerine ekledi.

Vettel: "Bir kaç tur attığımda size daha iyi izlenimler bildirebilirim. Dışarıdan bakıldığında çok hoş bir araç olarak görünüyor. Ama en önemli şey, hâlâ ıspatlamamız gereken pistteki hızı"


Yorumlar

  1. çok zor,herkes kazanmak istiyor bu sene…bana da çok fazla teknik hatanın olduğu bir sezon olacak gibi geliyor..Hayırlısı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir